Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg semmit nem ér napi 20...

Tényleg semmit nem ér napi 20 perc szobabiciklizés?

Figyelt kérdés

Sajnos egyelőre csak ennyit bírok,(így is kifulladok a végére), de küzdök, hogy majd idővel jobb legyen.

Erre most megkaptam ismerőstől, hogy ennyiért felesleges felülni a biciklire, meg semmit nem ér...

Hát kicsit lelombozott.

Úgy gondoltam, hogy mivel eddig 0 volt a napi sportom, kezdésnek talán ez megteszi...

(159 centi vagyok és 58 kg. Igazából pocakom nőtt, és ezt szeretném majd idővel eltüntetni. )

2018. ápr. 23. 08:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a semminél minden sokkal jobb! :)

Csináld csak, nem kell mások véleményére adni, ahogy fejlődsz majd menni fog több is.

2018. ápr. 23. 12:25
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

Jó is lenne, ha mindenkinek lenne ideje meg lehetősége naponta 1 órát kocogni (ami rendes futópálya nélkül kva egészségtelen, nyugodjanak békében a térdízületek), pláne zumbázni...

Én még télen vettem szobabiciklit, sokszor nekem sincs időm 20 percnél többet tekerni, de azalatt simán elégetek közepes fokozaton 150-200 kalóriát.

Ami csak a kisebbik haszon. A láb és fenék izmokat eszméletlen jól megdolgoztatja, az életben nem volt még olyan kerek a fenekem, mint amióta tekerek. Kardiónak sem rossz.

Ha nagyon ráérek és tele vagyok energiával, akkor letolom rajta az 1 órát, na az már brutális, persze nem nyugdíjas tempóban tekerem. :)

Az ismerősöd vagy irigy, vagy csak simán buta, aki szeret okoskodni. Aki éppen csak elkezd sportolni, annak igenis kicsivel kell indulni, természetes, hogy nem tudsz rögtön lenyomni 300 km-t a bringán.

Az pedig totális hülyeség, hogy napi 20 perc edzés nem ér semmit. Ostobaság. Még ezek a "Napi 7 perc" appok is tök jók, sokan dicsérik.

A semminél bármennyi mozgás több, ez tény. Van olyan ismerősöm, aki úgy fogyott le 10+ kilót, hogy lett kutyája, és minden délután sétáltak fél órát.

2018. ápr. 23. 13:31
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az 1000 km-es út is egy lépéssel kezdődik. Hajrá :)
2018. ápr. 23. 13:48
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én heti 3-4x 20 percet szoktam tornázni, plusz pár hete elkezdtem heti 1x 1 óra jógát. Ennyire van időm, és kész. Időnként hozzájön kicsit hosszabb séta, egy kis futás, úszás, de ezek régebben is voltak. A 20 perces rendszeres tornától formásabb lettem, amit mások is észrevettek, a ruháim is máshogy állnak rajtam. Tudom, hogy másoknak ez csak bemelegítésre elég, de én ennyitől is jobban érzem magam, jó érzés, hogy átmozgattam a tagjaimat, nem fáj már a hátam, derekam. Nem igaz, hogy semmit nem ér.

Én is azt mondom, ne hagyd, hogy mások elvegyék a kedved. Bármennyi és bármilyen sport, mozgás jobb a semminél. Ügyes vagy, csak így tovább!

2018. ápr. 23. 14:12
 15/22 anonim ***** válasza:
13%

Jelenleg éppen akkor hagyod abba, amikor a biokémiád beindítaná a zsírégetést. Ezért fulladsz ki. De légy erős, és kitartó és szépen apró lépésekben tornászd feljebb az időtartamot!

Kitartáááááááááááááááááááásssss!

2018. ápr. 23. 14:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne is figyelj az ilyenekre. Valahol el kell kezdeni. Nem mehetsz egyből 100km-es körútra. Eleinte én sem bírtam pár percnél többet, mert kifulladtam és mindenem szúrt. Rendszeres gyakorlás mellett meg eljutottam odáig, hogy hétvégén 2 órás túrára tudtam menni. A másik az, hogy hétköznap időm se lenne 1-2 órán át tekerni.
2018. ápr. 23. 14:32
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, ez a zsírégetési maszlag is :) Zsírégetés, zsírból fogyás kalóriadeficitben van, semmi nincs, ha nem mozgunk sok percet (s nyilván nem minden edzésnél fogy el a glikogén pont 20 perc alatt, illetve az se mindegy, hogy előtte mit ettünk... De a fogyás szempontjából eléggé az, ott az összbevitel és az összes felhasznált energia kapcsolata számít.

Ez nekem örök misztérium, hogy miért érdekel bárkit, hogy ő edzéskor mit éget? Ha a zsírom alváskor ég le vagy amikor itt írogatok, nekem az is megfelel, de deficitben valamikor kénytelen.

2018. ápr. 23. 14:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Pont most olvasok egy életmódváltó könyvet, a pasas arról ír, hogy ilyen nagyon alacsony szinteket állított fel, hogy tuti megcsinálja. Először nem bírta az órás edzést, abbahagyta, és csalódásnak érezte magát. És eldöntötte, hogy mindennap csinál 1, azaz egy fekvőtámaszt.

A poén az benne, hogy ha már elkezdtél egyet, fogsz csinálni többet is. De azzal, hogy az egyet lenyomtad, teljesítetted a napi adagodat, és minden további fekvőtámasz bónusz lesz. Leveszi rólad azt a stresszt, hogy most x ideig keményen tolni kell, ha nem, akkor értéktelen vagy és nem akarod eléggé.

2018. ápr. 23. 15:49
 19/22 anonim ***** válasza:
45%
12-es, ez a futás káros a térdnek tévhit már megdőlt.Sőt,pont ajánlják a kocogást artrózis esetén is. De minimum a gyors,tempős sétát az elején. Egy gyógytornász.
2018. ápr. 23. 21:49
 20/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg támogató választ! :-)

Máris visszatért a kedvem a biciklizéshez! Remélem idővel tudom növelni majd az időtartamot. :-)

2018. ápr. 24. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!