A párolt hús miért fogyózós kaja amikor minden van benne?
nem kell leönteni. Vízgőzön párolj. Pl. az epebetegeknek is hasonlóképpen kell elkészíteni a húst.
Mindenképpen hozzájárul a fogyáshoz, de csak erre nem szabad hagyatkozni
Csirkét, pulykát, sovány disznócombot, halat.
Kis olajat, vajat, zsírt forrósítunk-2 kanálnyit. Ezen átforgatjuk a húst, és ha kifehéredett, sózzuk, fűszerezzük, 1/2 dl vizet, bort öntünk alá, fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell a vizet pótoljuk. A végén zsírjára sütjük. Pl. a pörkölt ilyen. Ha csirkemellből - a bőre nélkül - kis olajjal készítessz pörköltet, az pl. párolt hús. Persze hogy van benne zsír - mindenben van minden. Zsírra szükséged van, ha nem kapsz, megbetegszel. És a vitaminok nagy része is abban oldódik. Csak nem mindegy, hogy MENNYIT fogyasztassz. MUszáj zsiradékot enned, de ha fogyózol, akkor keveset! Szénhidrátra is szükséged van - csak nem olyan sokra, mint ezelőtt!
Nem tarthatsz 0 zsír diétát, mert megbetegednél. É snem i studnál fogyni.
Ha ugyanezt a csirkét mondjuk kirántanád, akkor egy csomó prézli, és abba felszívott zsír kerülne a hasadba - feleslegesen.
A bőrét azért kell levenni, mert az zsíros, hízlal. Sovány s. comb, sovány rövidkaraj jó, a zsírosabbat: csülök, tarja - hanyagold!
Meg is főzheted, levesben, úgy még soványabb.
Vajat is kell enni, csak nagyon vékonyan. Mindent kell enni, csak keveset, zöldségből többet, zsírból kevesebbet.
Hány éves vagy te gyík?
Ha felforralod nyers marad, HÜLYE BIRKA!
Mi van itt?
:-)
Felejtsd el az összes eddigit!
Teflon serpenyőbe kb. 1 dl vízet raksz és bele a felcsíkozott baromfihús (jellemzően csirkemell filé).
Fedő alatt párolod, sózod, ízesíted izlés szerint.
(gyömbér fokhagyma, bors, stb...)
A végén, ha levet ereszt, fedő nélkül elpárolod róla a maradék vizet. Kész.
Olaj nem kell, vaj se, nincs rá semmi szükség.
Zsírbeviteledet egészséges (telítetlen v. hosszú ill. közepes szénláncú trigliceridek) olajokkal kell megoldanod.
Ezek lehetnek:
Olivaolaj (csak hidegen!), mogyoró, tökmag, lenmag, lenmaglaj, halolaj.
Olajat soha ne használj főzésre, sütésre!
Semmilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!