Hogyan fussak, hogy ne laposodjak el?
Jelenleg 54 kg vagyok és 163 cm.
A hasamat jobban utálom mint az ellenségem, szóval igy már kb ki lehet venni,hol is van a probléma.Viszont emellé fogjuk rá elég formás fenekem és lábaim vannak
Röviden:MINDEN OKÉ LENNE,HA NEM LENNE AZ ISZONYATOS NAGY HASAM!
Futni szeretnék,emelett heti 3x 1,5 óra edzés fenékre/lábra+ugye a megfelelő étrend (nincs túl közel a város,mivel falusi vagyok és igy nem tudok olyan megfelelő kajákat szerezni de igyekszem a kenyér/tészták/zsíros kaják és a nassolás kerülésére)
Nos,az lenne a kérdés,ha az edzés közt a pihenő napokon 1 óra hosszát (nem pont minden nap)kocogok,mennyit fogyhatok hogy ne legyen izomvesztés?
Ezt úgy kell érteni,hogy futok,de az a kicsi fenék izmom is ami van,az megmaradjon(eddig is edzettem lábra fenékre de a hasam csak nem ment le,ami idegesít, úgy vagyok vele, már inkább akkor legyen szálkás combom és kerek fenekem,mint nagy vaskos combom,szerintem az már nem nőies)
Hasznos válaszokkal nagy kő esne le a szívemről:)
Előre is köszi!
17L
Csak akkor veszik el az az izmos egy része ha koplalsz.
Ha 1500kcalt eszel minden nap+ sportolsz akkor szerintem nem fogsz izmot veszteni.
Megjegyzem, nem valószínű hogy ilyen adatokkal lenne rajtad felesleg, de elhiszem, hogy van egy pici hasad, de szerintem tuti nem olyan mint amilyennek látod.
Lehet hogy tényleg nem zsír, hanem simán nem elég izmos a hasad, akkor edzeni kell oda is kalória többlettel.
Van rajtam elég felesleg,tavaj előtt hiztam meg ennyire,mikor 46 kg voltam baromira más volt a hasam egy csöppnyi felesleg nem volt rajtam.
Bele estem tavaj ősszel abba a hibába,hogy este 6-tól 8-ig edzettem és estére (jóformán éjszakára) jóllaktam kenyérrel,csokis zsömlével stb..most próbálok oda figyelni arra,hogy mit eszek de most már NAGYON.
Szerintem akkor szedhettem fel ezt a sok felesleget,mert régen elegem volt abból, hogy sovány vagyok.
Először brutálisan elkezdtem enni, aztán nyáron edzeni és egész őszig, sőt lehet mondani télig igy ment h edzés mellett nem ettem rendesen és így izom is jött fel+jó nagy narancsbőr és nagy has :/
Tanultam a hibámból, bevallom.
Egy izmos ember simán veszthet izmot, ha csak fut, node a kérdező olyan kis súlyú, hogy ha ebbe még fölös háj is fér, akkor gyenge az izomzata, abból már sok csak igen rossz étkezéssel megy le. Úgyhogy ettől nem félnék.
Kicsi a súly, úgyhogy szerintem heti fél kiló fogyás is bőven jó, akkor még nem kell félteni az izmokat, ha nem koplal az ember.
Az, hogy hol lakik az ember, manapság már nem számít sokat (hacsak nem éttermezni akar az ember vagy friss speckó dolgokra vágyik), én messze lakom a környező pici falvaktól is (ahol a boltba sosem megyek, mert nem jó, szerencsére a zöldséges fontosabb számomra), mégis meg tudom oldani. Sokszor rendelek webshopból is, nem gond. Igaz, havi egyszer bemegyek a városba, anélkül nehéz lenne, de az alapanyagaim zöme nem onnan van, hanem egyszerű, normál cucc, amit faluban is meg lehet venni (sőt, általam elég megbízhatónak tartott házi tojást csak a faluban tudok).
A szálkás comb is lehet vastag :) Nem mindegy, hájtól vagy izomtól vastag a comb.
Edzéstől miért is menne le a hasad? Edzéssel izmot tartasz meg vagy építesz, a fogyáshoz megfelelő mennyiséget kell enni (persze sok edzéssel többel is fogyunk, ennyiben összefügg).
2. Válaszoló vagyok
Igen ezt így nagy átlagban mondtam, vagy inkább az egyik korábbi kérdésből kiindulva bocsánat, de lehet hogy fogsz izmot veszteni, ha nem adsz terhelést az izomra, csak nekem úgy jött le a kérdésből, hogy a korábbi edzések mellè futsz.
Ha van esetleg egy képed, amin látszik az alakod könnyebben tudnék tanácsot adni, a szálkásításhoz, meg hogy mennyit kell, de simán lehet hogy mondjuk egy fehérje dús napi 1500kcalos ètrenddel nyár végére leadnád azt a pár kgt
De akkor sincs baj ha nem sikerül, legyél kitartó és menni fog.
Sok sikert! 😀
Valami képet küldj már légyszi, amin jól látszik a hasad. Szerintem ami zsírréteg van rajta, az azért van ott, hogy megvédje a belső szerveidet, ha már izom nem maradt rajtad.
54 kilóval kizárt, hogy "iszonyatos nagy" hasad legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!