Ez a napi menü jó szerintetek?
Reggeli:50 g zab+1 kis pohárnyi tejjel+1 db közepes banán összenyomva,édesítőszerként használom+1 kis alma összevagdosva és hozzáadva.
Tízórai:5 ek.görög joghurt(natúr)+2 közepes méretű kajszibarack(összevagdosva és hozzáadva)
Ebéd:100 g sárgaborsófőzelék(sárgaborsó,víz,só és borsó van benne)+ 125 g Pulyka darálthúsból "steak"(pulyka combfilé darálthús+1 db tojás+ 2 ek. saját,házi készítésű kenyérmorzsa/rozskenyérből)sütőben sütve,sima olajjal egy kicsit megsprayzve(de hülyén hangzik :D )
Uzsonna:1 kis fürt szőlő
Vacsora:1 darab közepes méretű csirkecomb+saláta(Paprika,Paradicsom,Hagyma,Fokhagyma,Só,Ecet,Kis víz,kiskanál olaj/nem gondolom,hogy ez az olaj számít,ugyanis beteszem a hűtőbe a salátát egy fél órára,majd miután kivettem,leöntöm a levét.)
Ma 30 perc erősítőedzést csináltam fenékre,combra.....Általában mindig 1 órát csinálok,de ma későn keltem és nagyon elhalasztgattam,így ennyire volt csak időm.
Szóval,szerintetek egy ilyen menü jó?
1500 kcal az jó, ha bírod olyan kevéssel, a te súlyoddal mozgás nélkül 2000 kcallal fogytam, mert képtelen voltam annál is kevesebbet enni... De 1500 az pompás, gyors anyagcsere mellett kicsit kevés is lehet, de szinte tuti, hogy jó.
50g zab sok??? Még 100 se lenne az, sőt, az baromi kevés kalória, ha engem kérdeztek, igaz, én nem eszem napi ötször, de ha annyiszor ennék, akkor egy főétkezésre bőven jutna annyi.
Csak mert valaki képes 100 kcal zabkását reggelizni, az még semmi kalória. Egyeseknek pedig reggelire kell sok, amikor már rég jutottak energiához. Én megértem, pedig nekem nem is szabad reggeliznem, ha jóllakott akarok maradni, de tudom, hogy nem vagyunk egyformák.
Megértelek, kérdező... Ó, tényleg, délután szőlő, miket képzelsz? :D Nyilván hízni fogsz, a bizonyára nagy deficit ellenére is... De a vacsorád fehérje és saláta, ebbe azért kevesen tudnak belekötni, akkor is, ha comb, a salátához kell zsír s a rajta maradó levében kevés van.
A többi étkezésed zöme is jólfésült, a tipikus értelmesebb fogyókúrás elvektől nem áll messze. Ha én írnék a csokitortáimról és a zsírral kevert mogyoróimról, az egészen más stílus lenne. Bár fogyásra az is igazán jó (főleg a torta, a zsír mogyoróval nem jól laktat, csak függő vagyok). Semmi gond nincs vele, ha valaki úgy eszik, ahogy neki jó s ahogyan ő tud fogyni.
2000 kalóriát szoktam enni,max 2100,mert és ez örök érvényű igazság...."HA ..URVA SOKAT MOZOGSZ,ÉS UTÁNA TÚL KEVESET ESZEL,AKKOR A SZERVEZETED NEM FOGYASZT,HANEM RAKTÁROZ,".jajj,utolsó,volt aki a banánt és szőlőt kifogásolta...mondván."sok kalória,blablabla,rögtön 10 kiló,plusz,diabétesz majd kínkeserves halál"...Kissé túloztam persze,de remélem érted a lényeget.Egy közepes banán meg kis fürt szőlő miatt mondta,hogy a diétában az tilos...Nos,itt is leírom amit neki privátba írtam,GUESS WHAT...A diétát egyszer próbáltam,le fogytam vele egy csomó kilót,persze éheztettem magam.Egy idő után éreztem,hogy folyton szédülök,rosszul vagyok.Hát,ezt értem el a no carb-bal.Aztán természetesen jött a jojó ...miután csaknem a dupláját újra magamra szedtem....mert elkezdtem mértéktelenül zabálni,mert a szervezetem ki volt éhezve.Azután úgy döntöttem,a diéta nem jó...csak időszakos....Miért akarna valaki 4 hónapon keresztül 1000 kalóriát enni,hogy az elért eredmények után újra elkezdjen zabálni,mint egy bölény....Akkor az egész élete ebből áll majd az embernek..
Január-Április munkatábor étrend+utolsó energiatartalékaink maximális felélése,gyilkos tempójú edzéssel...majd elérve az álomsúlyt,Májustól év végéig minden tápértéknélküli ....art végtelenség és moderáció nélkül fogyasztani...HECK NO!!!!Én inkább választottam az egészséges életmódot.....
Mi van? Raktározni csak többletben lehet, ez evidens.
No igen, a banán. Az az a gyümölcs, amit kvázi mindig eszem, ha fogyok, ha nem. Amíg deficitben vagyok, nem értem, mi a gond. Este 8-kor 15 gramm banán (ez egy szép adag számomra fagyottan. frissen több fogy) majd mágikusan megakadályoz a fogyásban? Nem teszi.
Én egyébként sok (nem cukros) édességgel fogytam le már-már normális szintre, ez szintén ellenjavallt. Édesség és zsírban sütött cuccok, meg némi egyéb. De kinek mi működik.
Azért többféle nézet van. Sokak szerint SOK gyümölcs kell, mások szerint szinte semmi, az is délelőtt. Mindegyik túl korlátolt, de az emberek sokszor ilyenek a táplálkozással kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!