Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a baj az édesítőszerekkel?

Mi a baj az édesítőszerekkel?

Figyelt kérdés

Sok mindenki az mondja műanyag íze van, szerintem egyáltalán nincs. Én annyira megszoktam, hogy sima cukros dolgokat nem bírom megenni, annyira émelyítően édesek. Alig használok édesítőt, pl: 1,5 l teába 12-13 szem édesítőt rakok, de mikor már megszokom az ízét megpróbálom csökkenteni egyszer eljutok a sima teához is :)

Egy nap ha 20 szem édesítőt elhasználok akkor sokat mondok, egyébként már csináltam édesítővel tortát is, és a vendégek azt mondták, hogy kifogástalan a torta, sem nem émelyítő édes, se nem savanyú, szóval tökéletes. (Persze nem tudták, hogy édesítős a torta.) Szóval nem viszem túlzásba, és úgy veszem észre, hogy egyre jobban szeretem a természetes ízeket. Pl.: ha epres joghurtot csinálok, akkor nem édesítem meg.

Miért támadják mégis annyian az édesítőszereket?

2010. jún. 17. 16:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hülyeség fogalma nálad mindaz amiről nem tudsz?
2010. jún. 17. 16:40
 12/18 anonim ***** válasza:

[link]

"ennyit a metanolra bomlik a szádban"-ról....ha fenilketonuriád van, tényleg beteg leszel tőle ;)

2010. jún. 17. 16:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Azért ne higgy el mindent amit a gyártó által fizetett orvosok mondanak. A DDT-vel is ez volt. Honnan tudod te hogy 30 év múlva mi okozta a halálod.
2010. jún. 17. 16:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi a baj az édesítőszerekkel? Azon kívül hogy jó eséllyel kaphatsz tőlük bélrákot, semmi...
2011. ápr. 7. 23:57
 15/18 A kérdező kommentje:
Már bocsi, de a rákos sejtek cukorral táplálkoznak, nem édesítővel. Egyébként nem attól kapsz rákot, hanem attól, hogy a szervezetedben egyébként is jelen lévő rákos sejteket a szervezet immunrendszere nem tudja legyőzni, és azok elszaporodnak. Az édesítőszerek nem fogják legyengíteni a szervezeted, de a dohányzás, az alkohol, és az egészségtelen életmód igen. Ettől függetlenül, és sem szeretnék állandóan ezzel édesíteni, megpróbálom addig csökkenteni az édesítést, ameddig az ételek természetes íze is elegendő lesz.
2011. ápr. 8. 13:31
 16/18 anonim ***** válasza:

A rákos sejtek cukorral táplálkoznak? Ezt honnan vetted, most komolyan?

A rák az egy olyan állapot, amikor a szervezet sejtjeinek egy bizonyos csoportja megváltozik, törlődik belőlük az "önmegsemmisítés", azaz nem bomlanak le maguktól, és elkezdenek gátlás nélkül szaporodni. Ezt elsősorban nem a cukor idézi elő, hanem a mindenféle kémiai és vegyi anyagok, mint az édesítőszer. Bomlás közben ezekből rendkívül veszedelmes anyagok keletkeznek, amikre eléggé érzékeny a bélnyálkahártya. Bizonyos idő elteltével pedig béldaganatot okoznak.

Cukortól még senki nem lett rákos, max. tönkremennek a fogai, de hát azokat meg normális ember napi kétszer megmossa.

2011. ápr. 8. 13:39
 17/18 A kérdező kommentje:
Az első dolog amit egy rákos beteggel közölnek diéta szempontjából, az az, hogy cukrot ne fogyasszon, mert táplálja a rákos sejteket.
2011. ápr. 8. 15:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem a cukortól leszel rákos ez igaz, de ha már megvan a baj, akkor igazán ártasz magadnak, ha mindennap cukrot tömsz magadba. A napi 2x fogmosás se sokat segít...Nekem azóta nem lyukadt ki egy fogam se mióta nem eszek cukrot. Gyerekkoromban meg sok fogam volt lyukas attól függetlenül, hogy hetente egyszer-kétszer kaptam csokoládét.
2011. ápr. 8. 16:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!