Ha a burgonyát meg a kenyeret teljesen kiveszem az étrendemből van esély a fogyásra?
A burgonya alatt értem, a chipset is, meg ha helyette rizst eszek akkor van esély a fogyásra?
Meg ha étcsokoládét eszek ha nagyon megkívánom a csokit?
Én nem túl hosszú idő alatt (kb. fél év) 4 lyukkal tudtam beljebb húzni a nadrágszíjat, hasonló módszerrel.
Én a fehér lisztet és a finomított cukrot iktattam ki a lehető legteljesebb mértékben. Nem éheztem, minden más maradt az étrendemben, csak a kenyér/péksütemények és a tésztafélék, meg a cukrozott dolgok estek ki. A burgonya nálam bent maradt mint köret.
Ha nassolni akartam, akkor aszalt gyümölcsöket ettem, csokit nem.
Nekem nagyon bevált.
Szia!
A burgonya, kenyér, fehér liszt stb. kihagyása az étrendből azért segít, mert ezek olyan ételek, amik után gyorsan megéhezel. Emellett a cukor is ilyen, főleg a hozzáadott cukor vagy ha oldott formában van jelen.
Ha ezeket kihagyod, az sokat segíthet a fogyásban - de ésszel él az ember: figyelned kell arra, hogy mennyit eszel. A húsok kalóriatartalma is elég magas például, abból is mértéket kell tartani. Úgy kell egyensúlyoznod, hogy amit eszel, az eléggé telítsen, laktasson, de ne legyen benne túl sok kalória. Erre jó a magas rosttartalom, mert az kitölti a teret, teli lesz a gyomrod és ez segíti a jóllakottság-érzést. Ha éhezel, úgy nem fog menni, mert egyszerűen fel fogod adni pár nap után, ezért fontos, hogy laktasson is az étel.
Egyébként egy csomó diéta tiltja a szénhidrát és zsír együttes fogyasztását mindenféle furfangos magyarázat miatt. De a legegyszerűbb magyarázat erre az, hogy az ember a cukroszsírból szeret nagyon sokat enni, főleg, ha egyszer elkezdte. A cukroszsír az alapja a legtöbb süteménynek, azokat érthető okokból csak mértékkel érdemes fogyasztani.
Köszönöm a válaszokat!😊
Még az érdekelne, hogy a tejjel /tejtermékekkel mi a helyzet? Azokat lehet (mértékkel) fogyasztani, vagy azokra is nagyon oda kell figyelni?
Első vagyok. Én rengeteg joghurtot ettem, de vagy natúrt, vagy olyat amiben nincs hozzáadott cukor.
A szendvicset pedig ugye kenyér nélkül kellett csinálni, a kenyeret én sajttal helyettesítettem, az volt az alap.
Szóval semmi gond a tejtermékekkel.
Én pl.nem vagyok éhes a krumlitól.Akkor mi van?
Nem kell elhagynod a burgonyát.
Mértékkel eheted.
Én több mint 40 kilót fogytam.És ettem burgonyát is.
Még vacsorára is.
De ha gondolod egyél édesburgonyát.Alacsonyabb a Glikémiás Indexe.
Kenyeret is felesleges elhagyni.
Egyél teljes kiőrlésű rozskenyeret.Az tökéletes szénhidrát forrás.:)
Az étcsoki is tökéletes.
Én a 60-80 % közöttit szeretem.
Semmit nem kell elhagynod, hanem mindent csökkentened kell.
Mind burgonya mind a kenyérre szükséged van. Amire nincsen szükséged a chips és az egyéb édességek.
Akik elhagyják a fehér kenyeret azért fogyhatnak mert elhagyják a sok más édes pékárút is. Nem esznek kakos csigát, nem esznek túrosbatyut.
EGy fehér zsemle 150 kalóriát tartalmaz
egy több magvas zsemle 200-300kalóriát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!