Miért híztam ennyit?
Ma reggel mértem meg magam és 67 kg voltam. Estére pedig 68,5. Ilyen létezik, hogy 1 nap alatt ennyit változik a súlyom? Nem zabáltam sőt keveset is ettem.
17/L
Bakker rohadt mindegy hogy mensid van vagy mit csinálsz :D
Ez meglehetősen alap fizika: tömegmegmaradás törvénye.
Ez azt jelenti, hogy ha ennyivel többet mutat a mérleg, akkor az valahogy rád/beléd került. Ez úgy lehetséges, hogy:
- ettél
- ittál (jó esetben nyáron 2l vizet megittál, ami 2kg)
- Ruhát vettél fel
Ezen kívül lehetséges a mérési pontatlanság, digitális mérleg esetén a kerekítés. Ez tényleg olyan dolgokból adódik, minthogy hol állsz rá a mérlegre, támaszkodsz-e esetleg vagy ilyesmi.
De! Téged nem az kell érdekeljen, hogy nap közben mennyit változik a súlyod! Az abszolút nem releváns akkor ha fogyni akarsz vagy hízni vagy súlyt tartani.
Reggel kevés ruhában, evés előtt, ürítés után mérd a súlyod! Ezt sem kell halálosan komolyan venni, hiszen tökéletesen nem tudod kiüríteni az emésztőrendszered, meg nem mindegy, hogy éjszaka mennyit izzadsz ki, lehelsz ki, stb. És itt már számít, hogy edzel-e, hol tartasz a ciklusodban meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!