Diéta után, mi legyen?
Ma reggel a mérlegre álltam, és az álomsúlyomat mutatta. Az elmúlt fél évben (5-6 hónap) sikerült leadnom 11 kg-ot, most vagyok 54 kg. Nekem ez tökéletes, igaz, van egy nagyon pici husi a fenekemen, de én így szeretem magam, többet nem akarok fogyni, főleg mivel a mellemből is sok lement. A kérdésem: hogy tudnám megtartani a súlyom?
Heti 2*60 perc sportolok, ezt folytatni fogom, plusz 2*45 tesióra (bár ez nem sokat ér). Suliból 20 perc séta, hazafelé. A diétám a következőből állt: eleinte csak a csokit, édességeket, mekis kaját szedtem ki az étrendemből, aztán egyre kevesebb ch-t fogyasztottam (utóbbi két hónapban semmi rizs, krumpli. reggelente eszem két szelet teljes kiőrl. kenyeret) Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszem. Már nem is kívánom a csokit meg az édességeket, nem is akarom többé enni őket (valszeg azért is voltam picit duci) De nem akarok tovább fogyni. Mit csináljak, hogy megtartsam az álomsúlyt?
Vacsizni 6-kor szoktam (kb. 10-kor fekszem le). Toljam ki későbbre a vacsiidőt?
17/l
Először is gratulálok a szép eredményhez! :)
Továbbá csokit, édességet, és mekiskaját ehetsz, de mindig csak mértékkel [szal csoki jöhet 2x hetente, mekis kaja 1x 1-2 hónapban]. És különben is a csoki serkenti az agy működését, szóval akkor a jegyeid is javulnak, vagy továbbra is jók maradnak.
Utolsónak:
Nem számoltam a kalóriákat, egészséges ételeket ettem. Napi étrend:
reggeli: 2 szelet telj. kiőrl. vagy rozskenyér, rajta RENGETEG uborka, paradicsom, paprika, újhagyma (zöldségek telítenek) és valami sovány felvágott (csirkesonka, pulykasonka, NEM szalámi, mert az zsíros)
tízórai: 1-2 db alma. szinte bármilyen gyümit ehetsz, csak suliba almát legkönnyebb vinni:D a lényeg: ne banánt, és ne szőlőt egyél. (sok a cukor bennük)
ebéd: 150 g párolt csirkemell husi + zöldségköret
uzsi: 1 pohár kefir/1 db alma/valamilyen gyümi
vacsi: 100-150 g párolt csirkemell (inkább 100 g legyen, de ha nagyon éhes vagy, lehet több is) + zöldségköret
Tésztát, rizst, krumplit, tarhonyát, egyéb köretet teljesen elhagytam az étrendemből. De azt mondják, a rizs még a jobb szénhidrátok közé tartozik, ha barnarizst veszel.
Kávét alapból sokat iszom (anyagcseregyorsító), szal lehet ez így gyorsította. Zöld tea sztem csak akkor ér valamit, ha melléje tornázol és diétázol. Ne várj csodát, hogy fogyni fogsz, ha melléje eszel csokit, édességet. Ne egyél semmi péksütit, fehér lisztes cuccot. Ha kívánod a ch-t, teljes kiőrl. gabonából válassz valamit.
szerintem tök jól leírta a kérdező ,egyáltalán nem volt bunkó. gondolom azt általánossában értette hogy az ember édességeket nassokat eszik akkor nem fog fogyni.
egyébként az én étrendem is kb ilyen ahogy a kérdező leírta és évek óta tartom a súlyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!