Aki most kezd diétába nem tart a karácsonytól? Hogy fogod megoldani, hogy ne zabálj?
Nem tartok tőle. Karácsonykor sem zabálok. A süti több, mint máskor, de ez előfordul máskor is egy évben, szülinap, stb. Szóval ebből nem csinálok ügyet.
Egész évben finomakat eszünk, így a karácsonyunk nem a zabálásról szól :)
Szerintem nyugodtan egyél mindenből egy kicsit, nem kell felfalni egy tálca sütit, elég egy-két darab.
1. A karácsony lényege nem a zabálásról, hanem a szeretetről szól!
2. Akarat-erővel, odafigyeléssel, önfegyelemmel
3. Több mozgással, és több lemondással
az hogy több fele fogás van, még nem jelenti azt, hogy hányàsig kell zabalni. nyilván a legszigorubb diétákba is belefer 1-2 csalonap.
én abból ennék amit megkivanok, de csak mértékkel :) és ha pl töltött káposzta van, nem muszáj hozzá tejfolt enni meg kenyeret. érted. ha van olyan része ami felesleges kalória, azt ki lehet szerintem kerülni. meg nálunk szokott lenni pl párolt zöldség köret is. desszertként a sütik mellett gyümölcs saláta is. szóval lehet jól valasztani az asztalrol(vendégként is)
ha meg te vagy a szakacs, akkor pl darált zabpehelybol csinálsz mézes kalácsot stb.. akkor rajtad áll
Soha nem zabáltam karácsonykor, nem isértem, másoknak nem szól a szervezete, hogy elég volt, állj le, étvágy kikapcs? Valamivel többet ehetek olyankor, de olyan ipari mennyiségeket, mint egyesek, nem tudok betolni.
Fogyni pedig kilengésekkel is lehet. Csak ne lengjünk ki gyakran. Karácsony viszonylag ritkán van ;)
Nekem elég egyszerű lesz, mert most már nem tolerálom a sok szénhidrátot (pl. 2 alma az kegyetlen lenne) :) Saját ételt eszem, olyat, mint másor, annyit, mint máskor... S pompásan jóllakom, mint máskor. Fogyáskor sem éheztetem vagy sanyargatom magam, a hasfájást pedig karácsonykor is éppúgy el szeretném kerülni.
Másokról nem tehetek, én magam sosem kezdtem januári fogyókúrába... Sosem híztam karácsonykor kilókat, nem is tudom, az másoknak hogyan megy, de tudom, hogy van, aki képes 5-10 ezer kcalt bevinni napokon át. De ne hidd, hogy mindenki ilyen, van, aki minden körülmények között többé-kevésbé normálisan eszik...
De pár napon amúgysem múlik semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!