Hogyan kezdjek a futásnak? Milyen gyakran, mennyit fussak? Milyen időközönként emeljem a távot?
Tavaly nyáron elkezdtem futni, nagyon jó volt. Amikor tehettem reggel mentem futni még a reggeli, friss, kellemes levegőn. Jól feltöltődtem lelkileg és az alakom is jobb lett. Sajnos volt egy sérülésem az ősszel és azóta nem futottam. A sérülés nem volt komoly, nyugodtan csinálhatok bármit, csak utána valahogy elmaradtak a futások és ellustultak.
Szeretném viszonylag hamar formába hozni magam. Úgy kb. 5-6 kg-t szeretnék leadni és formálni az alakom. Holnap mennék először futni, pályára.
Nagyon sok jót olvastam az intervallumos edzésről, és állítólag egy 20 perces intervallumos futás felér 1 óra normál tempójú kocogással. Sőt, még az intervallumos edzés után sem normalizálódik az anyagcsere, hiszen készül egy újabb intenzív szakaszra. Ez pedig jó a fogyás szempontjából.
Igazából mivel régóta nem futottam nem tudom, hogy képes lennék-e 20 percet intervallumosan futni.
De azt sem tudom, hogy tudok-e 1 órát kocogni..
Tanácstalan vagyok. Hogyan kezdjek hozzá? Mit csináljak normál tempós futás és később intervallumos vagy mi?
szia!
az én barátom testépítő és kicsit ciki nekem, hogy rajtam is van kb. 5-6 kg felesleg, úgyhogy most én is fogyóba kezdtem, futás+ edzés+ kevesebbet eszek és nem mindent. Szóval a futást kérdezted: a szerevezeted fél óra mozgás után áll zsírégető üzemmódba. Fuss lassabban, szinte csak kocogj, mert gyors futásnál az izmaidhoz "nyúl" a szervezeted, nem a zsírpárnákhoz! Tehát kocogás, de azt többet, fél óra, 40 percet, eleinte kis megállókat, intenzív sétával csináld!
Jó tanács, ez lendített át engem is a sok holtponton, amikor úgy voltam futás közben, hogy összeesek és nem bírom. panaszkodtam is barátomnak, ő mondta hogy az egész az agyról szól, agyban döntöd el hogy megcsinálod, és kikapcsol a tested, csak az agyad diktál, nem a tested irányít. Hidd el, nem fogod észrevenni a fájdalmat, azt, hogy nem kapsz levegőt. Hallgasd kedvenc zenéidet, jó tempósakat, rockosabbat, hidd el sokat segít, felpörget, felturbóz!
Lassan, de biztosan! meg tudod csinálni:)
Köszönöm a választ, sokat segítettél! :)
Akkor inkább maradok a kocogásnál, egyenletes, normál tempóban. Fél órát biztos tudok kocogni, és ki fogok zárni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!