Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kedves életmódváltók! Hogyan...

Kedves életmódváltók! Hogyan oldjátok meg a kétfelé főzést?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja kezdtem el életmódot váltani - lecseréltem az alap élelmiszereket egészségesebbekre (cukor helyett negyedannyi, fehér liszt helyett tk. és szafi lisztek, stb.), elkezdtem heti szinten 3-4x sportolni. Eredményes is a változtatás, 1 hónap alatt közel 5 kg ment le rólam.

Ez mind szép és jó, azonban a párom nem preferálja annyira ezt a fajta gasztrokultúrát, ha fogalmazhatok így :D Ő az a tipikus "minden tocsogjon a zsírban", "fehér kenyeret kenyérrel" típus. Ezzel semmi baj nincs, eszemben sincs változtatni rajta, ha ő nem akarja. Viszont néha kezd megterhelő lenni ez a kétfelé főzés. (Ha tésztát főzök, akkor neki sima, nekem teljes kiőrlésű, neki olajban sült krumpli, nekem tepsis édesburi, stb.) Ez mind plusz meló. Van amivel megbarátkozott, pl. a basmati rizzsel, mivel az nagyon hasonlít a fehér rizsre. Azonban azért a legtöbb helyettesítő dolog nem teljesen ugyanolyan, mint az eredeti.

Valamelyik nap szafis pizzás csigát csináltam, amiből ő bevágott kb. 8-10 darabot, aztán közölte, hogy csak éhesebb lett tőle :D Ahhoz viszont már nem lett volna erőm, se időm, hogy külön csináljak neki is fehérlisztes csigut...

Ti hogyan oldjátok meg munka mellett ezt a fajta főzőcskét?

Köszönöm előre is!

2018. aug. 9. 09:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ja, ha NAGYON máshogy ennénk (pl. ő HCLF étrenden lenne, én pedig vega ketogénen), akkor magamnak főznék, nagyritkán neki (pl. megfőznék egy kiló sárgaborsót és egy halom rizst, pár perc meló és eheti sok napig. nem vagyok kedves ember, de szereti is az ilyet), amúgy magának kellene intéznie. Szerintem megoldaná. De azért jobb érzés, hogy ő is szereti a zsírosat és ő sem igényli a húst, valamint én is rugalmas vagyok, így simán tudok mindkettőnk számára megfelelő ételeket kreálni. De vannak tényleg drasztikusan máshogy evő párok, na ott nehéz.
2018. aug. 9. 19:41
 12/12 anonim ***** válasza:
18%

Nem főzök kétfélét.

Ha nem tetszik neki, nem eszik.

Nem egészséges a zsíros, olajos amúgy sem, ha fogyozól, ha nem.

Krumplit sütőm sütőben, megeszi.

Tk tésztát megeszi.

Amúgy eddig sem sütöttem olajban tocsogó kajákat.

Rizs meg ugyanolyan, ezt ne mondja.

2018. aug. 10. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!