Szerintetek ha minden héten 2x 3x tornázok napi 1 órát azzal el érek valamit a fogyásban?
Heti 3-szor kardióztam, akkor kezdtem el fogyni, mikor semmit nem mozogtam, csak szimplán változtattam az étrendemen. Sajnos a térdeim a porckopás miatt nem bírták a "fogyasztó" mozgásformákat, ezért változtattam inkább az étrendemen. Így lehet, hogy nem fogyok látványosan, de legalább fogyok.
Szóval nagyrészt az étkezésen múlik. Meg persze azon, hogy egyáltalán van-e túlsúlyod. Mert lehet, hogy nincs is túlsúlyod, akkor meg miből tudnál fogyni?
Nincs ilkyen, hogy mit ehetsz és mennyit. Bármi nem konkrétan mérgező dolgot ehetsz, csak legyél deficitben.
Persze az a jó, ha egészséges, tápanyagdús, kiegyensúlyozott s kellően laktató, számodra energiát adó a táplálkozásod. Ez nem mindenkinek ugyanaz s akkor még finoman fogalmaztam.
Sokunknak az élvezetek is számítanak, lén pl. meg nem eszem azt, ami nem ízlik, szerencsére a maradék is majdnem teljesen megadja, amit kell... Nem szeretem a sok kiegészítőt, de magnéziumot szedek néha, ez van.
A legtöbbeknek az a legegyszerűbb, ha a normál étkezésüket javítják meg, bár van, akinek a drasztikus váltás a legjobb. Viszont ismeretelenül nem tudok étrendet ajánlani, ez tényleg nagyon egyéni. Első körben kivenném az étkezésedből azokat a gyenge pontokat, amiket annyira nem is hiányolnál.
Ekkora súlyfeleslegnél akár még érhetsz el ezzel is valamit,de hosszabb távon nem lesz eredményes.
Sajnos nem sajnos tényleg a kaja a kulcs.
Ezen belül pedig az,hogy mennyit eszel...kalóriadeficitben lenni.
Ezt természetesen el lehet érni úgy is,hogy nem számolsz kalóriát,de akkor biztosra kell menni és ki kell iktatni minden nem "diétába illőt".
Hozzáteszem szerintem ez a nehezebb,oké,hogy nem kell naponta x percet ráfordítanod a számolgatásra de sokkal több megvonással jár és ezt lehet,hogy egy idő után megunod.
Ha számolod a kalóriát igazából bármi belefér ha úgy alakítod a napodat.
De tartom azt,hogy eleinte elég lesz csupán az is a fogyásodhoz,hogy mozogsz valamennyit és kevesebbet eszel mint szoktál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!