Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor én milyen testalkat...

Most akkor én milyen testalkatú vagyok?

Figyelt kérdés

Ugye van a 3 fajta testalkat: az ektomorf, a mezomorf és az endomorf.

Kb. 20 éves koromig egyértelműen ektomorfnak mondtam volna magam, mert vékony voltam, bármit és bármennyit ettem, nem híztam meg, még úgy sem, hogy imádom az édességet, és nem sportoltam semmit.

Most 27 vagyok, és a 171 centimhez jelenleg 70 kiló társul, amit elég soknak tartok. Mezomorfnak nem mondanám magam, hiszen azok könnyen fogynak, könnyen híznak, nekem viszont egyáltalán nem megy könnyen a fogyás, hiába csökkentettem a kalóriabevitelt és edzek.

Ez alapján endomorf lehetnék, hiszen azokra jellemző a lassú anyagcsere, és hogy nehezen fogynak, de viszont az is, hogy könnyen izmosodnak, alapból erősebbek, mint a másik 2 típus, és jobb az állóképességük. Ami szintén nem jellemző rám, mert nem vagyok sem erős, és nincs jó állóképességem sem.

Plusz van ugye a csukló-teszt, amikor azt kell nézni, hogy átérjük-e a hüvelyk-és mutatóujjunkkal a másik csuklónkat. Én simán átérem, sőt rá is hajlanak az ujjaim egymásra, ami a teszt alapján ektomorf alkatot jelöl. Ami elvileg nem lehetek, a fentebb leírt dolgok miatt.

Teljesen össze vagyok zavarodva, most akkor hogyan lehetne eldönteni, hogy milyen testalkatú vagyok? Fontos lenne ahhoz, hogy helyes étrendet és edzéstervet állítsak be magamnak.

2018. márc. 29. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az embereket be lehetne sorolni három csoportba. A helyes étrendhez és edzéshez nem kell kategóriákkal foglalkozni. Ha nő vagy, fogyáshoz legyen a napi kalóriabeviteled 1200-1300 kcal, ha férfi vagy, akkor 1400-1500 kcal. Ezzel fogyni fogsz.
2018. márc. 29. 13:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a felosztásnak a helyességét még nem sikerült bizonyítani, szóval semmilyen kihatása nincs az étrendedre és a mozgásodra, ne ezek alapján próbáld kitalálni.
2018. márc. 29. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:

A csukló mérés nem lenne rossz dolog a csontozat masszívságának megállapítására, de nem ujjakkal mérve, mert mondok én neked két ugyanolyan magasságú kinn a bordája vézna gyereket, csak az egyiknek tömpe ujjai vannak, a másiknak meg ilyen zongoristának való.

Szerintem nyugodtan állapodj meg egy mezomorfnál, mert egy ektomorf nem csak 15, hanem 40 éves korában is 190-hez 60 kiló, és konkrétan úgy lóg rajta a nadrág, mint kapanyélen a madárijesztő. Most ehhez képest neked normális emberformád lehet. Az endomorf pedig a Fekete László meg az ilyen diszkoszvetők. Te azzal a 70 kilóddal azért annyira csak nem lehetsz kikerekedve, mint egy bojler... Ha nem 3 hanem 7 kategória lenne, akkor is azt mondanám, hogy nagyjából középen lehetsz.

2018. márc. 29. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
amorf
2018. márc. 30. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!