Ma kezdtem a fogyókúrámat, kemény 4hónap áll előttem. Valaki velem tart?
Sziasztok!
151cm vagyok és sajnos 67kg. Cél, május végére-június elejére elérni a 43kg-ot. Igen, ez elég kemény 4 hónap lesz, de érzem, hogy sikerülni fog.
Akinek lenne tanácsa, ötlete, amivel segíteni tudna ebben szívesen olvasom. Csatlakozókat is szívesen fogadok.
Tapasztalatok, történetek is érdekelnek, akik szintén fogyóznak/tak vagy készülnek nekiállni, hogyan sikerült, hogy viseltétek stb, minden érdekel.
Köszönöm annak, aki elolvassa, válaszol:)
Gratulálok az elhatározásodhoz!
A lényeg annyi, hogy számold ki a napi kalória szükségletedet és menj alá úgy 250-300 kcal-val.De ezt edd meg mindenképpen, mert így az anyagcseréd nem lassul be. Sok folyadékot igyál. Cukormenteset persze. Plusz még mellé a sport sem árt. Ne gondolj nagy dolgokra, mindig kicsivel többet tudsz majd teljesíteni.
Bár 4 hónapra lebontva havi 6 kiló fogyás a cél, de ez elég gyors tempó. Lehet az elején gyorsan megy majd, mert a felesleges víz és salakanyag kiürül, de utána lassulni fog.
Mikor pedig megáll a fogyásod nehogy megállj te is! Szorítsd össze a fogad és tarts ki!💪💪
Hasonló alkatú vagyok, én a 4. héten tartok.
Egy kicsit merésznek tűnik a célod.
Heti 1 kg-nál többet fogyni zsírból nem reális, és az is csak az elején szokott menni.
Én most kalóriaszámolás mellett ketogénekezek (napi 50g CH, 60-70g fehérje, zsír meg ahogy kijön, nem eszem kifejezetten zsírosan, de a túróból, tojásból, sajtból, felvágottakból is elég összejön) Az alapanyagcsere alatt 300-zal eszem, egyelőre nem edzek.
Nem okozott gondot az átállás, ehetek majdnem mindent, amit szeretek, csak van, amiből röhejes mennyiséget:D De a szájszárazságon kívül semmi mellékhatást nem érzek (pl. fáradékonyság, bélpanaszok), de így legalább aztán iszom eleget:)
Eddig heti bő 1 kg-t fogytam, és eddig ez egyenletes fogyás. Úgy számolok, hogy a 4. hét végére meglesz a -5 kg.
Én heti 0,5 kg fogyást céloztam be, és nagyon motivál, hogy egyelőre simán teljesítem, sőt, sikerül túlszárnyalni, de emlékeztetem magam, hogy nem ez a normális, és akkor se keseredjek el, ha csökken a fogyás üteme.
Ami "trükk" nekem bevált, hogy konkrét célként mindig -1 kg-t állítok be. Ez egy rövid idő alatt teljesíthető, belátható cél, így rendszeresen van sikerélményem, és érzem, hogy haladok:)
Sok sikert!
Nekem egyetlen egy tanácsom van.
Nem jó a fogyást időhöz kötni, ha nem sikerül az adott hét/hónap úgy ahogy tervezted befeszülsz, idegeskedni fogsz, egy sor olyan folyamat indul el ami ahhoz vezethet,hogy a cél érdekében mindent alapon elkezdesz koplalni amit egy ideig bír az ember, de az a végén mindig átmegy egy jó kis "zabálásba" amitől őrült bűntudatod lesz és még nagyobb koplalásba kezdesz aminek tudjuk mi lesz vége, egy végeláthatatlan folyamat...
Próbálj meg az egyensúlyra törekedni, ne éhezz, ne vonj meg magadtól mindent mert nem lesz jó vége, okosan tedd össze az étrended minden nap ---> kalóriabázis
és válassz olyan mozgásformát amit örömmel csinálsz!
Ez elején jól megindulnak lefelé a kilók, de ez bizony törvényszerűen lassulni fog ahogy fogysz és ha lassabb ütemben is fogysz (tehát ha nem lesz meg a havi 6 kg...mert sajnos hidd el,hogy nem lesz meg) ne add fel, hanem csináld tovább amíg el nem éred a célod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!