Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kedves életmódváltók! Hogyan...

Kedves életmódváltók! Hogyan oldjátok meg a kétfelé főzést?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja kezdtem el életmódot váltani - lecseréltem az alap élelmiszereket egészségesebbekre (cukor helyett negyedannyi, fehér liszt helyett tk. és szafi lisztek, stb.), elkezdtem heti szinten 3-4x sportolni. Eredményes is a változtatás, 1 hónap alatt közel 5 kg ment le rólam.

Ez mind szép és jó, azonban a párom nem preferálja annyira ezt a fajta gasztrokultúrát, ha fogalmazhatok így :D Ő az a tipikus "minden tocsogjon a zsírban", "fehér kenyeret kenyérrel" típus. Ezzel semmi baj nincs, eszemben sincs változtatni rajta, ha ő nem akarja. Viszont néha kezd megterhelő lenni ez a kétfelé főzés. (Ha tésztát főzök, akkor neki sima, nekem teljes kiőrlésű, neki olajban sült krumpli, nekem tepsis édesburi, stb.) Ez mind plusz meló. Van amivel megbarátkozott, pl. a basmati rizzsel, mivel az nagyon hasonlít a fehér rizsre. Azonban azért a legtöbb helyettesítő dolog nem teljesen ugyanolyan, mint az eredeti.

Valamelyik nap szafis pizzás csigát csináltam, amiből ő bevágott kb. 8-10 darabot, aztán közölte, hogy csak éhesebb lett tőle :D Ahhoz viszont már nem lett volna erőm, se időm, hogy külön csináljak neki is fehérlisztes csigut...

Ti hogyan oldjátok meg munka mellett ezt a fajta főzőcskét?

Köszönöm előre is!

2018. aug. 9. 09:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ő nem tud főzni magának?
2018. aug. 9. 10:20
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

Úgy, hogy én ennyire nem mentem bele az éltemódváltásba, ami nekem amúgy se azt jelenti, hogy az eddig megszokott ételeket valami kimondhatatlan nevű ételekkel kell helyettesíteni, mert azokban is ugyanannyi a kalória, hiába quinoa, vagy mi. Nálam az életmódváltás a kevesebb kalóriát jelentette, és ezt sima rizsből, krumpliból és tésztából is ki lehet vitelezni

Amikor súlycsökkentés volt a cél, akkor kevésbé fért bele a rizs/krumpli, ebben az időszakban a helyett csináltam magamnak karfiol- vagy brokkolipürét, de az nem nagy cucc, amíg az egyik megfőtt, addig a másik is.

Tésztánál csináltam azt, hogy a rendes tészta helyett magamnak vettem 0 kalóriás tésztát, azt főzni se kell.

Reggelire általában zabpelyhet, gabonapelyhet eszek, ő meg kenyeret, de azt meg tudja kenni magának.

Most súlytartáson vagyok, és igazából eszek mindent, de mértékkel, így nem kell külön főzni.

2018. aug. 9. 10:26
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Első: Többet dolgozik, mint én, így általában rám hárul e nemes feladat :D

Második: Csak annyiban nem értek veled egyet, hogy pl. a quinoa, bulgur, basmati rizs, stb. azért jobb, mint a hagyományos társai, mert lassú felszívódású szénhidrátok, alacsony glikémiás indexűek, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy sokkal később leszel éhes egy ugyanakkora adagtól, mint amit a fehér rizsből megennél. Ergó a kalóriatartalom hiába közel azonos, kevesebbet kell enned egy nap, mert több időre eltelít az általad említett quinoa. Azonban köszönöm a válaszod, ez is egy opció lehet, ha nagyon úgy áll a szénám, akkor valószínűleg néhány dologból én is visszább veszek.

2018. aug. 9. 10:39
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Igen, ezt tudom, hogy a lassú felszívódású ételektől később leszek éhes, pl. zabpelyhet ezért szoktam reggelizni. De ez is olyan, hogy van, amikor tényleg kibírom tízóraiig, máskor meg már 8-kor ugyanúgy éhes vagyok, hiába lassú felszívódású.
2018. aug. 9. 10:42
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

Úgy, hogy nem kamu pizzás csigákat sütögetek, mert az fogyókúra, nem éeltmódváltás. Az életmódváltás egy életre szól, te pedig ezer százalék, hogy nem fogsz lisztcsökkentett kakaós csigákat sütögetni 5 év múlva is.

És úgy, hogy nem kell kétfelé főzni. Az egészséges étel nem csak átmenetelileg jár a kövérnek, hanem minden családtag mindig egészségesen eszik. EZért is kell rendes életmódot váltani.

Nem kell kétfelé főzni, főzzön a pasid magának, ha nem tetszik neki az általad elkészített étel. Ennyi az egész: nem a te dolgod főzni neki még egy félét pláne nem.

ÍGY lehet megoldani. Nem pedig praktikákkal, hogy hogyan lehetsz ügyesebben kiszolgálószemélyzet, benyújtott elvárások alapján.

Ha többet dolgozik, akkor sem 0-24-ben, és nyilván akkor is evett valamit, mielőtt összejöttetek,különben halott lenne.

2018. aug. 9. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

5-ös vagyok: megfőzöd, amit. Ha neki kell még mellé sült krumpli olajban, akkor készítse azt el mellé magának.

Komolyan nem értem.

2018. aug. 9. 10:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem főzök kétfelé, ki a franc bírná azt. Egyszerű, ugyanazt eszem, csak a magamét kimérem nyersen, hogy üljön a kcal. Akkor főzök magamnak, ha nekik sültkrumpli, vagy rántott cucc kell, azt én nem eszem. Édeset is megsütöm nekik, de pontos recept szerint, hogy ne kelljen kóstolni, azt majd ők elvégzik helyettem :)
2018. aug. 9. 11:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Főzzön magának ha nem tetszik az egészséges kaja, vagy rendeljen magának ebédet, sose főztem kétfelé, férjem néha megeszi amit csinálok, vagy rendel.
2018. aug. 9. 12:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem írták. Sehogy. Munkahelyen rendel vagy beül valahová, otthon meg azt eszi, ami van vagy rendel.
2018. aug. 9. 14:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva alapból nem főzök kétfelé, az még nekem is fárasztó lenne, pedig alapból szeretek főzni s itthon vagyok egész nap. De azért nem akarok sok órát tölteni a konyhában (2-3 így is megvan, akármilyen egyszerűen főzök. én és a kísérletező és mindent-magam-csinálok fajtám...).

Hogy ez miért működik, annak több oka van.

A párom nem válogatós, csak drasztikusan más mennyiségű szénhidrátot és kalóriát igényel, mint én. De ehhez még nem kell kétfelé főzni (bár néha az is megesik, ilyenkor mindkettő annyira egyszerű, hogy kevesebb időt és energiát igényel, mint egy "rendes" ebéd elkészítése s maradék is van. vagy a fagyasztóból veszek elő valamit).

Simán eheti az egyik ember a fehér rizst, a másik pedig inkább zöldséget (nálunk mindig van főtt fehér rizs vagy efféle, amiből én roppant keveset eszem)... A reggeli is lehet más, a desszertet is kihagyhatja az egyik...

Nálunk a kenyérnél is viszonylagos az összhang (ő szereti az enyémet, én nem szeretem az övét, mindkettőnek a készítése jó ötlet, mert nekem nem kéne folyton kenyeret ennem, csak most rákaptam :) mivel a fogyásomhoz sok köze nincs, nem zavar, amíg nem száll el egészségtelenül a szénhidrát), minden kenyerünk szinte kizárólag tk lisztből van, nem mintha ez nekünk fontos lenne, de a tk egy nüansznyival talán előnyösebb. Viszont sokkal finomabb s ez számít igazán.

A szafis csiga (egyszer én is csináltam, amikor nem bírtam a kíváncsiságommal, akármennyire is tudtam, hogy nem lehet jó) az szerintem arra van, ha nagyon nem tudsz mit csinálni az időddel (esetleg a pénzeddel, ha drágább alapanyagokból van), baromira kíváncsi vagy és már jóllakott, amikor nekik ülsz... Már szerintem, nyilván nem vagyunk egyformák s a lisztdús csigái valamivel jobbak lehetnek, mint a rostos kalóriaszegények.

2018. aug. 9. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!