Hogy lehet összeegyeztetni a munkát, gyereknevelést és az edzést?
155cm vagyok és 82 kg. Eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább viszont nem tudom, hogy hogyan egyeztethetnék össze két gyermeket, a munkát és az edzést.
Kétműszakban+mellékállásban kell dolgoznom, hogy kijöjjünk anyagilag úgy, hogy albérletet fizetünk, a bébiszittert, aki segít amikor dolgozok és valamennyink maradjon megélni is (tehát nincs pénzem naponta csirkére meg zöldségekre, ez baj?)... Van aki hasonlóan csinálja?
Nem olvasom végig az összes kommentet,de tegyünk valamit tisztába:
Túlsúlyos vagy a magasságodhoz mérten. Ez feltételezésem szerint 95 százalékban a helytelen táplálkozástól van és nem feltétlen a mozgáshiánytól. (ne feledje el senki, a sportos test a konyhában készül 70 százalékban és nem az edzőteremben).
Hányszor eszel egy nap? Mert aki fogyni szeretne annak minimun 5x kellene teljes értékűen étkezni. Azaz tápláló ételt,sok zöldséget,kevés szénhidrátot és sok folyadékot fogyasztani.
Neked ilyen sok munka mellett erre kellene koncentrálnod! Liszt, cukor nélkül étkezni, sok zöldséget enni (gyümcsöt csak délelőtt főleg). Mert jelen esetben ez fér bele az idődbe.
Ezen felül pedig ha van szabad időd,kezdj el mozogni. Nem kell edzőterembe járni,lehet otthon is, a gyerekekkel is. Csinálj olyan programot ami mozgással jár.
Életmódot kell váltanod és nem fogyókúráznod.
Ha szeretnéd tudok pár jó tippet adni, de fel is keresheted a facebook csoportot aminek én is tagja vagyok,rengeteget tanultam tőlük a táplálkozásról: Fitten egész évben
Tudom, hol rontottam el: volt, hogy egész nap semmit sem ettem. A semmi alatt azt értem, hogy egy morzsát sem. Egész egyszerűen azért, mert arra se volt időm. Volt olyan, hogy egyre rosszabbul voltam és napokba tellt, mire rájöttem, hogy mitől: mert semmit sem ettem.
Szóval hiába nem eszek sokat, egyszerűen ha rendesen eszem, az meglátszik. Nagyon...
Előtted szóló vagyok:
Nem,nem,nem és nem hiszem el!!!! Az a legnagyobb kamu hogy "minden meglátszik rajtam" mert nem így van! Lehet itt magyarázni így és úgy,de koplalással nem lehet hatékonyan és tartósan fogyni! Több száz blog,futness edző,privát tréner, sport oktató és nem kevés hivatalosan végzett kísérlet bizonyítja hogy nem így van.
Rettentően egyszerű a biológia: ha eszel, beindul az anyagcsere, ha nem eszel,akkor pang
Ahhiz pedig,hogy fogyj jól működő anyagcsere kell,azt pedig be kell állítani. A rendszeres étkezésre való ráállás pedig hetekbe teli,a fogyás egy hónap után indul be, ha egyáltalán beindul ilyen gyorsan. Gondolj bele, a szervezeted a rossz rutinhoz van szokva évek akatt, a visszaállás se egy hét alatt történik!
Le lehet pontozni,de attól a tényeken nem fog változtatni: a fogyáshoz enni kell!!!
Csak ugye fehérkenyér helyett teljes kiörlésűt és mértékkel. A reggeliző pehely helyett sima zabpelyhet, a cukor helyett édesítőt (vagy semmit), napközben egyszer gyümcsöt, akár háromszor zöldséget, egy két szelet húst,rizzsel kölessel,bulgurral,édesburgonyával, vacsorára szigorúan szénhidrás menteset választani: saláta, hal, csirke, túró és hasonlók.
A szokásokat kell átalakítani,ami nem egyszerű, DE ENNI KELL!!!!
Nem szándékosan nem ettem, hanem egyszerűen elfelejtettem. Tudod, nem volt egy egyszerű menet ezelőtt sem összeegyeztetni a munkát meg a gyerekeket. Attól függően, hogy épp hogy dolgoztam, megcsinaltam a dolgaim, de ennivalót pakolni, enni nem volt időm. Sőt, olyan is volt, hogy alig aludtam, mert arra se volt időm, csak napi 1-2 órát maximum.
Nem fogom arra, hogy nem ettem, hanem azt mondom, hogy nem eszek egy nap 5*. :)
Nem keresem a kifogást. Tudom, hogy jelenleg nem jó ételeket eszek, tudom, hogy a mozgás se valami sok.
a fogyás 70% étkezés 30% mozgás.
én pl. az utóbbi 3 hónapban kizárólag étkezéssel fogytam 6 kilót (160 cm, 68 kg-ról 62-re)
elhagytam a kenyereket, pékárút - számomra most csak az extrudált kenyér létezik - kukoricából vagy 100% tk. lisztből. és elhagytam az édességeket, csokit, cukrot, fagyit. (a minap készítettem avokádóból, keserű kakaóból és édesítőből pohárkémet, mennyei. vagy van a gyümölcs-natúrjoghurt édesítős nasi, ez az én gyümölcsjoghurtom)
nincs cukor, még hozzáadott sincs.
egyetlen egy kivétel van a zsemlemorzsa, mert azért sütök rántott husit, meg eszek rántott halat - ezt nem tudom kizárni. így is megy.
reggelizni nem szoktam, tejeskávé édesítővel - ez fér bele a délelőttömbe. aztán ebédre jön a vegyes saláta, valamilyen joghurtos öntettel és hozzá hal, sajt, hús...
ha hazaérek, akkor paradicsom, uborka, sajt...
nagyon sok mandulát és diákcsemegét eszek
köztes étkezésekre jó nekem a banán, alma, körte, barack, szőlő, mandula, sajt, ruccola, paradicsom, uborka, joghurt.
sokszor eszem főzeléket (kis rántás belefér) spenót - tojással, krumplifőzelék rántás nélkül - botmixerrel sűrítem, lencsefőzelék - szintén egy részét botmixerrel sűrítem (ezek az ételek magas keményítőtartalmúak, önmagukban is besűrűsödnek)
ezek mellett megiszom napi 1,5-2 liter tiszta vizet - munkahelyemre berendeltem több karton mentesvizet, és mindig iszom-iszom-iszom.
ha lazítok, főzök gyömölcsteát, főzök gyömbéres-citromos teát (kizárólag koffeinmentes teákat, rooisbos teákat) üresen vagy kis mézzel vagy édesítőszerrel iszom.
a cukorról le lehet jönni, elhagyod szigorúan, aztán azt veszed észre, hogy nem is kell, sőt, elborzaszt egy idő után egy bolti jégkrém, nem tudod megenni, annyira cukros - de ezt csak akkor érzékeled, ha már nem része az életednek az édes íz.
39 éves vagyok, 1 gyerekem van, reggel 6-kor kelek, fél7kor indulok, háromnegyed ötre megyek a gyerekért az oviba, és teszek-veszek, csinálunk programot, háztartás csak az enyém... (ez van)
keddenként és szombatonként persze el tudok osonni jógázni, 90 percet, ezt a párom bevállalja. (kedden így megszökök fél7-kor és este 9-re érek haza, szombaton fél11kor lépek le, és 1-re érek haza) pénteken korábban végzek, akkor úszni megyek, kettőtől négyig van egy kemény 1 órás úszásom, és még tudok lubickolni, szaunázni, és korán is tudom az oviból hozni a gyereket.
ezt a sport időt elkérem a páromtól, amúgy meg én csinálok mindent. de úgy gondolom ennyi jár.
ezt a mozgás dolgot nem régóta csinálom, a fogyást az étrenddel értem el.
a mozgás nem a fogyásom miatt kell, hanem hogy jól érezzem magam, kell a mozgás.
próbálj meg valami mozgás időt kisajtolni, de tudjad, nem kötelező a fogyáshoz ez az idő! nem. a fogyáshoz egy ÉLETMÓDVÁLTÁS kell. olyan nehéznek tűnik, meg ez egy ráérősnek való varázsszó, de mégis megy.
nagyon egyszerű - kevés evés, tilos a cukor, tilos a liszt, tilos az ízfokozó, tilos az édesség, kötelező a zöldség, kötelező a gyümölcs, kötelező a sok folyadék.
nekem sem száguldozik lefelé a súlyom, már 39 évesen a napi 1200 maximum energiabevitel mellett is 2-3 hetente tűnik el max. 1 kiló.
de lassú víz partot mos.
ne azon agyalj, hogy mit nem tudsz megtenni. azt találd ki, mi az, amit tudsz :)
előzőhöz még annyi:
sajnos nagyon kevés kajával és az ijesztő kevés kalóriával is csak lassan lehet fogyni. egy bizonyos kor után - sajnos jóval kevesebbel is elvan a szervezet, tehát már nem is kell annyit enni, biztos megvan az oka, sokszor az anyagcsere lassulással magyarázzák, de ez fura, mert nekem gyorsabban nő a hajam, körmöm mint korábban, nem gondolnám, hogy az anyagcserém lassult, csupán "hanyatlik" a testem, nem igényel már annyi energiát. szóval elég az 1600-1400 kcal is a fenntartásához. (régebben 1600-zal is fogytam)
hülyeség az is szerintem, hogy tilos koplalni. mert van, hogy a testünknek jól esik a böjt. de tartósan nem hálás dolog, az biztos.
figyelni kell a szervezet jelzéseit, mindent okkal kívánunk! - de ahhoz, hogy érezzük, mi kell nekünk, el kell hagyni a ROSSZ SZOKÁSOKAT. akkor értjük meg, hogy belefér egy kis szénhidrát, mert jön a hideg, mert kimerültünk...
én pl. nem nézek tévét. tévénézés helyett rendet rakok este 7-kor, elmosogatok, mosok, teregetek. akkor olvasok, mikor utazok a munkahelyemre (oda 50perc, vissza 50perc)
időben fekszem aludni, mivel 6-kor kelek, fél 10-kor alvás van (együtt a gyerekkel, különben a kis csintalan nem alszik el) :) de néha túlalszom magam, és akkor kicsit megengedem magamnak, hogy fentmaradjak- mint most is :) meg hétvégén, ha tudom, nem ébreszt a teló 6-kor.
de kell a 8 óra alvás.
ha nem tudsz időt csinálni másként, akkor a TV-t hagyd el. ez nagyon fontos. az ember nézi 2-3 órát a haszontalan műsort nap mint nap. de közben hétvégén este meg tud nézni a videomegosztókon mindent - vagy ha film kell, valamilyen letöltős akármiről le tudja szedni.
szóval a hízlaló kajákon kívül még javaslom a fölösleges tévénézés elhagyását is, és a 8 óra alvást. az alvás arra kell, hogy legyen energiád. ha van energiád, akkor lesz 30 perced esetleg egy otthoni tornára is, ha másra nem.
26osnak jó részben igaza van,de légyszives a reggelit NE hagyjátok ki. Az a legfontosabb,az indítja be a gépezetet. És a reggeli legyen szénhidrát tartalmú,mert a szervezetnek kell!!!
Tehát két-három tojás egy szelet teljeskiörlésű kenyérrel, zab vagy műzli, egy sovány sonkás szendó,ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!