Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért híztam ennyit?

Miért híztam ennyit?

Figyelt kérdés

Ma reggel mértem meg magam és 67 kg voltam. Estére pedig 68,5. Ilyen létezik, hogy 1 nap alatt ennyit változik a súlyom? Nem zabáltam sőt keveset is ettem.

17/L

2017. aug. 12. 19:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azta. 1,5-2 litert ittam ha ez számít. Emellett pedig mindennap kardiózom (ha ez számít)
2017. aug. 12. 22:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Bakker rohadt mindegy hogy mensid van vagy mit csinálsz :D

Ez meglehetősen alap fizika: tömegmegmaradás törvénye.

Ez azt jelenti, hogy ha ennyivel többet mutat a mérleg, akkor az valahogy rád/beléd került. Ez úgy lehetséges, hogy:

- ettél

- ittál (jó esetben nyáron 2l vizet megittál, ami 2kg)

- Ruhát vettél fel

Ezen kívül lehetséges a mérési pontatlanság, digitális mérleg esetén a kerekítés. Ez tényleg olyan dolgokból adódik, minthogy hol állsz rá a mérlegre, támaszkodsz-e esetleg vagy ilyesmi.

De! Téged nem az kell érdekeljen, hogy nap közben mennyit változik a súlyod! Az abszolút nem releváns akkor ha fogyni akarsz vagy hízni vagy súlyt tartani.

Reggel kevés ruhában, evés előtt, ürítés után mérd a súlyod! Ezt sem kell halálosan komolyan venni, hiszen tökéletesen nem tudod kiüríteni az emésztőrendszered, meg nem mindegy, hogy éjszaka mennyit izzadsz ki, lehelsz ki, stb. És itt már számít, hogy edzel-e, hol tartasz a ciklusodban meg ilyenek.

2017. aug. 12. 23:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ha még pontosabban meg szeretnéd tudni, hogy hány kiló vagy, akkor mérd le minden reggel a fent írt módszerekkel, írd fel, és mondjuk egy hét után számítsd ki, hogy átlagosan mennyi voltál. Aztán következő héten ugyanígy. Aztán összehasonlíthatod az átlagokat. Ha több, akkor híztál, ha kevesebb fogytál. Persze úgy 1 kiló tévedés még így is benne van. Meg edzel, izmosodhatsz is akár, 17 évesen növekedhetsz is még...
2017. aug. 13. 00:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy kifejtetted. Ebben a 2 napban nagyon keveset eszek még amúgy is mint általában. Egyszerűen nem volt étvágyam, de mindig ez van egy hónapban ilyenkor. Én fogyni szeretnék és ezért veszem ilyen komolyan mert nagyon rossz látni azt az 1 kiló pluszt mikor tudom, hogy semmit nem tettem azért, hogy feljöjjön. De majd meglátom reggel mi lesz. Bár kétlem, hogy lemenne 1 kiló addigra. :/
2017. aug. 13. 00:15
 15/16 anonim ***** válasza:
De ilyenkor mit gondolsz? Szerinted másfél kiló zsír került rád? :DDD
2017. aug. 13. 09:15
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen. Tudom teljesen idiótának nézhettek, de ilyenkor tényleg azt hiszem, hogy zsírban híztam. De reggelre mind lement. Sőt, most 66,8 lettem. :)
2017. aug. 13. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!