145kg vagyok hogyan fogyjak? 19/L
Szóval a sztori a szokásos csoki mánia már már függőség követi évente kb 10kg-t szedek fel és ez minden évben több és több.... 19 évesen elértem a 145kg-t nem akarok 150kg lenni mint más is én is 100000 féle diétát, étrendet kipróbáltam legutóbbi egyél minden másnap volt. Mint a többit is 2 hétig bírtam majd hanyagoltam mondván hogy minek nem látszik semmi... Majd jöttek a haveroktól páromtól kapott mondatok.."Legyél türelmesebb, tegyél rendet a fejedben."
Na most nekem a türelem a legrosszabb szó aza fajta ember vagyok akinek ha vérvétele van undorodik tőle féltőle és azonnal túl akar rajta lenni. Szóval én olyan vagyok Úristen legyen már vége. Különböző módszerekkel próbálom kompenzálni azt hogy el vagyok hízva 180cm vagyok nem vagyok szét folyva combos vagyok fűzőt használok comb leszorítót ami nap végén iszonyat nagy nyűg plusz egészségtelen nem mindennap használom csak ha olyan helyre megyek ahol sokan vannak pl szórakozó helyek stb. Amiből elegem lett:
-Csak fülhallgatóval tudok utcára menni mert szinte minden második ember beszól amitől még jobban falom a kedvenc csokijaimat, plusz egy hétig sírhatnékom van.
-Ha 45 percnél tovább állok egy helyben egésznap úgy fáj a talpam mint aki maratont futott ugyan akkor nincs bedurranva de nagyon fáj
- plusz a túlsúllyal járó betegségek.
Sokan mondták hogy jajj fogadd el magad oké de nem tudom elfogadni a cukorbetegséget rendellenességeket stb.
Egyenlőre mindenem rendben van jó a vérnyomásom, cukrom, vérképem meg úgy minden egyedül picit befele lépek de ez nagy részt combom miatt mivel össze ér de tudom ha tovább hízok borul mindenem és egyáltalán nem bírom a fájdalmat...
Elnézést hogy ilyen sokat írtam szerettem volna ha picit meg ismeritek a sztorimat és ne itéljetek azonnal tudom magamról hogy lusta vagyok meg minden negatívat nem visszhangot kérek hanem tanácsot vagy kinek mi vált be?
Dietetikussal való beszélgetés, étrend kialakítása? Vagy valamilyen diéta? Esetleg valamilyen fogyi kapszula?(sose használtam félek tőle mert nem tudom mit tartalmaznak)
Sportból mit és hogy,-annó orvosom azt mondta amikor 120kg voltam hogy ekkora súllyal veszélyes a futás meg az erős sportok...
Szeretnék változtatni és a bennem rejlő vékony lánynak is teret adni, plusz vásárlási mániámnak nem sírva jönni ki boltból hogy nincs 48as méret😊
Összesen 65kg-t akarok leadni, egyenlőre 10kg-nek is örülnék:D Emésztésem is rendbe van néha már túlságosan is....
Köszönöm mindenkinek aki tud segíteni és nem veszi poénra!😘
Most látom, hogy a második válaszodban mit îrtál. Nos... nem fog visszahúzódni a bőröd soha, úgy fogsz kinézni ekkora fogyás után, mi t a fenti cikkben a hölgy. Sajnos ez ilyen, ezért egyelőre csak dokumentálj, később majd ráérsz eldönteni, hogy mit kezdesz az új testeddel.
Fordulj Update Norberthez segítségül!
Ha ő se tud segíteni, akkor gyomorszűkítő műtétet ajánlok.
120 kiló vagyok, szintén 48-as méret, sőt, van 46-os ruhám is.
Nagyon sok függ az alkati dolgoktól, ki hova hízik, stb. Nem tartom lehetetlennek.
Kérdező, nekem a személyi edző és az általa összeállított diéta sokat segített. 10 kiló kb. leugrott rólam.
Sajnos nekem anyagilag nem fér bele a bérlet, szóval ott vagyok, ahol a part szakad. De a módszer működik, tudom ajánlani. :)
Csodaszerek: a húgom a regenortól fogyott le 3-4 hónap alatt 20+ kilót, ő valahol 95 körül indult. Igaz, ő keményen tartotta hozzá a javasolt diétát is.
Egyébként minden ki lett nálad vizsgálva? Ha "túlságosan is" jó az emésztésed, az is jelenthet problémát.
Kedves 19 éves lány!
Én 35 éves nő vagyok, az elmúlt háromnegyed évben 30 kilót adtam le. Kérlek egyvalamit tudatosíts magadban. 19 évesen 145 kilónak lenni nagyon nagy baj. Ezért kérlek ezeket nagyon szigorúan vedd:
1. Döntsd el, hogy le akarsz fogyni. Ne csak gondolkodj meg álmodozz róla. Hozd meg a döntést, és ezentúl mindent ezalapján csinálj.
2. Ha döntöttél, el kell fogadnod, hogy mostantól számodra jónéhány dolog tilos. És nincs "csakmostazegyszer". Tudatosítanod kell magadban, hogy ha le akarsz fogyni, egyszerűen nem ehetsz meg sok mindent és pont.
3. Írj egy programtervet, és tartsd magad hozzá szigorúan. Hatalmas élmény amikor sikerül..
A legfontosabb, hogy fejben át kell állnod. Amíg nem határozod el magad, és nem tudod tartani a kitűzött célokat nincs esélyed.
Ha mindez megvan és csakis akkor ha ez megvan, kezdd el FOKOZATOSAN az átállást. Előszöris ne egyél többet csokit, chipset, ropit, sütit vagy bármilyen nasit. A kávédba tegyél édesítőszert, és állj át a cukormentes üdítőre. Főétkezésekre egyelőre egyél mindent amit eddig, de felezd le az adagokat és lehetőleg minden nap igyál meg 2,5liter vizet. A víz ivás nagyon fontos! Elalvás előtt 4 órával ne egyél SEMMIT.
Ha ezt tudod tartani 2 hónapig, akkor máris le fog menni sok és az önuralmad is erősödik. 2hónap után jön a második fázis.
Reggel ébredés után éhgyomorra igyál fél liter vizet egy fél citrom levével, és egyél 1 evőkanál útifűmaghéjat. (Bioboltokban beszerezhető.) Én egy kis citromos vízben elkeverve iszom, mert nagyon nehezen lenyelhető. Ez átmos és kitisztít. Mostanra a belek mérete is csökken a csökkent ételmennyiség bevitel miatt, az utifű pedig tovább tisztítja a lerakódásokat.
Hagyd el a finomlisztből készült ételeket (pékáru, tészta, rántás). Reggelire pékáru nélkül sonka, zöldség, tojásfehérje, heti 1x 1 szelet pirítós rozs kenyér. A főételeket cseréld le natúr csirkemellre zöldséggel, jázminrízzsel, és nagyon figyelj az adagokra! Vacsorára csirkemell rízs zöldség, vagy sonka zöldséggel. Fontos a köztes étkezés is, 10órai, uzsonna, grill zöldség, sonka, bármilyen zöldség amit szeretsz, cukormentes joghurt, kefír.
Használhatsz fogyást segítő szereket, de sajnos ekkora túlsúlynál kiemeltem fontos a fokozatos és nem drasztikus fogyás, mert az utóbbi a szervezetet is kicsinálja és a bőröd is.
Legalább 100x akarod majd feladni, mindig lesz aki majd nem vesz komolyan, vagy azt gondolja neked már mindegy minek erőlködsz.. Ezekre jobb ha előre készíted magad, mert sok fájdalmas tapasztalat lesz. De ha tartod magad és végig csinálod, pár hónap után nagyon büszke leszel magadra :)
Én jártam dietetikusnál, ami sokba kerül, és csak akkor érdemes odamenni, ha utána is tudsz arra költeni, hogy betartsd amit javasol.. Amiket leírtam neked azokat dietetikus és személyi edző javasolta nekem, és bevált. Érdemes rendszeresen sétálni, és a tornának a normál edzések előtti bemelegítő gyakorlatokat végezni hetente 3x. Komolyabb testmozgást 100 kiló alatt érdemes elkezdeni mert kinyírja az izületeket.
Kitartást kívánok és remélem segített amit leírtam.
Itt annyira az alapoktól kellene kezdeni mondani mit tegyél,hogy ezt leírni se lehet :)
Személyi edző inább akivel szóba egyszerűbb.
De neten is sok jó cikk van.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!