Elrontottam a fogyókúrámat! Hogyan álljak vissza? Tudnátok segíteni? ( Bővebben lent)
Sziasztok!
Már 2 hónapja futok heti 4x-5x 40 percet és megpróbálok mellette egészségesen enni. Semmi kenyér, zsemle, édesítőszerre cseréltem a kristálycukrot, de hozzá tenném, nem vonok meg magamtól mindent.Hetente egy-két alkalommal a délelőtti órákban megengedek magamnak kicsi péksütit, vagy csokit ( állítólag belefér).
Eddig minden a legnagyobb rendben volt, de az utóbbi egy hétben ordít a testem az édességekért és az ételért, és nagyon nehezen állom meg. 58 kilóról egy hét alatt elértem,hogy 61 kg legyek, közben pedig futok, sőt, próbálom emelni a távot.
Szerintetek mennyi időn belül tudom leadni ezt a 3 kilót? Miért jelez ennyire a testem ennivalóért?
Előre is köszönöm!
Gondolom, túl keveset eszel, akkor szokott ez lenni. Ha én alaposan jóllakom valami rendes étellel, eszembe se jut még az édesség se egy hosszú időre, pedig elég édesszájú és nassolós volnék alapból.
Bezzeg ha keveset eszem, csak azon pörgök (de ilyet nem csinálok) s nem is a legértelmesebb ételek jutnak eszembe...
A szervezeted tápanyagért ordít nem csokiért!
Valamit elrontasz a fogyókúrádban!
Lehet hogy kevés vitamint,ásványi anyagot juttatsz be a szervezetedbe!
A fogyókúra nem arról szól hogy minél kevesebbet eszünk hanem hogy mit eszünk!
Főleg futásnál kell a tápanyag a szervezetnek!
Lehet a szervezeted védekező módba lépett a kevés tápanyag miatt és mindent amit tud raktároz!
De vigyázz mert kevés tápanyagbevitelnél a szervezet első energiaforrása az izom nem a zsír!Ez szokott főként löttyedtséghez vezetni!
Nem tudom, lány vagy-e, de nálam pl. akkor szokott ez lenni, ha menszesz előtt vagyok, olyankor jön a kívánósság, és hízni is szoktam 1-2 kg-ot, de az nem igazi hízás, csak több vizet tart vissza a szervezetem. Menszesz után pedig sokkal könyebbnek érzem magam, és elmúlis a vágyakozás is a hízlaló ételek után.
A másik eset, amikor sokat edzek de kevesebbet eszek, ilyenkor nekem is a tiltott kajákon jár az eszem. Megállom, és inkább újragondolom az étkezésemet, és kicsivel több egészséges ételt eszek, ami miatt 1-2 nap után abbamarad a vágyakozás szintén. 1x-2x fordul elő csak, hogy meghintáztatom az egészet, és eszek szénhidrátot is.
Szerintem a kis csoki, péksüti helyett inkább mást egyél, ami tartalmasabb, egészségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!