Nem eszek kenyeret, de pekarut igen. Tenyleg akkora hulyeseg ez? (tobbi lent)
Tudni kell rolam, hogy en nagyon szeretem a tesztat, kenyeret, rizset, koreteket.
Itthon nem nagyon szokott lenni fott kaja, nekem pedig faradtan sosincs kedvem osszeutni valamit. Igy gyorsan megkenek egy-ket karej kenyeret, megeszem es jol vagyok lakva. Szereten is a kenyeret, foleg a friss, puhat. Mamam is eleg zsirosan foz/sut, szinte mindenhez ettunk kenyeret.
En fogyni szeretnek, eloszor kaloriat szamolgattam, de nem nagyon tudtam tartani, igy ugy gondoltam, hogy akkor inkabb teljesen kizarom a magas kaloriatartalmu eteleket.
Mar egy honapja nem is eszem kenyeret. Viszont! Ha ugy van, akkor egy pogacsat, fankot megeszek. Tudom, hogy abban is ugyanannyi a kaloria, hiszen pekaru. Egyszeruen csak nekem nem megy az, hogy akkor holnap mar se kenyer, se krumpli, se teszta, se semmi. Fokozatosan akarom csinalni.
Mar kenyeret nem eszek. Most a tesztaval akarok leallni(leves teszta, vagy ami a prokoltben van, spagettiben). Ezek utan majd pekarut sem akarok enni, de addig meg nem jutottam el.
En mikor ezt igy elmondtam akar itthon, akar mashol, akkor mindenkinek csak az jott le, hogy de hulye vagyok en, kenyeret nem eszem, de minden mast igen.
Kerdem en, annyira hulyeseg lenne ez?
Sokkal okosabb lenne kenyeret enni és pékárut nem, mert azok sokkal, de sokkal kalóriadúsabbak, mivel a liszten kívül igen sok zsiradékot is tartalmaznak.
Összehasonlításként:
kenyér 255 kcal, 8,3 g fehérje, 51 g ch, 6,5 g zsír
fánk 340 kcal 6 g fehérje, 39 g ch, 18 g zsír
pogácsa 437 kcal 9 fehérje, 50 g ch, 21 g zsír
Ahogy látod, minden szempontból a kenyér a kedvezöbb megoldás.
Rendben ertem en, de irtam is, hogy nemsokara azokat sem akarom majd enni. Ha most is eszem, akkor is csak azert, mert mar nagyon 'veszhelyzet van":D ezalatt azt ertem, hogy mondjuk nem ettem egesz nap es mar valami kell, kozelben pedig csak pekseg van.
Egyebkent koszonom a valaszokat!:))
Aki egyből nem tud mindennel leállni, annak így kell m int írod.
Én is ezt csináltam.Csak más sorrendben.Egyesével hagytam el a káros ételeket, kb.hetente egy fajtát.Így könnyebb volt.
Keress olyan kenyeret, amit meg tudsz enni, és nem hízlal.Itt nálunk van egy fitt kenyér, 80%-al csökkentett szénhidráttartalmú, én azt eszem, nagyon finom.Persze ebből se eszek sokat.
Lényeg hogy ne érezd büntetésnek, kényszernek az étkezést, keresd meg azokat az ételeket amiket szeretsz és finomak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!