Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha annyira csak...

Mit tegyek, ha annyira csak az ételeken jár az eszem, hogy újra hízni kezdtem?

Figyelt kérdés

A fogyokúra elején minden jól ment. Viszont már egyfolytában az evés körül forognak a gondolataim, a napi 5 étkezés felborult teljesen emiatt. Ez elnyomja a fontosabb gondolatokat is (mint a tanulás). Az egész napom két dologból áll: arra koncentrálni, hogy ne egyek, és azon gondolkodni, mit egyek.

(A sport jelen van mellette, igaz csak itthon tornázok, edzek, mert a környék veszélyes, így futni nem merek elmenni, konditerem pedig nincs a közelben.)

17/ll

2018. júl. 8. 19:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

10-es igazad van, de ha ő maga írja: "Az egész napom két dologból áll: arra koncentrálni, hogy ne egyek, és azon gondolkodni, mit egyek."

- akkor bizony baj van a gondolkodóképességével, a koncentrációval, a figyelemmel - orvost igényel a dolog.

2018. júl. 9. 10:38
 12/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nem tudom, hogy ez testképzavarnak minősül e még. Inkább plyan érzés, mintha valamit végre irányíthatnék, elérném a célomat (ez az ami most megtört.) Viszont az igaz, hogy fusztrál a visszahízás.

A pszcihológiát, mint tudományágat nem nézem le, nagy sikereket ér el pl. a skrizofénia terén, viszont szerintem nem tudna egy pszichológus ezen segíteni.

2018. júl. 9. 11:12
 13/29 anonim ***** válasza:
52%
Szüleiddel nem tudod megbeszélni? anyukáddal? Hátha tudna jó segítőt! Mert valóban segítség kellene.
2018. júl. 9. 11:16
 14/29 anonim ***** válasza:

170/55-ből keveseknek kell fogyni (s azoknak általában túl kevés izmuk van).

Lelkileg mindenképpen gond van, a 46 kilós cél és amiatt is, hogy másra se tudsz koncentrálni.

Mondjuk ha koplalnék, hogy az egészséges súlyom alá fogyjak (ezt egy kicsit is normális szervezet nem támogatja, erősen küzd ellene), az én koncentrációképességem se lenne az igazi, az biztos... Nem mondom, hogy nálad már ez a szint van, hisz nem látlak, de nem kis esélyt látok rá. Kicsi a súlyod.

2018. júl. 9. 11:42
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Serdülőként voltam 168centihez 48kg, s még vékony csontozattal sem volt esztétikus, erősen kétlem, hogy nálad az lenne.

Az irányítani akarás pedig az anorexia tipikus oka, a betegek az étkezésük és súlyuk feletti befolyással akarják pótolni az életük más részének kaotikusságát.

2018. júl. 9. 14:32
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
17.3 a BMI-d, ami azt jelenti, hogy sovány vagy. A tested nyilván szeretne egy kis zsírt szedni magára, hogy a normális súlytartományba érj, amit te puszta akaraterővel kívánsz megakadályozni. Gondolom, elég gyötrelmes lehet így élni, hogy 24/7 a kaján jár az eszed, a saját tested és egészséged ellen küzdeni... remélem, sikerül meggyógyulnod az evészavarodból. Minden jót kívánok neked.
2018. júl. 9. 15:09
 17/29 anonim ***** válasza:
Írod, hogy végre valamit irànyíthatsz. Ez az egyik tipikus tünete az anorexiànak.
2018. júl. 10. 01:07
 18/29 anonim ***** válasza:

m

ár a kérdés elején sejtettem hogy egy anorex pcsa az..

2018. júl. 10. 11:12
 19/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem igazán szeretnék ilyen betegségbe beleesni. Én nagyon nagyon soknak látom ezt a súlyt, de ha ennyien állítják (és állítjátok), hogy nem az akkor biztos van benne valami. Ebben az esetben viszont, mit tudnátok ajánlani, hogy reálisan (vagyis inkább átlagosan) lássam a “méreteimet”?

Nem, a szüleim nem tudnak róla, nem szeretném ilyen hülyeségekkel zargatni őket.

Utolsó, neked miért jó másokról így beszélni? Belátom, így vakon nem veszem magamra, de ha a szemembe mondaná valaki (amit gondolom megteszel másokkal) akkor sokáig rágodnék rajta sajnos. Úgy tapasztaltam, az ilyen stílusú emberek önmagukkal sincsenek harmóniában, szóval így anonim nyugodtan írj nekem, vagy szerintem bármelyik válaszolónak, ha gond van.

2018. júl. 10. 11:57
 20/29 anonim ***** válasza:
Nézd egyedül nem biztos hogy menne, egy pszichológus sokat segítene. Amit én tudok javasolni az elsőkörben az, hogy felejtsd el a mérleget. Vagy csak havonta egyszer mérd magad. Írod hogy soknak làtod a szàmot de ne arra hagyatkozz. Ha valaki ràdnéz nincs ràd írva hogy :48 kiló vagyok.
2018. júl. 10. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!