Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az mindegy hogy mibol viszem...

Az mindegy hogy mibol viszem be a napi kaloria mennyisegmet?

Figyelt kérdés

Arra lennek kivancsi hogy attol hizhatok-e ha a napi ch-at pl.:csokiból,péksütiből stb.ilyesmikbol viszem be es nem pl.:gyümölcs,soványhús,saláta...tehat ha a napi ch mennyisegem 1200 akkor azt akarmibol bevihetem?

Ha nem eszek tobbet az adott kalorianal akkor nem hizok,nem rakodik le zsir?

Nem olyan valaszokat várok hogy egeszseges meg nem egeszseges mert tudom hogy a masodik peldaban szereplo etelek egeszsegesebbek,de most nem ez a kerdesem!

Nyilvan akkor aznap vagy ugy osszesitve nem eszek naponta olyan sokat sütibol meg kenyerbol mint amennyit gyumolcsbol ehetnek mert nyilvan anem kenyernek magasabb a ch-ja...ezeket tudom!

Csak arra lennek kivancsi hogy fogyokura szempontjabol vegulis mindegy-e hogy mit eszek ha nem lepen tul a kaloria mennyisegemet?

2017. máj. 23. 17:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amikt az előző ír, az is mélységesen igaz. Néha elgondolkodom, normál ember hogyan eszik olyan "igazi" sütit, aminek kis túlzással a fele cukor, fele zsír... Tömegeléskor is nehéz lenne bepasszíroznom s nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki nem egy szeletet eszik...

1200 kcal annyira kevés, hogy értéktelen vackokra még annyira sincs hely, mint máskor. Ha a keret 3-4000 kcal, akkor a kötelező minimum után tápanyagszegény kalória is jöhet bőven, de kis keretnél ez neccesebb, főleg bizonyos étrendeken.

Aztán csodálkozik a nem elég figyelmes és tájékozott ember, hogy bomlanak az izmai, mert kenyeret és csokit evett fehérje helyett...

2017. máj. 24. 14:29
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, és ilyen hülyeséget ne írjunk már, hogy a csoki jobban laktat mint a saláta... Egyél meg annyi salátát amennyiben azonos a ch egy tábla csokiéval...
2017. jún. 5. 19:52
 13/13 Krisz85 ***** válasza:

megközelíeném kétféleképpen is a választ:

- ha a célod a fogy/ogat/ás, akkor mindegy

- ha a célod a zsírmentes, szálkás, formás és feszes test, akkor nagyon de nagyon nem mindegy / abba most nem megyek bele, hogy még zsírvesztő étrend mellett is, diétában ez a kalóriamennyiség egy 10 éves kislány napi kalóriaszükséglete, aki 40 kiló/, hogy miért?! lásd anyagcser és kalóraibeitel kapcsolata c. rész

azért nem mindegy, mert a tested teljesen másépp dolgoz fel egy megkis sajtburgert, egy salátát, és teljesen más hormonális folyamatok játszónak le mindkét étel hatására, és ez még egyénenként is eltér , lásd mekis kaját eszik és kockás eres hasa van, más pedig kövér lesz tőle és beteg. Ennek hormonális okai /is/ vannak. Magyarán teljesen más előnyei vannak annak az embernek aki zömök, hízékony és más aki szálkás és ha kar se tudna elhízni egyen szinte bármit és bármennyit.

előbbi, könnyebben növel erőt és izmot, de nehezen ad le zsírt / de nem lehetetlen/ , utóbbi gyakorlatilag gond nélkül szálkás, de izmot építeni kínszenvedés neki.

tehát nem mindegy, ezért és itt bukik mega kalóriakeret c. híresen elb..ott elmélet.

2017. jún. 6. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!