Csalónap? Mi történik, ha bezabálok?
Nem tudom, te hasznosítani tudsz-e 9-10000 kcalt egy nap, én a felét ha meg tudnám enni, márpedig ez még csak maximum 1 kiló hízás... Ha nem tud teljesen hasznosulni, kevesebb.
Sokféle csalónap van. Nálam nincs is ilyen fogalom. Van, aki ilyenkor is szolidan eszik, csak az összetétel nem a tipikus diétás elveit követi. Van, akinek ez plusz 2 kocka étcsoki... Van, aki pedig megeszik egy nagy üveg nutellát és 3 pizzát. Nagyon nem mindegy.
A fogyásom elején heti 1-2 lazább napom volt, de máskor is azt ettem, amit kedvem volt, csak voltak bizonyos elveim (igaz, akkor még kilengéskor is) és igyekeztem csak az éhségemet elverni, nem pedig enni, ha kell, ha nem. A laza napon pedig kellemesen jóllaktam és kevesebbet ügyeltem a dolgokra, de az életmódváltásom miatt akkor sem ettem akármit és persze nem ettem magam betegre sem, mi lett volna abban a jó?
Most már sokkal durvábban kell diétáznom, ha fogyni akarok, hiába mozgok többet. De heti minimum egy kicsit magasabb kalóriás nap érezhetően kell, fizikailag és lelkileg is. Van, akinek nem, nekem igen. Ez általában szénhidrátdúsabb is. De amit te tervezel, na az nekem még az életmódváltásaim előtt se esett volna jól, se fizikailag, se máshogy.
0,5-1kg zsírnál nem tudsz többet felszedni egy nap alatt.
A csalónap után a súlyod 4-5kg-val is több lehet, de ez csak salakanyag, víz főként.
Ha nincs bűtudatod a csalónap után, akkor havi 1-2x csinálhatod, az nem oszt, nem szoroz.
Az égvilágon semmi eget rengető.Feltöltődnek a glikogén raktáraid, optimalizálódik a leptin szinted, az izmaid szépen kikerekednek és a következő edzésed emlékezetes lesz.Ilyen rövid idő alatt egyszerűen képtelenség érdemi mennyiségű zsírszövetet felhalmozni, ahogy a zsírvesztést sem ilyen rövid távlatokban mérni mert mindkettő egy folyamat és bármilyen furcsa, még a hízásba is komoly erőfeszítést és időt kell belefektetned.
Ami a súlyodat illeti, a vízvisszatartás miatt az elfogyasztott étel sótartalmától és puszta mennyiségétől függően akár 4-5 kilóval is megnőhet egy nap alatt.A személyes tapasztalatom pedig az, hogy csak akkor kezdtem el zsírosodni ha 2-3 csalónapot tartottam egymás után mert mint ahogy te is, kísérletezgettem, hogy meddig mehetek el ami a zabálást illeti.Egy szó mint száz, egy nap nem oszt nem szoroz, havonta egyszer nyugodtan elengedheted magad csak arra ügyelj, hogy ne legyen belőle rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!