Csak én rettegek előre a karácsonytól?
Egész decemberben a munkatársaim csokival és szaloncukorral tömik a fejüket, lassan be sem férnek majd a székükbe akkorára híztak, persze próbálják rám is tukmálni, de én mindig megköszönöm és elutasítom az édességeket és a nasikat. Persze kapom a megjegyzéseket, hogy én csak salátán élek. Szenteste párom szüleinél karácsonyozunk, akik bő zsírban, fehér lissztel, étolajjal főznek, mindig egészségtelenül, pedig van cukorbeteg is a családban... Náluk is szoktam kapni a megjegyzéseket, hogy finnyás vagyok, válogatós, semmi sem jó nekem, de egyszerűen még udvariasságból sem tudok megenni ilyen kajákat, mert a túl édes dolgok marják a számat, meg egyszerűen fáj a gyomrom a rengeteg zsírtól. Most egész karácsonykor hallgatni fogom ezt, az én szüleimnél, rokonaimnál is, hogy miért nem eszem, egyek már... Szoktam amúgy nasizni, de az is inkább olajosmagvak, cirokgolyó, gyümölcsös müzli szelet, meg sütiket is szoktam csinálni, de mindegyik kalória csökkentett. Félek is, hogy felhízok karácsonykor, már mindenkinek azt kell hazudjam cukorbeteg és gluténérzékeny vagyok, mert állandóan próbálják rám tukmálni az egészségtelen dolgukat és nem hiszik el, hogy ezzel csak ártanak, mint hogy jót tesznek... Már kezdek paranoiás lenni, hogy mások felakarnak hízlalni
Más is van ilyen helyzetben? Hogy fogjátok átvészelni a karácsonyt?
Attól a 3 naptól nem fogsz elhízni, néha egy kis nasi is belefér, persze nem is kell össze-vissza enni, mert csak megterheled a gyomrod. Mindenből egy keveset és kész, ennyi fér belém, ha ezt nem fogadják l, akkor ne foglalkozz vele.
Én is szoktam enni karácsonykor sütiket, és még soha nem híztam egy kilót sem ebben az időszakban.
"már mindenkinek azt kell hazudjam cukorbeteg és gluténérzékeny vagyok"
Azér itt már komoly bajok vannak.
Megértelek ugyanígy érzek sajnos magam is. Szetintem beteges. Mondom ezt magamra nézve is.
Tudjátok/Tudod (mindegy, annak szól aki olvassa) én pár hete ott mélyítettem el magamban a dolgot, mikor éppen karácsonyi ajándékot vásároltunk egy plázában a férjemmel. Éppen diétáztam, mint minden decemberben, de megéheztünk. Leültünk a kajálós részlegen, ő elment ebédet venni. Addig ott ültem magamban a csomagokkal és volt időm körbe nézni. Rengeteg elhízott embert láttam, amint egészségtelen cukros vagy zsíros vackokat tömnek a fejükbe. Konkrétan olyan undorom lett ettől, hogy azóta mániakusan számolom a kalóriákat és előre rettegek ha el kell fogadnom bármi cukrosat, vagy zsiradékban tocsogót. Céges karácsonyi bulin a kezembe is nyomtak egy narancsleves pezsgőt és ahelyett, hogy jóízűen megittam volna egy korty után kerestem egy asztalt, ahová le tudom tenni.
Igen, ez szar érzés :/
leírnád az adataidat . csak kiváncsiságból.
am beteges 3 naptól nem hízol el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!