95 kiló már-már kórosnak számít 14 évesen?
Írok neked pár praktikát. :)
Azt mondják, minden fejben dől el.
Ha éhesnek érzed magad, ne egyél egyből, előtte igyál egy pohár vizet. Ezt minden étkezés előtt tedd meg. Nem csak egészséges, de telít is valamennyire.
Egyél kisebb tányérból. Ha kisebb tányérba teszed az ételt, akkor az olyan, mintha sokat ennél. Ellenben, ha nagyobba teszed, akkor úgy fogod érezni, mintha ez kevés volna és nem árt még egy kicsi bele.
Egyél kis kanállal és lassan. Hamarabb érzed, ha már elég volt.
Nem feltétlenül kell mindig a jóllakottság érzését elérned. Elég, ha csak nem vagy éhes. Ezt alkalmazzák pl. Japánban is.
Olyat is hallottam, hogy színes tányérban nem esik annyira jól az evés, tehát kevesebbet eszel, bár ezt nem tudom.
Foglald le magad valamivel. A sport lenne a legideálisabb, de igazából a rajzolás, akár a számítógépezés is jó, ha nem függsz tőle és közben nem nyomod befele a chipset, mellette sportolsz is.
Legyen motivációd.
Például. Vegyél egy ruhát, ami nagyon tetszik neked, de kisebb a méretednél.
Nagyon jó érzés lesz, amikor bele fogsz férni végre. :)
Nézz előtte, utána képeket, amiből látod, hogy másnak is sikerült, neked ugyan miért ne menne?
Gondolj arra, hogy fognak nézni rád, mikor,lefogysz és mennyi dícsérő szót fogsz kapni!
Végre elégedett leszel a tükörképeddel, nem fogsz szorongani a fürdőruhákban, tapadósabb ruhákban.
Egy csomó új fazonú ruha jól fog állni rajtad.
Sok fiú szemét veti majd rád.
De az elsődleges motivációd az legyen, hogy magadnak megfelelj.
Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert!
Ne fogyókúrázz , sportolj ha ekkora felesleged van hamar fog látszani az eredményt és nem a futásra gondolog hanem amit szeretsz csak csináld !!! De a kajára is oda kell figyelj miböl mennyit mert nem fog sokat érni ha sportoltál hazaérsz és teleszed magad.
Ehez kivánok sok kitartás
95 kiló ehhez a magassághoz sok ez nem kérdés.
Ahogy írták is a hormonszintvizsgálat és a pajzsmirigyfunkciók vizsgálata nem árthat(a te esetedben fontos). Hidd el nincs vele veszíteni valód.
Figyelj arra, hogy a nassolást ahogy csak tudod hagyd el... Véletlenül sem akarsz magadnak cukorbetegséget, ebben biztos vagyok és te is biztos lehetsz. Még most előzd meg az egészségügyi problémákat amíg nem késő.
Emellett nagyon fontos a sportolás, főleg ebben a korban. Pl.: úszás, foci, küdősportok, stb.
Persze, nem árt ennél a súlynál keresni magad mellé egy normális személyi edzőt, ha a pénztárca engedi(szerintem ér ennyit az egészség).
Az sem lenne túlzottan jó, ha hirtelen óriási fogyásnak indulnál.
A lényeg, hogy itt sokan adtak neked hasznos tanácsot, érdemes csemegézned a tippek közül.
Remélem tudtam segíteni.
Szia!
Szerintem egy cukorterheleses vizsgalat sem artana.
Ezeken voltal mar? Csak mert irtad, hogy voltal mar kivizsgalason.
En 15 eves koromban (kozepsuli 1. Osztaly) 93 kg voltam. 168 cm vagyok. Ekkor hataroztam el h ennek itt es most vege. A nyariszunet alatt leadtam 20 kg-t.
Tartottam is eleg sokaig ezt a 70 kg koruli sulyt, aztan a 20-as eveimben belezugtam a sportba, igy 60 kg-ra sikerult lefogynom. Ez volt a valaha mert legkisebb sulyom.
Ezt sajna nem sokaig birtam tartani, de a 67 korulit igen.
Most itt vagyok 35 evesen, ket gyerkoc anyukajakent es megint annyi kg-val mint anno 15 evesen.
De!!! Eletmodot valtottam. 5 hete csinalom. Se kenyer, se cukor, se tej.
Eddig 6 kg ment le.
Itthon tornazom fel orat egy nap es szamolom a kaloriakat. Nem ehezem egyaltalan. Persze az elejen volt h ehes voltam, de mar jol atallt a szervezetem.
Celom karacsonyig 20 kg, aztan persze tovabb is. :-)
Tenyleg agyban kell elhataroznod magad. Es akkor nem fogod feladni.
Motivalni fog az, h egyre karcsubbnak fogod latni magad a tukorben, hogy konnyebben veszed majd a lepcsofokokat.
Használd a kaloriabazis.hu-t! Nagy segitseg lesz!
Olvasgass sikersztorikat. Ez engem nagyon motivalt az elejen.
Engem az is motival h ujra felvehessem a szep, kisebb meretu ruhaimat,amik evek ota a szekrenyben hevernek, mert kihiztam oket.
Sok sikert es kitartast!!!
Kezdd el meg ma! ;-)
Van a Született feleségekben egy jelenet, amikor Susan és Gaby veszekednek. Gabynak van egy túlsúlyos 4 éves lánya.
Gaby: Arra célzol, hogy Juanita kövér a korához képest?
Susan: Gaby, a te korodhoz képest is az.
Ez jutott most eszembe. :D 95 kiló egy lánynak felnőttként is sok, nem hogy 14 évesen. :/
Szia!
Mindenképp próbálj segítséget kérni, ha a szüleid nem támogatnak. Szerintem az a kisebbik baj, ha otthon nem olyan ételek vannak, ami egészségesebb, mert a túrós derelyéből is ehetsz kevesebbet. Persze sokkal nehezebb így, de én tudom, hogy megvan benned a kellő erő és kitartás.
De a lényeg, hogy keress valakit, aki támogat a szüleid helyett. Ha van nálatok iskolapszichológus, akkor őt is felkeresheted, meg olyan tanárt, akiben megbízol. Sajnos sok tesitanár eleve rosszul áll a kövér gyerekekhez, de ha nálatok jófej a tesi tanár, akkor az ő segítségét is kérheted - részben a tanácsait, részben bátorítást. Azt te tudod magadról, hogy inkább az segít, ha valaki folyamatosan leolt, hogy már megint mennyit ettél, vagy az, ha inkább azt mondja, hogy nem baj, elestél, de állj fel és holnap próbálkozz újra. Ez személyiségfüggő. Olyat keress, aki úgy segít, ahogy neked jó.
Amit én javaslok, mert nekem bevált, hogy kezdd el feljegyezni, hogy mit eszel. Ha nincs mérleged, akkor nem is fontos mérni, de minden legyen felírva, amit ettél. Nekem ez azért segít, mert gyakran "elgurul a gyógyszer", és ilyenkor valahogy a felírás segít abban, hogy csak kicsit zabáljak be, ne nagyon, ami egyáltalán nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!