Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A párolt hús miért fogyózós...

A párolt hús miért fogyózós kaja amikor minden van benne?

Figyelt kérdés
utánanéztem és a fogyókúrámban ezt kell enni és van benne zsiradék meg vaj meg mindem ilyen szitne. Akkor ez mitől fogyókúrás??? És tényleg lehet tőle fogyni?
2010. máj. 17. 12:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
a szénhidrátok(liszt, cukor) jobban hízlalnak mint a zsíradék. ha meg párolod a húst akkor aztán tényleg nem lehet benne túl sok zsír sem.
2010. máj. 17. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
de azzal kell leönteni nem?
2010. máj. 17. 12:33
 3/12 anonim válasza:
100%

nem kell leönteni. Vízgőzön párolj. Pl. az epebetegeknek is hasonlóképpen kell elkészíteni a húst.

Mindenképpen hozzájárul a fogyáshoz, de csak erre nem szabad hagyatkozni

2010. máj. 17. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
és elmondaná valaki hogyan kell megcsinálni?? Azt hittem a húst bele kell rakni vízbe aztán amikor felforrt készen van. de hallottam h nem is így kell. És miféle húst??
2010. máj. 17. 12:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Csirkét, pulykát, sovány disznócombot, halat.

Kis olajat, vajat, zsírt forrósítunk-2 kanálnyit. Ezen átforgatjuk a húst, és ha kifehéredett, sózzuk, fűszerezzük, 1/2 dl vizet, bort öntünk alá, fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell a vizet pótoljuk. A végén zsírjára sütjük. Pl. a pörkölt ilyen. Ha csirkemellből - a bőre nélkül - kis olajjal készítessz pörköltet, az pl. párolt hús. Persze hogy van benne zsír - mindenben van minden. Zsírra szükséged van, ha nem kapsz, megbetegszel. És a vitaminok nagy része is abban oldódik. Csak nem mindegy, hogy MENNYIT fogyasztassz. MUszáj zsiradékot enned, de ha fogyózol, akkor keveset! Szénhidrátra is szükséged van - csak nem olyan sokra, mint ezelőtt!

Nem tarthatsz 0 zsír diétát, mert megbetegednél. É snem i studnál fogyni.

Ha ugyanezt a csirkét mondjuk kirántanád, akkor egy csomó prézli, és abba felszívott zsír kerülne a hasadba - feleslegesen.

A bőrét azért kell levenni, mert az zsíros, hízlal. Sovány s. comb, sovány rövidkaraj jó, a zsírosabbat: csülök, tarja - hanyagold!

2010. máj. 17. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Meg is főzheted, levesben, úgy még soványabb.

Vajat is kell enni, csak nagyon vékonyan. Mindent kell enni, csak keveset, zöldségből többet, zsírból kevesebbet.

2010. máj. 17. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha a húst vízben felforralod, akkor nyers marad és gusztustalan íze/szaga lesz.
2010. máj. 17. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
szóval akkor ha azt írja h párolthús akkor tök mind1 h milyen? Lehet hal is meg minden? Ezt nem hiszem h meg tudnám csinálni egyedül:S
2010. máj. 17. 15:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy te gyík?

Ha felforralod nyers marad, HÜLYE BIRKA!

2010. máj. 17. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Mi van itt?

:-)


Felejtsd el az összes eddigit!


Teflon serpenyőbe kb. 1 dl vízet raksz és bele a felcsíkozott baromfihús (jellemzően csirkemell filé).

Fedő alatt párolod, sózod, ízesíted izlés szerint.

(gyömbér fokhagyma, bors, stb...)

A végén, ha levet ereszt, fedő nélkül elpárolod róla a maradék vizet. Kész.

Olaj nem kell, vaj se, nincs rá semmi szükség.

Zsírbeviteledet egészséges (telítetlen v. hosszú ill. közepes szénláncú trigliceridek) olajokkal kell megoldanod.

Ezek lehetnek:

Olivaolaj (csak hidegen!), mogyoró, tökmag, lenmag, lenmaglaj, halolaj.

Olajat soha ne használj főzésre, sütésre!

Semmilyet!

2010. máj. 18. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!