A mindennapi futás jobb/hatékonyabb állóképesség fejlesztésében, mint a minden másnapi?
Szeretném az állóképességemet fejleszteni, de nem tudom hogy mindennap fussak, vagy csak minden másnap. Most minden másnap futok 23 percet. De nem fejlődök. Stagnálok.
Én bírnám a mindennapi futást,csak azt olvastam -itt gyakorin.- hogy kell pihenőnap.De most ezzel így mi van?
Nem lehet minden nap futni?
23 perccel nem is csoda.
amúgy meg erre a célra az ugrókötél hatékonyabb,vagy a köredzések,kettlebell,burpee.
ezt próbáld ki-
http://www.youtube.com/watch?v=mYq8LTFHtUU
ebből valóban elég a 23 perc is akár,és kitépi a tüdőd ha odateszed.
Elég minden másnap, de ne mindig ugyanannyit fuss. Legyen egy közepes nap, egy erősebb, utána a heti leglazább, hétvégén a leghosszabb futás. Hétről hétre növeld az időtartamokat/távokat, de minden 3. vagy 4. hét pihenősebb legyen (azaz kicsivel kevesebbet fuss, mint az azelőtti pár héten). A legtöbb futó edzésterv erre a mintára épül. Válassz ki egy olyat, ami ehhez a mostani 23 percedhez passzol, és biztosan fejlődni fogsz vele.
Pl.:
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!