Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon nagyon rosszul érzem...

Nagyon nagyon rosszul érzem magam! Kórházban kezelnek anorexiával (? )

Figyelt kérdés
De én nagyon kövérnek érzem magam a többi anorexiás lányhoz képest aki itt van én 153cm 36kg és pl van egy lány (aki közel se a legvékonyabb külsőleg) és 170 cm 40kg egész nap ezen szorongok mert én hajlandó lennék hízásra csak olyan rossz hogy itt én vagyok a legdagatabb!Olyan jelentéktelennek érzem így magam!Erre pedig rátesz egy lapáttal hogy pl tegnap alig ettem 700kcal mégis gyarapodott 20dekát a súlyom és félek hogyha egyszer nem tudok csalni(mert nyílván nem 700kcalnyi kaját adnak nap mint nap) akkor meg mennyit fogok hízni!Igazából ezt csak most így kiírtam és szívesen meghalgatom a véleményeteket ha van erről a dologról vagy nem tudom(akár olyanok is jöhetnek hogy tényleg dagadt vagy ...legalább tisztán látok és bele tudok törődni a dologba)
2018. nov. 21. 21:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon kövérnek érzem magam a többi anorexiás lányhoz képest aki itt van ... egész nap ezen szorongok mert én hajlandó lennék hízásra csak olyan rossz hogy itt én vagyok a legdagatabb! ... félek hogyha egyszer nem tudok csalni(mert nyílván nem 700kcalnyi kaját adnak nap mint nap) akkor meg mennyit fogok hízni!"

Ezeket mondd el a kezelőorvosodnak!

2018. nov. 22. 15:59
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Sajnos pont ez előtt álkunk. 16 éves kisldnyunk is snorexias. Most voltunk a pszichologusnál. Csak ő meg a hataron lebeg. 172 cm magas es 52,9 kg. Augusztusban még 62 kg volt. Most ott tartunk hogy ha fogy a következő két hét alatt, kórházba kell menni. Most egy nap alatt fél kilót fogyott.. Értelmes , okos- most himis, 9.- es., nagyon jó tanuló, reálisan gondolkozott eddig. Most egyszerűen be sem látha , hogy baj vam. A mi felesleges hülyeségünknek tekinti. Nagyon fèltem. Őt. Az eddigi nagyon jó viszonxunk

Immar teljesen megtomlott. Mondvsn én piszkálom ôt. Mondjatok meg mit tegyek? Két het múlva megyünk kontrollra. A barátnője nagy segítség, de neki sem hisz sajnos.

Ezek a lányok nem hülyék, mentálisan betegek! Ha lehülyezitek őket, az nem segít.

2018. nov. 24. 09:37
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
22-es, gondolom, a pszichológus nem egy alkalomra szólt, hanem minimum hetenkénti, de mivel itt életveszélyről van szó, annál gyakoribb, heti kétszeri rendszeres terápiát kell folytatni ebben a témában jártas klinikai szakpszichológussal. Olyannal, akiben a lányod megbízik. És innentől kezdve ő mondja meg, hogy te mit csinálj, nem a gyakorikérdések közönsége, hiszen pszichés betegségről van szó, amit szakszerűen kezelni kell.
2018. nov. 24. 21:56
 24/33 anonim ***** válasza:
79%

"Értelmes , okos- most himis, 9.- es., nagyon jó tanuló, reálisan gondolkozott eddig."

Magyarul kitűnő tanuló volt egész eddig?

Én megtiltanám neki, hogy 4,5 fölött legyen az átalaga. Komolyan. A maximalizmusból jön az anorexia egy csomó esetben. Meg kellene tapasztalnia, hogy akkor se dől össze a világ, ha ő négyeseket kap a bizonyítványába, akkor tudna végre lazítani.

2018. nov. 25. 09:54
 25/33 anonim válasza:
100%

Én jelenleg gyógyulok belőle, és én is átéltem ezt. Szerintem ilyenkor a legjobb ha megpróbálsz belegondolni, hogy ez az egész mennyire nem csak rólad szól. Nekem akkor esett ez le amikor láttam a családomat zokogni és magukat hibáztatni emiatt... borzasztó érzés...

Próbálj meg nem másokra koncentrálni és nem a számokra, tudom, hidd el tényleg tudom, hogy nagyon nehéz. Kösd le magad valamivel, pl olvass vagy hallgass zenét.

Kitartást!

2018. nov. 26. 23:47
 26/33 anonim ***** válasza:
23- as. Köszönöm Jàtunk pszichológushoz.Sajnos a legnagyobb baj az, hogy mindenhonban elhajtanak minket.Nincs időpont, nem oda tartozunm stb indokkal.A körzeti pszichológus egy friss diplomás fiatal hölgy, aki bevalotta tegnap, nem tud vele mit kezdeni.Egy hét múlva kontroll.Ha nem javul a hozzáàllása - mitől is javulna- be kell feküdnie a klinikàra.A lehjobb barátnője is mellette àll
2018. dec. 5. 05:00
 27/33 anonim ***** válasza:
24 es sosem.tanult.Csak kitűnő volt. Most egyàltalàn nem tanul.Modt is 4- 5 de inkàb. 5.még ebben a helyzetben is De ez igazàból nem érdekel. A gyógyulàsa a legfontosabb A barátnője szerint valaki bedzólt neki a suliban.Most kezdett új sulit, először ment olyan kózössègbe ahol nem volt baràtja Lehet ez is közrejàtszik? Nem tudom.Remèlem, fogunk tudni neki segìteni.A legnagyob baj az hogy senki nem vesz minket komolyam, mindsn pszichiáter elhajtott minket.monvàn nem oda tartozunk nincs időpont stb.
2018. dec. 5. 05:06
 28/33 anonim ***** válasza:
Paki 68, magánpszichológushoz kell menni, perkálni kell keményen. Életveszélyről van szó. Persze, hogy nem vállalja a frissen végzett körzeti, nem ez a szakmája. Hasi feltáró műtétet se friss diplomással végeztetnek. Súlyos pszichés zavarhoz klinikai szakpszichológus kell. És még abból se biztos, hogy rögtön az elsővel meglesz az összhang.
2018. dec. 5. 15:59
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

"A lehjobb barátnője is mellette àll"

Ez mit jelent? Hogy együtt éheztetik magukat, vagy hogy abban próbálja segíteni, hogy egyen újra normálisan?

"Modt is 4- 5 de inkàb. 5.még ebben a helyzetben is De ez igazàból nem érdekel."

Ezt tedd teljesen egyértelművé számára.

"A barátnője szerint valaki bedzólt neki a suliban.Most kezdett új sulit, először ment olyan kózössègbe ahol nem volt baràtja Lehet ez is közrejàtszik?"

Igen, abszolút. Egy kamasz eleve nagyon sérülékeny. Ilyen helyzetben meg, amikor minden új (a suli, a tanárok, az osztálytársak, talán a tantárgyak is, a környezet, az időbeosztás, stb., stb.), még sokkal inkább. (Ha nem így lenne, magasról szrna rá, hogy ki mit szól be.)

"Életveszélyről van szó. ... klinikai szakpszichológus kell. És még abból se biztos, hogy rögtön az elsővel meglesz az összhang."

Így van, ne adjátok fel, keressetek addig, amíg nem találtok szakembert.

2018. dec. 5. 19:07
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Tàmogatja a barátnője nem együtt éheztetik magukat.Egyàltalàn nen tanul semmit.Gondolom rajta ragad az óràn annyi amennyi kell.Magàndokit is kerestünk, nem.kezdő aki nem vàllalta.Eddig senki nsm vàllata sajnos Ma talàltunk egy klinikai szakpszichiàtert.na ő végre fogadja őt.
2018. dec. 5. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!