Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha csak zöldségekből és egy...

Ha csak zöldségekből és egy pici sovány húsból állítok össze étrendet, az úgy jó?

Figyelt kérdés
fejessaláta, paradicsom, hagyma, uborka egy kis kefírrel és fűszerrel. ilyenekre gondoltam, mert nem maradok mellette éhes. Ha csak ezt eszem, ez fedezi azt, amire szükségem van? persze váltogatnám a hozzávalókat, hogy ne unjam meg, sok lehetőség van, de kb ezek a nagyon alapok.
2010. jún. 28. 12:29
 1/8 Cass90 ***** válasza:

Szerintem a gyümölcsök is jöhetnek + kcal szegény ételek (pld. főtt tojás) + egészségesek (gondolok itt pld. a mézre, dióra - amik igaz sok kcal-t tartalmaznak, de ha keveset eszel belőlük jót tesz a szervezetednek)

Mondjuk nekem amit te írtál így is unalmas egy idő után - hiába variálod a zöldségeket...

2010. jún. 28. 12:35
 2/8 A kérdező kommentje:
hát gondoltam arra, hogy néha főtt tojás mehet bele, vagy sós tonhal, vagy csirkemell, sonka esetleg néhanéha kihagynám és valamilyen fehérjeturmixot innék helyette a nagy melegben, vagy húslevesből zöldségeket hussal. bírom a monoton étrendet, volt, hogy hetekig csak csokis turmixot ittam.. nekem az a bajom igazából, hogy sokszor sikerül lefogynom, de akkor csak úgy, ha nem ettem, látom hogy lemegy, örülök neki egy ideig, de eltelik fél év, és újra bálna vagyok. na most tetőzött a súlyom, ezért gondoltam arra, hogy olyat választok amikor sokat ehetek, és sokáig tudom tartani. Nővérem ilyen nyúlmódszerrel fogyott le 30 kilót, hogy zöldségek tonnaszámra. csak akkor ő végig otthon volt, én meg napi 8 órát állok és mozgok, ezért kérdeztem, hogy ettől nem fogok-e szédelegni, vagy ilyesmi.
2010. jún. 28. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem jő, ha csak zöldséget és húst eszel, mivel ezzel lehet hogy gyorsan fogyni fogsz, de az igen alacsony szénhidrát-bevitel nem egészséges. Rosszkedvű és fáradt lehetsz, agyilag se leszel túl friss, és ráadásul ha abbahagyod ezt a kúrát, utána könnyen többet szedhetsz fel, mint amit leadtál. Egyél szénhidrátot is, például teljes kiőrlésű kenyeret, vagy barnarizst. És a zsírról se feledkezz meg, ugyanis a vitaminok felszívódásához zsír is kell.
2010. jún. 28. 12:46
 4/8 A kérdező kommentje:

hmm, tehát akkor pl reggelire egyek 2 szelet teljes kiőrlésu kenyeret inkább? vagy pirítóst? mit gondoltok a győri édes jóreggelt kekszről? agyonreklámozzák, hogy mennyi jó dolog van benne.

hát a húslevesből pl jutna be egy kis zsír, kefírből, joghurtból is.

még valami tipp, ötlet?

tudom, mozgás. de nagyon nem bírok most mozogni, nagyon sokat állok, és mire hazajutok, hulla vagyok. úgy gondoltam, hogy egyszerre elég nagy változás a kaja, meghát 80 kg fölött nem egyszerű a futás.

2010. jún. 28. 12:51
 5/8 anonim ***** válasza:
nem gondolod, hogy azért jojózol mert nagyon keveset eszel?
2010. jún. 28. 13:21
 6/8 A kérdező kommentje:

lehet. de főleg azért jojózom, mert egy idő után ész nélkül zabálok, magamnak köszönhetem. most meg még fogamzásgátlót is szedek második hónapja, remek.

Mindegy, most azért szeretnék többet enni, mert sokan mondták, hogy azért vannak a nagy éhségrohamok, mert koplaltam. Ezért kérem a segítségeteket.

2010. jún. 28. 13:30
 7/8 anonim ***** válasza:

A két szelet teljes kiőrlésű kenyér nagyon jó reggeli, mondjuk két tojással, vagy egy kis pulykasonkával, sajttal, esetleg tejföllel, kefírrel. És persze sok zöldséggel. A Győri Jó reggeltet hagyjad a fenébe, legalábbis mint reggeli, biztos hogy semmire nem jó, legfeljebb ha nagyon édességet ennél, akkor egyél belőle egyet-kettőt az étkezés végén.

Szóval legalább reggelire igenis menjen szénhidrát, de ebédre is egyél inkább normális ebédet, csak ne sokat, és desszert nélkül. Vacsorára már mehet a hús+zöldség, ott már nyugodtan elhagyhatod a szénhidrátot. És a legfontosabb, mozogj, és ne csak fuss, hanem súlyzózz is, hogy épüljenek az izmok, hiszen azok használják fel az energiát, amit beviszel.

2010. jún. 28. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:
nem jó, se zsír se szénhidrát nem lesz elég ...80 kg felett meg ne fuss, hanem sétálj, bringázz vagy ússz, mert a futásnál szarrá megy a térded, ha nagy a túlsúlyod
2010. jún. 28. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!