Ha biciklivel járok az segít a fogyásban, állóképesség fejlesztésében, abban, hogy izmosodjak?
Ha iskolába vagy edzésre biciklivel járok.
9 és 6 km-ről van szó. Oda vissza ugye a duplájáról. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyit jelent főleg állóképesség és fogyás szempontjából?
Mert tavaly is így jártam, mármint csak a 6km-res útra, de akkor nem nagyon láttam változást(mondjuk akkor nem figyeltem a kajára).
Segít, persze, mindben. A párom nem edz semmit, csak biciklivel jár munkába, eléggé vastag, izmos lába van tőle. De már csinálja egypár éve, nem emlékszem, korábban milyen volt.
Azért fogyás mellett nagy izmosodást ne várj.
Köszönöm a gyors választ!:)
Persze, most nem is az izmosodáson van a hangsúly, inkább fogyni szeretnék elsősorban, de az meg nagyrészt az étkezésen múlik, úgy tudom.
A kardio és étkezés.
(De nekem a biciklizés nem segített vagyis, de mert lefogytam a súlyom viszont több lett (az izom ugye nehezebb, mint a háj) es kb ugyan olyan "széles " maradtam csak a combom nem zsiros volt hanem izmos, semmi keppen sem vekony.) Igaz en napo 20-25 kmt tekertem munkaba menet.
Én fél éven belül 12%ot hagytam ott az úton a bringával munkába járás során.
Szuper dolog.
Szia!
Én 12 km-re jártam suliba, és sokszor későn indultam, de nem akartam elkésni. Szeptembertől Júniusig fogytam 10 kilót úgy, hogy gyakran kétszer vacsoráztam, mert éhes voltam.
De azért vannak itt alkati különbségek, gyanítom, hogy én ilyen alkat vagyok, és azért is fogytam ilyen könnyen. Mindenesetre a sebesség számít, ha csak 15-20 km/h-val mész, akkor sokra ne számíts. Én 25-30 km/h körül mentem (késés esetén meg ahogy csak bírtam), városban, ahol sokszor meg kellett állni és újra elindulni a lámpák miatt. Persze a biciklin is sok múlik, egy modern országúti biciklit sokkal kisebb erőbefektetéssel lehet hajtani, mint egy otromba városi biciklit.
Nyilván jó a 15 km/h is, ahogy a séta is éget kalóriát, hiába nézik le, csak az sokkal lassabban, mint a bringázás. Az én biciklimmel és izomzatommal 25 fölötti sebesség az abszolút felső határ, ha nincs lejtő... De ez OK.
De a fogyás az étkezésen fog múlni, a már említett párom (első voltam) kissé pocakos marad biciklizés mellett is, mert éhezne, ha kevesebbet enne, viszont ha szabadságon van, azonnal elkezd hízni, hacsak nem iktat be valami helyettesítő mozgást. A mozgás kalóriakeretnövelő hatása igen fontos tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!