Úgy is fogyhatunk ha nem mozgunk?
Úgy tudom, az anyagcsere inkább csak a koplalástól lassul. Nyilván a kalóriaigény csökken, ha fogy az ember, de a mozgás hiánya inkább csak az izmokon csökkent egy keveset alapesetben, plusz ugye elmaradnak az előnyei (fokozottabb egészség, erő/állóképesség, jó közérzet).
Amikor mozgás nélkül fogytam vagy 16 kilót, én még csak nem is csökkentettem a kalóriabevitelemet ez idő alatt, nem tűnt úgy, hogy az anyagcserém megszenvedte volna a dolgot. Izmom eleve nem volt sok, étrendem jó volt, szóval azt is keveset vesztettem. De a végére nyilván csökkent a kalóriaigényem, mert leállt a fogyás (addig hogy ment, nem tudom, mert a legelején is lassan fogytam a keretemmel :)).
De nyilván kell mozogni, alap. Utáltam, hogy nem tudom rávenni magam. Ha egy mód van rá, ne tegye ezt az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!