Miért nem hízok?!
30 éves férfi vagyok. Tudom hogy ez fogyókúrák kategória, és hogy amúgyis az a "normális" manapság ha valaki az elhízás miatt aggódik, de az én problémám fordított. Jelenleg 184 centihez 60 kiló vagyok. Az igazsághoz hozzátartozik hogy anyám úgy nevelt fel hogy alultáplált voltam (erre csak manapság jöttem rá).
De ma már eszek rendesen mégis alig 4 kilóval gyarapodtam az utóbbi 5 évben. És itt megálltam.
Régen sokat önkielégítettem talán ez is közrejátszhatott. De pár éve mindent megpróbálok. Végzek fizikai munkát, sportolok, edzek és persze annyit eszem amennyi jólesik. Az étvágyam normális. Talán valami hormonális zavar? Vagy a pajzsmirigy?
Eszel,hogy egy napodat beírod a kalóriabázisba mert ez az "annyit eszem amennyi jólesik" pont semmit nem jelent.
Hízni nem könnyű annak aki alapból mondjuk madárétkű vagy ahoz van szokva,hogy keveset eszik és neki az a normális (sok ilyen férfit ismerek,bármilyen furcsa nőből kevesebbel találkoztam)szinte biztos,hogy többet kell enned mint amennyi jól esik. (hasznos,egészséges ételekből nem mindenféle szemétből)
Vannak olyan ételkombinációk és ételek amik viszonylag kis mennyiségben is kalóriabombák.
Pl. az olajos magvak. Ha szereted őket egyél belőlük ahányszor csak kedved tartja, nagyon egészségesek is (csak érzékeltetés képpen 100 g milka csokiban kb 580 kcal van,míg 100 g dióban 660 kcal).
Vagy ott vannak a szalonnák amik szintén 500 kcal körül mozognak 100 g-ban.
A legjobban hizlaló kombináció a magas zsír és ch kombó. pl. egy-két szelet szalonna 2-3 szelet teljeskiörlésű kenyérrel.
Nem kedves utolsó a szalonna minden csak nem szenny kaja (mondom ezt úgy,hogy egyébként nem szeretem) és ne gondold,hogy a mai 40-70 éves korosztály azért szenved mindenféle betegségben mert szalonnát evett szalonnával.
És akkor még egyszer kihangsúlyozóm hizlaló KOMBINÁCIÓ.
Nem önmagában a szalonna vagy önmagában a kenyér a probléma hanem a kettő együtt.
Aki kicsit is ért a táplálkozáshoz az ezt nem kérdőjelezi meg.
Kár a vita, úgysem győzitek meg egymást (amúgy de, a tk kenyér sokaknak durván egészségtelen, a szalonna pedig remek. azért annál sem mindegy a minőség)...
Kérdező, nyilván többet kell enned. Edzel, szóval izomnak muszáj feljönnie többletben, rendes edzés és pihenés mellett, hacsak nincs valami iszonyúan ritka betegséged, ami nincs minden országban. Bizonyára keveset eszel, de neked soknak tűnik, nem ritka ez.
Számold ki, mennyit eszel, de ne várd, hogy mondjuk 2000 kcal mellett hízol, pláne mozgással. Simán lehet 2500 is kevés.
Az önkielégítésnek ehhez a világon semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!