Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy M-es ruhák...

Hogy lehet, hogy M-es ruhák lötyögnek rajtam és a 38-as is jó rám kb.80kilósan (173cm)?

Figyelt kérdés
Csak mert olvastam itt olyat,hogy valaki 54 kg-mal L-es ruhát hord vagy M-est. Nem hordok egyáltalán feszülős cuccokat,nem szeretem.
2010. jún. 28. 00:39
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, ez a kérdés lehet nem ebbe a kategóriába kellett volna.
2010. jún. 28. 00:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Kínaiak. Azok a jelöléseknek csak 1 gyártón belül van értelme. Nekem van olyan L-es gatyám ami akkora mint a másik XS-es. Pólóknál is így van, minden pólóm S-es de van olyan ami XL-es. A 38-as ruhaméretet meg nem tudom mekkora lehet :)
2010. jún. 28. 05:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy a méretezésre nem lehet adni: a férjem 20 éve 46-od öltönyöket hordott. Most vett egy újat, de 48-as kellett, mert a mai 46-os szük rá (NEM hizott, mert a régiek méretre még mindig jók, az újabbak viszont sokkal szükebbre vannak varrva.)
2010. jún. 28. 07:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Hol vásárolsz? :)

Rám a 40-es sem jön fel sokszor, pedig NEM vagyok kövér.

2010. jún. 28. 09:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát én is így vagyok, elvileg M-es/38as vagyok, de a kínaiból XL-es cuccokat hozok mindig:D Néhány butikból inkább S-ses kell, máshonnan L-es. Szóval én már meg sem próbálom érteni, hogy hányas vagyok.:) Amúgy rajtam van némi felesleg (163/57-58)
2010. jún. 28. 09:08
 6/10 anonim ***** válasza:
nekem is van xs-es szoknyám is, de ha a kínaiban veszek bugyit, akkor csak az xxl vagy xxxl-es a jó:) össze-vissza méreteznek a gyártók, ez a megoldás szerintem. ja és 165/55 vagyok!
2010. jún. 28. 09:21
 7/10 anonim ***** válasza:
ja és már gondolkoztam ezen, hogy miért lehet és arra jöttem rá, hogy valószínűleg a kínaiak genetikailag kisebbek és ott azért kell nekünk nagy méretet venni, mert magukból kiindulva méreteznek, a plázákban, a butikomban meg azért használnak kisebb méreteket, mint a valós, mert milyen "trendi", hogy belefér valaki, akinek van egy kis túlsúlya az s-esbe is ésígy valószínűleg szívesebben megveszi, mint mondjuk, ha egy xl-est kellene, amitől már akkor elriad, amikor meglátja a méretét:) szóval ez ilyen lélektani dolog lehet a gyártók részéről!
2010. jún. 28. 09:26
 8/10 A kérdező kommentje:

aha értem

hát én speciel kínait soha nem vásárolok

inkább zara, mango, mona lisa, gap, gas, adidas, nike, tommy hilfiger, dior, gant, puma, ilyenek

2010. jún. 28. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:26

teljes mértékben igazad van...én is gondolkoztam már többször ilyesmin.. és nekem is ez a véleményem, hogy ez a vásárlók "agyának átverése" de ha belegondolunk tényleg igaz...:D

2010. jún. 28. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Hasonló adottságokkal rendelkezem, mint te, s irigyellek, mert a múltkor vettem egy új kosztümöt, és majdnem sírva fakadtam, amikor a próba után megnéztem, hogy milyen méret (46 és 48-asak voltak), holott én mostanában már 42-44-eseket hordok.

Viszont van olyan szoknyám, ami 40-es. Ez változó, mert minden cég más méretezést használ.

A kínaiak általában az XS-esre is ráírják, hogy XXL, szóval nem nagyon lehet adni a méretezésre.

Kizártnak tartom, hogy 54kg-mal L-es ruhát hordjon, mert én 78kg-mal épp, hogy beleférek az L-esbe, de inkább akkor már XL-t veszek.

Sokszor a fazonja is más egy-egy darabnak, s emiatt érdemes többféle fazont, méretet felpróbálni.

Most már nem idegesítem magam, próbálok olyat vásárolni, ami jól áll és kényelmesen érzem benne magam.

2010. jún. 29. 08:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!