Kedves életmódváltók! Hogyan oldjátok meg a kétfelé főzést?
Néhány hónapja kezdtem el életmódot váltani - lecseréltem az alap élelmiszereket egészségesebbekre (cukor helyett negyedannyi, fehér liszt helyett tk. és szafi lisztek, stb.), elkezdtem heti szinten 3-4x sportolni. Eredményes is a változtatás, 1 hónap alatt közel 5 kg ment le rólam.
Ez mind szép és jó, azonban a párom nem preferálja annyira ezt a fajta gasztrokultúrát, ha fogalmazhatok így :D Ő az a tipikus "minden tocsogjon a zsírban", "fehér kenyeret kenyérrel" típus. Ezzel semmi baj nincs, eszemben sincs változtatni rajta, ha ő nem akarja. Viszont néha kezd megterhelő lenni ez a kétfelé főzés. (Ha tésztát főzök, akkor neki sima, nekem teljes kiőrlésű, neki olajban sült krumpli, nekem tepsis édesburi, stb.) Ez mind plusz meló. Van amivel megbarátkozott, pl. a basmati rizzsel, mivel az nagyon hasonlít a fehér rizsre. Azonban azért a legtöbb helyettesítő dolog nem teljesen ugyanolyan, mint az eredeti.
Valamelyik nap szafis pizzás csigát csináltam, amiből ő bevágott kb. 8-10 darabot, aztán közölte, hogy csak éhesebb lett tőle :D Ahhoz viszont már nem lett volna erőm, se időm, hogy külön csináljak neki is fehérlisztes csigut...
Ti hogyan oldjátok meg munka mellett ezt a fajta főzőcskét?
Köszönöm előre is!
Nem főzök kétfélét.
Ha nem tetszik neki, nem eszik.
Nem egészséges a zsíros, olajos amúgy sem, ha fogyozól, ha nem.
Krumplit sütőm sütőben, megeszi.
Tk tésztát megeszi.
Amúgy eddig sem sütöttem olajban tocsogó kajákat.
Rizs meg ugyanolyan, ezt ne mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!