Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítség! Nem bírok enni!...

Segítség! Nem bírok enni! Életem végéig így fogok élni?

Figyelt kérdés
Amióta elkezdtem fogyókúrázni, nem bírom abbahagyni. 2 diéta között rengeteget eszek, utána meg széttép a bűntudat, magambafordulok, néha meg is hánytatom magam, hogy eltűnjön az az érzés (vegetáriánus vagyok, és nem eszek túl cukros, zsíros gyorséttermi stb. hízlaló ételeket) csak szimplán a megszokott egészséges kajáimból eszek de néha túl sokat, amikor épp nem követek valami konkrét diétát, így vissza is jön pár kilo. Néhány napja mikor épp bevágtam az epresmüzlimet úgyéreztem magam mint aki mingyárt szétdurran, szembesültem vele, hogy rengeteg rajtam a felesleg azóta nem eszek... naponta maximum 150-200 kaloriát viszek be a szervezetembe és jóformán halálra hajtom magam (előtte is nagyon sokat tornáztam, de most már 3x annyit mint eddig) ma reggel 2 órát bicikliztem, utána kocogtam 2x 45 percet és végül 1 órás kazitorna. Már zsibbadnak a végtagjaim tudom, hogy ennem kellene de nem bírok még csak belegondolni is abba, hogy egy falat étel lemenjem a torkomon, pedig lent vár a kedvenc gabonapelyhem de úgyérzem ha egy kiskanállal is ennék belőle híznék 10 kilót.nem tudnám elviselni azt a lelkiismeret furdalást. gondolni se tudok az evésre. borzasztó ez az érzés... L/17 160cm/51kg örülnék, a velem együttérző válaszolók kommentjeinek.
2010. jún. 20. 22:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kiemeltem, hogy néha, életembe kb. kétszer volt ilyen...
2010. jún. 20. 22:55
 12/22 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__93..

ez a történet talán segít egy kicsit, elrettentő példaként.

2010. jún. 20. 22:55
 13/22 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszokat. 22:37 elgondolkoztatott. bár nem hiszem, hogy segítene valami, mert tudom ha elkezdek újból rendesen enni azt lelki ismeret furdalás követi. Azt meg már nem bírom elviselni.
2010. jún. 20. 22:57
 14/22 anonim ***** válasza:

22:37 vagyok

Pontosan ezért írtam, hogy a lelkedben/a fejedben kell rendet tenni először. Most úgy érzed, képtelen vagy bűntudat nélkül enni. Ezzel én is így voltam. De ez nem normális, nem egészséges dolog, aminek megvannak az okai. Hát ezeket kell megtalálni.

Légy kitartó, és akard, hogy ne szenvedés legyen az életed. Neked kell akarnod, más max. segíteni tud, de ez a te harcod.

2010. jún. 20. 23:10
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia,én is sokat sírtam,ha ettem,és néha még az akérdés is felmerült bennem,hogy a víztől,gyümölcslétől,tejtől hízni fogok? Ki kell szállni belőle,döntsd el,hogy nem ettől függ az életed.A sportot nem kell elhagynod,de egyél.Én fél év alatt gyógyultam meg, az elején visszajött 2kg,amit mozgással sikerült leadni,de aztán fel-le,fel-le. Most már stabilan állok,és ha egy egész pizzát egyedül eszem meg,akkor sem hízok,mert mozgok mellette. El kell terelni a figyelmed a fogyókúráról,nem szabad ennyit foglalkozni vele, pl. hallgass zenét, kirándulj, olvass, tanulj vagy keress magadnak egy hobbit. Egészen biztosan mondhatom,hogy nincs rossz alakod és hízni sem fogsz, ha sportolsz. Bár én sokáig nem bírtam sportolni,mert az evés hiáyna miatt legyengültem,de így sem jött fel annál az említett 2kg-nál több. Nyugodj meg, szép vagy, infralámpázz, szaunázz, vegyél új parfümöt, ruhákat, kicsit tedd helyre a lelked,tudd,hogy szép vagy és értékes. Hidd el,sikerülni fog,kis lépésekben,de meg tudsz gyógyulni.Nem kell sietni,csak amennyit bírsz,egyél rendesen.
2010. jún. 21. 01:12
 16/22 anonim ***** válasza:
01:12 ez szép volt (:
2010. jún. 21. 08:53
 17/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatást, nemtudom hogy fog menni...:S viszont már kerestem is egy anyagcsere felgyorsito diétát, ambe bizony enni kell.. remélem sikerülni fog.. egyedül biztos nem menne mert egyedül lakom. de 20:00 kor indul a buszom Bécsbe szüleimhez, elhatároztam hogy kimegyek hozzájuk, és együtt talán könnyebblesz. köszönöm, hogy ráébresztettél (: majd 1 hét múlva jövök haza és leírom, hogy tudtam e enni.
2010. jún. 21. 18:22
 18/22 anonim ***** válasza:
Nagyon várom a híreket :) Csak erősen!
2010. jún. 22. 11:03
 19/22 A kérdező kommentje:
Fuuh, kicsit elhúzódott a "vakáció" tegnap értem haza. hát mondhatni sikertelenül :/ a diétát természetesen nem tudtam betartani. képtelen voltam 2 főttojással kezdeni a napot:S viszont az elején ettem, amit anyu csinált sőt még süteményt is, de a lelkiismeretem borzasztó volt :/ esténként nem bírtam aludni annyira bosszantott. tudtam, hogy muszáj... aztán hétfőn mikor elmentem vásárolni, szembesültem vele, hogy már szűk az xs-es nadrág utána megint nem ettem:S tudom,hogy eszméletlen egészségtelen aimt csinálok (még mielőtt bárki is kioktatna) de nem bírtam enni egész héten, max 1-1 almát vagy egykis görögdinnyét. Az energiám lement 0-ra csak feküdtem az ágyba. Tegnapig bírtam. Tegnap már probáltam enni, turot, tésztát meg ilyeneket. Ma még gondolni se mertem az evésre. és tudom, hogy addig ugyis ez fog menni amíg nem leszek 40 kg. Utána abba tudnám hagyni. Ha már most volt annyi erőm, hogy egyek úgy,hogy még nem is értem el amit szeretnék, akkor 40 kg-osan én leszek a világon a legboldogabb ember, és fogok enni!!!
2010. júl. 4. 10:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Detto.Nekem is ez a problémám.Csak az a fura,hogy másoknak az alakját rendesen megtudom ítélni,magamnak meg nem.Meg másoknak simán adok a fogyizáshoz rendes tanácsokat,úgyértem egészségeseket...tudom mi lenne a helyes,de egyszerűen képtelenség úgy csinálni.És tényleg étkeezési zavar.Pszichiáter...szülők.Barátokkal beszélj először...valószínüleg figyelni fognak rád,és nem hagyják,hogy tönkretedd magad.

157/41

14/L

2010. júl. 11. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!