Hány km-t fussak naponta, hogy formásodjak?
Pár napja minden nap elmegyek futni, de sajnos még nem megy jól, 2,5-3 km, ami mindig megvan. Alapvetően nem fogyni szeretnék, hanem formásodni és úgy hallottam, a futás az egész testet megdolgoztatja. Mellette táncolok is.
Napi hány km lenne a későbbiekben az optimális, hogy tényleg látható eredmény szülessen?
Hm, lehet kicsit félreérthető voltam. Szóval alapvetően formás vagyok, nagy combokkal és az átlagnál nagyobb fenékkel, lapos hassal és vékony derékkal. Tehát a "formák" megvannak. A zsír-izom arányt szeretném csökkenteni.
Megpróbálom a súlyzós edzést is mellette természetesen. :)
Heti 3 vagy 4 futás elég, ennél többet ne fuss, mert egyrészt megterhelő a szervezetnek, másrészt, mert így harmabb megunod.
Legjobb, ha legalább 10 km-t futsz egy alkalommal, persze az elején ez nem megy még, szóval most csak mindig kicsit emeld a távot. Lehet majd csak fél, vagy egy év múlva jutsz el a 10 km-ig, de nem probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!