Hogy csináljam? 20L
Kezdő vagyok a témában, úgyhogy aki hozzá értő, hálás lennék, ha leírná,mit hogyan szabad.
Pulzus csökkentőt szedek stressz miatt, de egyébként a szívemnek semmi baja, teljesen egészséges vagyok, csak pánikrohamaim vannak néha és az orvos úgy döntött, ideiglenesen ez egy megoldás lehet.
Tudni kell, hogy cigizek is, ami magyarázat a magas pulzusra (tudom, hülye vagyok..) és felesleg is van rajtam. 167 cm vagyok és 78 kg.
Kérlek, ne ítélkezzetek, változtatni szeretnék, ezért jöttem most ide. :) Leraknám a cigit, diéta és edzés.
Az egyik kérdésem a diétával kapcsolatos, 1600 kalóriás diéta, van benne fehérje shake is. Azt a gyógyszer mellett ihatom, igaz?
A másik pedig a mozgás. Elég régóta nem sportoltam már. A teremben van futópad, lépcsőzőgép, bicikli, súlyzógép,elliptikus tréner és evezőgép és uszoda is egyben.
Először saját testsúlyos edzéssel kezdenék+kardio (futópad, bicikli, úszás). Ez így mehetne?
Heti hányszor kéne eljárnom és mennyi idővel kellene kezdeni pl a futást vagy a biciklizést?
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, nem nagyon értek hozzá, de szeretném elhagyni a gyógyszert és oldani a stresszt,meg persze jobban kinézni. :D
Előre is köszi a válaszokat! :)
20L
Heti 3-4 alkalommal 45-60 perc mozgás már előrelépés. Először kíméld magad, ha szétcsapod a tested az első két alkalommal, egy életre megutálod. Plusz a magas pulzusod miatt sem jó túlerőltetni magad. Nem kell sietni sehová. A mozgással egyébként nagyon sokat fogsz tudni javítani az erőnléteden, a szív- és érrendszered állapotán, és kiváló stresszoldó!
A cigit tedd le. 20 évesen kétlem, hogy annyira rá lennél szokva, ráadásul szintén cseszi a szívedet, illetve majd látni fogod, hogy a mozgásodat is gátolja.
Kajára nagyon ügyelj, szerintem ez a legnehezebb. A fehérjeshake-et ihatod, bár szerintem tök felesleges, ha nem vagy testépítő (a férjemet sem tudom lebeszélni a tonnányi proteinzabálásról, aminek kb. annyi értelme van, hogy jó drágán elégeti cukornak...). Inkább legyen egy normális étrended. Az 1600kcal jó lehet, a szénhidrátot próbáld alacsonyabban tartani (150g, de majd látod), a fehérje meg legyen 1,3-1,5/ttkg (esetedben nem kell 78kg-mal számolni, bőven elég 65-tel). És mindig reagálj a súlyod változására az étrended finomításával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!