Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy segithetne mar olyan...

Hogy segithetne mar olyan tablette a fogyasban, amit cukorra irnak fel?

Figyelt kérdés
Metfogamma 1000 tablettat kell szedjek, mellette sportolni is,illetve dietazni. Mivel sokat hiztam, ezert fel tablettat kell beszedjek eves utan reggel es este. Viszont ezt a tablettat arra irjak fel, ha valakinek magas vagy alacsony a cukra(mar nem tudom pontosan), akkor nekem ez hogy segithetne mar?
2017. júl. 4. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:

A hirtelen és sok hízás heves inzulinválaszt vált ki. Erre kaptad, mivel reggel vagyunk legérzékenyebbek az inzulinra így megpróbálják lenyomni gyógyszerrel. több inzulint termelaz mint kellenne. Inzulinrezisztenciának hívják. Ha pedig cukros vagy akkor éhgyomri leleted 6.0 /mmol felett van a cukrod. Arra is laphattad. De anyja se fától az erdőt. Ha nem kerdezel vissza miért kapod mit vársz?

általában inzulinrezisztenciára merckformin - merckformin xr-t írnak fel. Tehát valószínű 2. tipusu cukorbeteg vagy.

2017. júl. 5. 06:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy tul alacaony a cukrom. A minimim hatar alatt van az ertekem, szoval nincs hogy cukorbeteg legyek!!!
2017. júl. 5. 07:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor teljesen egyszerű :) stabilizálásra kaptad. Hogy ne ingadozzon hanem egyenletes legyen a vércukrod és az inzulintermelésed. Semmi gond. szedd egyél egészségesen mozogj legalább 3x egy héten és a súlyod is menni fog lefele!

Remélem segítettem :)

22/L

2017. júl. 5. 07:40
 4/4 anonim ***** válasza:

A hipoglikémia a cukorbetegség előszobája az endokrinológusom szerint.

A gyógyszered hatóanyaga a metformin, ami a gyógyszerleírás szerint csökkenti a vércukorszintet. Nekem fura, hogy a dokid ezt írta fel, de remélhetőleg tudja, mit csinál. Tartsd a diétát és sportolj, és ha esetleg a gyógyszer mellett gyakrabban leesik a vércukrod, akkor jelezd a dokinak.

Én gyerekkorom óta hipoglikémiás vagyok, ami miatt 2-3 óránként kellett ennem, hogy ne legyek rosszul. Egy ideje már tudom, hogy a szénhidrátokkal (főleg a gyorsan felszívódó fajtákkal) nagyon kell vigyáznom. Amióta keveset eszek belőlük (leginkább zöldségből, gyümölcsből, olajos magokból), azóta nem volt rosszullétem, és viszonylag gyorsan megszabadultam a plusz kilóktól is. Gyógyszert erre nem szedtem, nekem elég volt az étrendváltoztatás, igaz, nem is voltam nagyon elhízva (BMI 25 körül).

2017. júl. 5. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!