Mit tegyek, ha semmi erőm nincs fogyni? 21/L
Pedig van rajtam (hason) kb 10 kg felesleg...
Ezeregy érv megszületett a fejemben: elhagyhatnám a pulzusgyógyszert, többet bírnék, rámjönne a 2 évvel ezelőtti farmeringem, nyaraláskor szebben néznék ki, több ruhát vehetnék magamnak, a jövőbeli esküvőmkor szebb lennék...
De ezek nem motiválnak annyira, hogy este 5kor, mikor fáradtan hazaérek a munkából, még aerobozzak egy órát... vagy külön főzzek magamnak a saját pénztárcámból, 3 családtagommal szembe menvén....
Mit tegyek, de most komolyan?
Ez már csak rosszabb lehet...
Mondjuk azért jó lenne tudni, hogy a te értelmezésedben mit takar a 10 kiló felesleg. Mert hallottam én már ezt a kifejezést 165 centis, 45 kilós lánytól is...
Amennyiben tényleg túlsúlyról beszélünk, akkor azért javaslom, hogy gondolkodj el az életeden és az egészségeden.
Oké, most jól eléldegélsz, az, hogy nem tetszel magadnak, csak egy dolog, ettől még nem dől össze a világ (és sajnos a korunkra jellemző kóros önbizalomhiányt jól tükrözi, hogy az "álomnő" kategóriájú hölgyek többsége is negatívan látja magát). De majd amikor jönnek a különböző betegségek, amikor egyre lomhább leszel, és 30 évesen elér a cukorbetegség, 40 évesen meg az érszűkület... nos, akkor lehet, hogy inkább azt a napi pár perc macerát választanád... csak akkor már késő.
Igaza van az egyik hozzászólónak, hogy van egy pont, amikor általában "kattanni" szokott az ember, amikor eszmél, hogy valamit nagyon rosszul csinál, de addig csak a kifogáskeresés meg a halogatás megy. Csak az a baj, hogy sokszor mire ez a kattanás jön, addigra már késő.
Én sem vagyok szent, én is halogattam jó ideig, amikor is aztán a cukorbetegség ajtajában találtam magam. Pedig én baromira örülnék, ha 5-kor már otthon lehetnék az átlagos 6-7 helyett, és annak is, ha nem kéne reggel 5-kor kelnem, de tudod, belegondoltam, hogy az, amikor majd a szervezetem szép lassan fog leépülni (mert a cukorbetegség sajnos ilyen), és mellette soha többé nem ehetek jóízűen, sőt, netán még naponta háromszor lőnöm kell magam, az "kicsit" kellemetlenebb, mint az, hogy fáradtan még fussak kicsit.
Azóta helyreállt a cukrom, elhagyhattam a tizenéves korom óta szedett vérnyomáscsökkentőt, és nem utolsó sorban jobban is érzem magam.
De persze aki a kifogásokat akarja keresni, annak ezer év is kevés. ;)
Csak annyit jegyeznék még meg, hogy nem csak update-kajákkal, salátázással, meg Rubint Rékával lehet fogyni. Az ilyen kampányszerű elhatározások helyett célszerűbb az egész életmódodat egészségesebbé tenni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de pl. csak az, hogy a munkahelyemen lift helyett lépcsővel járok, meg az, hogy a gyalog 20 percre levő úticélomhoz nem busszal megyek, hanem gyalog, már ezek is sokat számítanak.
Én az egészségemért kezdtem az egészet, ami nekem elég fontos. Oké, hogy magamnak főzök (no meg a gyökeresen máshogy táplálkozó páromnak, nem nehéz összehozni a kettőt, általában ugyanazt esszük. persze van közös nevező), de azért mindenkinek vannak nehézségek. Ha akarod, megoldod, extrém korlátozó eseteket kivéve, de akkor is le tudsz fogyni, csak valamivel kevésbé élvezetesen, jóllakottan és egészségesen...
Miért kell külön pénzből főzni, ha diétázol, ha amúgy nem? Nem emeli a költségeket, ha ugyanazokból az alapanyagokból (egy részükből legalábbis) mást csinálsz... Nem csinálsz bundás kenyeret, hanem megeszed lágytojásnak, a kenyér pedig ugrik, mert kalóriadeficit is kell és mit hagyj ki, ha nem azt? Vagy nem galuskát eszel a pörkölthöz, hanem egy darab retket. Vagy csak kevesebbet, úgyis deficit kell. De ha úgy eszel, mint eddig, több mozgással, úgyis lefogysz, max. drágább lesz az étkezésed, de nem baj, a sportosabb életmód jobb. Felkelhetsz reggel 5-kor is edzeni, van, aki azt csinálja. De ha csak hétvégén edzel, az is jó, max. lassabban fogysz. De kevesebb evéssel simán menne. Szóval ez ne legyen kifogás. Másnak meg fánkok vannak az irodában mindennap vagy egyenesen cukrászdában dolgozik, mégis lefogy, ha akar.
Hurka,kolbász,szalonna,pálinka,fröcs,sör,kenyér,zsír,tojás,só,és sok víz! Semmi gyógyszer!
És persze a mozgás,az fontos! Úszás,futás,kerti munka,simán lehet fogyni,régen is így csinálták!
És élnek mai napig,meg nem 65 év volt az átlag életkor.
Nem kell kulön fözz, mert azt hosszútávon idegileg is megterhelö
Egyed ugyanazt csak keveset . Túl egyszeru tanács ? Ilyen könnyu nem lehet igaz ? Muszaj kulön fözni , szaladgálni , vezekelni , zöld löttyöt inni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!