Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Edzés témában segítene valaki?

Edzés témában segítene valaki?

Figyelt kérdés

Három hónapja járok edzőterembe, eddig heti ötször edzettem, hétfő-szerda-pénteken a builder kezdő női átmozgató edzéstervét csináltam, kedd-csütörtök futottam/kardióztam.

Úgy érzem most már elkezdhetnék keményebben dolgozni egy-egy izomcsoportra, de annyi infót olvastam a neten, hogy kicsit el vagyok veszve. A kérdéseim:

1. Mit mivel párosítsak? (láb, váll, bicepsz-tricepsz, has, fenék)

2. Egy-egy izmot hányszor eddzek egy héten? Hány sorozatot csináljak és milyen ismétlésszámokkal?

3. Lábazni és fenekezni egy és ugyanaz? Mert a feneket mint külön izomcsoportot sehol nem emlegetik, mindenhol csak lábazást látok.

Célom az izmosodás, erősödés.

Köszi előre is a segítséget! :)

23/L

2018. febr. 26. 18:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Három hónap után még nem feltétlenül kell váltani osztott edzésre. Ha így is fejlődsz, de változtass! A bontásra több lehetőség is van. Az egyik az alsótest-felsőtest. Egy másik lehetőség a nyomás (pl. tricepsz, guggolás) és húzás (pl. bicepsz) elkülönítése. ha egyáltalán szükséges váltani osztottra, hetente kétszer dolgoztasd meg az adott részt. Például így:

H: A

K: B

Sze: pihenő

Cs: A

P: B

Szo és V: pihenő

A comb első részére (quadricepsz) végzett gyakorlatok jók farizomra is. Némi változtatással tudod inkább az egyiket vagy a másikat hangsúlyozni.

Ha izomnövelés a cél, olyan terhelést kell választani, amely mellett egyhuzamban csupán 6-12 ismétlésre vagy képes. Hogy hány sorozatot végzel egy izomcsoportra, függ az ismétlésszámtól, és attól is, mennyi időd van. Meg attól is, kis vagy nagy izomcsoportról van szó. Ha az ismétlésszám magasabb, akkor elég három sorozat, rövidebb sorozatoknál viszont több kellene, hogy meglegyen a megfelelő mennyiség.

2018. febr. 26. 18:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon hasznos válasz volt, köszönöm! Ment a zöld mancs. :)
2018. febr. 26. 19:12
 3/3 anonim ***** válasza:
A végtagok izomzata jól fejleszthető, viszont pl. a has nagyon nehezen, szóval azt kéne szinte minden alkalommal edzeni. A farizmok a lábakhoz tartoznak, szóval együtt tornáznak rá, együtt mozognak.
2018. febr. 27. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!