Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki a futásnák...

Hogyan kezdjek neki a futásnák? És mennyit fussak?

Figyelt kérdés
Mivel még iskolába járok, ezért nincs valami sok időm mozogni és mikor végre hazaérek, akkor általában nagyon fáradt vagyok és semmi kedvem megmozdulni. Szóval valami motivációra is szükségem lenne:D a másik kérdésem az lenne, hogy egyszerre mennyit fussak? Vagy mennyi ideig és milyen tempóban? A közelemben van egy sportpálya oda járnék ki futás céljából.

2017. márc. 6. 19:03
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Amennyit bírsz. Először ez úgysem lesz sok. Ha nem szoktál futni, akkor valószínűleg 1 km-t sem tudsz lefutni. De nem gond. Gyorsan lehet fejlődni.

A motiváció meg annyi, hogy hiába vagy fáradt, ha elkezdesz mozogni, akkor frissebb leszel, feltöltődsz. Jól fog esni és több energiád lesz.

2017. márc. 6. 19:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit bírsz. Ha 5perc, 5perc. Váltogasd esetleg 5perc futás, 2perc séta, vagy ahogy neked jólesik. Csak mozogj!!!
2017. márc. 6. 19:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Van egy olyan mondás, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szánja. Motivációnak: https://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58

Nekem ez a videó sokat segített, amikor holtpontra jutottam és elhiheted nagyon sokszor volt. Pár hete szántam rá magam ismét a futásra és azóta minden héten 5x járok el és mellette aerobikozok is. Amikor először elkezdtem nagynehezen átszenvedtem 2 km-t, de az is nagyon lassan, aztán egyre jobban ment másnapokon és ezért elkezdtem emelni a távot, most már 8 km-nél tartok és az állóképességem, a tüdőm is ezerszer jobb lett,úgy ahogy a tempó is. És ez csak akarat kérdése !!! A mi városunkban is van sportpálya, de én nem azt használom és a tiéteket sem ajánlanám, mert túl egyhangú és sokkal hamarabb megunod a körbe körbe futkozást, mintha elmennél egy közeli ligetbe, ahol ki van taposva egy kis utacska. Most gondolj bele, ha csak 2 km-t futsz, akkor a pályán már 5 kört futottál, egész biztosan már teljesen meguntam volna és rég nem csinálnám, viszont ha erdőben futsz, akkor ki tudod élvezni a természet szépségét, a levegő is jobb és a futás is változatosabb, nem fogod megunni. Ha a nulláról indulsz, akkor ezt te érzed, menj el futni és majd úgyis érzed hogy mennyit tudsz lefutni! A kezdők általában úgy csinálják, hogy belegyalogolnak a futásba pl. 5 perc folyamatos futás/kocogás 1 és fél perc séta és ezt ismétlik. Ha fáradt vagy, akkor elárulom, hogy a futás a legjobb energiabomba, rettentően felélénkít, sokkal jobb mint egy délutáni szunya és este elalváskor is ugy érzed, hgy: Hmmm, ma érdemes volt felkelnem, futottam! és büszke leszel magadra, míg egy alvástól nem hinném...

2017. márc. 10. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!