Mi a baj az édesítőszerekkel?
Sok mindenki az mondja műanyag íze van, szerintem egyáltalán nincs. Én annyira megszoktam, hogy sima cukros dolgokat nem bírom megenni, annyira émelyítően édesek. Alig használok édesítőt, pl: 1,5 l teába 12-13 szem édesítőt rakok, de mikor már megszokom az ízét megpróbálom csökkenteni egyszer eljutok a sima teához is :)
Egy nap ha 20 szem édesítőt elhasználok akkor sokat mondok, egyébként már csináltam édesítővel tortát is, és a vendégek azt mondták, hogy kifogástalan a torta, sem nem émelyítő édes, se nem savanyú, szóval tökéletes. (Persze nem tudták, hogy édesítős a torta.) Szóval nem viszem túlzásba, és úgy veszem észre, hogy egyre jobban szeretem a természetes ízeket. Pl.: ha epres joghurtot csinálok, akkor nem édesítem meg.
Miért támadják mégis annyian az édesítőszereket?
"ennyit a metanolra bomlik a szádban"-ról....ha fenilketonuriád van, tényleg beteg leszel tőle ;)
A rákos sejtek cukorral táplálkoznak? Ezt honnan vetted, most komolyan?
A rák az egy olyan állapot, amikor a szervezet sejtjeinek egy bizonyos csoportja megváltozik, törlődik belőlük az "önmegsemmisítés", azaz nem bomlanak le maguktól, és elkezdenek gátlás nélkül szaporodni. Ezt elsősorban nem a cukor idézi elő, hanem a mindenféle kémiai és vegyi anyagok, mint az édesítőszer. Bomlás közben ezekből rendkívül veszedelmes anyagok keletkeznek, amikre eléggé érzékeny a bélnyálkahártya. Bizonyos idő elteltével pedig béldaganatot okoznak.
Cukortól még senki nem lett rákos, max. tönkremennek a fogai, de hát azokat meg normális ember napi kétszer megmossa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!