Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hány km-t fussak naponta,...

Hány km-t fussak naponta, hogy formásodjak?

Figyelt kérdés

Pár napja minden nap elmegyek futni, de sajnos még nem megy jól, 2,5-3 km, ami mindig megvan. Alapvetően nem fogyni szeretnék, hanem formásodni és úgy hallottam, a futás az egész testet megdolgoztatja. Mellette táncolok is.

Napi hány km lenne a későbbiekben az optimális, hogy tényleg látható eredmény szülessen?

2017. jún. 13. 12:02
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és 19/L/160cm/56kg
2017. jún. 13. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Hetente szerintem ne fuss 4-nél többször, csak túlhajtod magad. Inkább olyan tempóban fuss amivel bírsz ca 5 km-t.
2017. jún. 13. 12:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Tavaly így csináltam, habár akkor csak heti 2x mentem margitszigeti körre (5,3 km), akkor simán ment teljesen körbe is. Csakhát nagyon leengedtem most, elvesztettem az állóképességem.
2017. jún. 13. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:
sulyzos edzes. futastol biztos nemlesz szep vallad, hatad es meg a labad sem.
2017. jún. 13. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Heti 4 sulyzós edzés, mellette jó ètrend. Futàstòl nem formàsodsz. Vagy làttál te màr formàs futót? Èn még nem.
2017. jún. 13. 13:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Hm, lehet kicsit félreérthető voltam. Szóval alapvetően formás vagyok, nagy combokkal és az átlagnál nagyobb fenékkel, lapos hassal és vékony derékkal. Tehát a "formák" megvannak. A zsír-izom arányt szeretném csökkenteni.

Megpróbálom a súlyzós edzést is mellette természetesen. :)

2017. jún. 13. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Heti 3 vagy 4 futás elég, ennél többet ne fuss, mert egyrészt megterhelő a szervezetnek, másrészt, mert így harmabb megunod.

Legjobb, ha legalább 10 km-t futsz egy alkalommal, persze az elején ez nem megy még, szóval most csak mindig kicsit emeld a távot. Lehet majd csak fél, vagy egy év múlva jutsz el a 10 km-ig, de nem probléma.

2017. jún. 13. 18:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Semmiféle formásodás nem lesz futástól.
2017. jún. 13. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!