Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elrontottam a fogyókúrámat?

Elrontottam a fogyókúrámat?

Figyelt kérdés

16/l

Már 5 hónapja hogy belekezdtem a diétába. 5 hónapig nem ettem semmi cukros ücsit, sütiket sem, péksütiket sem, meg a hasonlókat. De ma elkövettem egy hibát, anyum elküldött a boltba és hát nem igen járok én oda, és azt mondta hozzak neki egy activiás zabkását és hát nekem is annyira "megtetszett" egyszerűen már nem tudtam neki ellenálni, azt gondoltam már 5 hónapja hogy nem ettem semmi fincsát. És megettem, utána anyum azt mondta megérdemlem, hogy a fogyizás után egy kis pogácsát egyek és csinált zsúrpogikat. Megettem belölük 10db-ot:((((

de utána futottam 2 és fél órát.

ez durva sok volt:(

ezt ettem ma:

reggeli: 2db abonett rozsos és akkor az activiás zabkása

itt futottam 1 órát

ebéd: 1 paprika, 2 paradicsom 100g párolt hallal és a 10db zsúrpogi

akkor utána futottam 1 és fél órát.

ma vacsira ha egyáltalán lehet még ennem: paprika paradicsommal és 50g párolt hal

basszus soha többé nem eszem pogácsát, ha ennyire lelkiismeret fordulásom lesz tőle:(

2014. márc. 1. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan mondom te beteg vagy, keress fel egy orvost.
2014. márc. 1. 15:27
 2/5 A kérdező kommentje:
most miért?
2014. márc. 1. 15:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez már beteges, azért.
2014. márc. 1. 15:47
 4/5 anonim ***** válasza:
jézus
2014. márc. 1. 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Figyelj az a baj veled hogy te túlzásba viszed.

Na most figyi a fogyás lényege a sport tehát azzal hogy te megvonsz magadtól dolgokat az nem jó mert egy idő után ugye ha befejezed a fogyást és visszaszoksz ezekhez hamar vissza fogsz hízni.

Én is belekezdtem a fogyásba én tudom magamról hogy a sok édesség miatt híztam el rettenetesen, de ehhez hozzájött a mozgáshiány.

Na most én elhagytam csak a nasikat meg az édes péksütiket sósra váltottam, már amikor eszek, és persze sok mozgást vittem be.

Elmondom neked nagyon sokat fogytam és mivel egy időre abbahagytam a plusz mozgásokat mert hát sajnos dolog van nem híztam vissza semmit!

Neked is mozgás kéne inkább de a 2 óra futás sem jó, neked olyan mozgás kell ez mellé ami mindent megmozgat.

Jó ezek a plusz nassolások valóban nem jók, de időnként elengedheti magát az ember.

Én lépcső gépezek itthon, sokat sétálok és fegyencedzést végzek, izom is jön rám tehát izomból nem fogyok de zsírból sokat leadtam már, és már látszata is van a történetnek pedig ezt csak január elején kezdtem!

Nem kell kajától megvonnod magad mert nem ez a lényeg 16 évesen alapból sok mindent kell enned, a szervezetnek szüksége van a szénhidrátokra, meg a cukrokra is, csak ha van mozgás ezeket nem fogja akkor elraktározni hanem felhasználja az izmaid energia ellátására.

Több mozgás és kevesebb nassolás. Egyél naponta 3 szor mert ezek a 90 napos diéták meg az ilyen magazinos diéták ezek addig jók ameddig tartod őket, de ha abbahagyod és visszaállsz a régi életmódra akkor pár hét után már nem lesz látszata hogy diétáztál.

Minden nap sem kell mozognod ám, elég ha heti 4 szer mozogsz mondjuk 2 naponta ha úgy érzed és ennyi.

A másik baj az hogy nagyon magadra veszed ezt.

nem tudom hány kilóról indultál, mi a célod ezzel és most hol tartasz de annyira túlzásba viszed hogy lelkileg belefogsz betegedni. Ezért is írták előttem azt hogy menj orvoshoz mert erős túlzásokba viszed.

Amúgy sem egészséges ha heti 2 kilónál többet fogysz.

De ha valaki fogyásba kezd azt ugye nem akarja vissza szedni ezért is javasolt elsősorban a mozgás.

Most lehet jönni azzal hogy itt ezt írja, itt meg azt hogy diéta és étrend az első stb... szövegeket, nem csak ezen múlik. persze az emberek többségénél lehet hogy az étrend váltás a megoldás, mert én akárhány orvossal meg testépítővel beszéltem, ők mondták hogy mivel én egész életembe nagyon keveset mozogtam sportoltam így nekem a mozgással már nagyon sokat letudok adni.

Az étrendem annyiban tér el hogy nem tömöm magam szemét gyors kajákkal hanem több fehérjét eszem, kevés cukrosat rozs kiflit eszek fehér kenyér vagy zsömle helyett és ennyi.

A testépítők is használnak táplálék kiegészítőket, amik többsége baromira egészségtelen, csak a sok magazin reklámfogásként írja hogy ezek márpedig kellenek. Jó fegyencedzéssel például nem lesz az ember szép izmos mint egy címlapfotón lévő illető, ez tény és való, de a saját testsúlyos edzés az izmok természetes fejlődését adja plusz súlyzókkal csak terheljük az izmokat tömegelni lehet vele ugyan de könnyebben sérül meg minden.

Most bármennyire is hihetetlen de a súlyom végett mindig is gond volt az egyik térdemmel.

Fegyenc edzéssel meg a lépcsőgéppel ez sokat javult mert még olyan gyakorlatnál tartok amik nem terhelik le úgy mert nem nehezedek rá a teljes testsúlyommal. De mozgása meg van és itt ez a lényeg!

De a pihenőnapokat is fontos ám követni nem szabad túledzenie magát az embernek sem ezzel.

És én napi 3 szor eszek igaz nem ugyanabba az időbe mert munkám végett ez nem megoldható sajnos, de odafigyelek azért hogy túl késő se egyek már.

Én ezzel már elértem valamit, szóval működik a dolog.

2014. márc. 1. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!