Hogy fogyhatnék le?
16 éves 67 kilós lány vagyok.
165 cm magas.
Töbször próbáltam lefogyni, de mindig újra zabálni kezdtem.
Hogyam határozzam el magam?
És mit sportiljak?
Mit egyek, amit az itthoni dolgokból könnyen elkészíthetek?
Kb 10 kilót fogyni szeretnék, mert nagyon dagadt vagyok.
Ha már tisztában vagy a markrotápanyagokkal akkor megvan az első lépés. Fontos, hogy a napi kalóriabeviteledet ne rossz szénhidrátokból vidd be, értem ezt cukros ételekre, péksütik, chipsek stb. Egyél sok fehérjét ( húsokat, zsirszegény tejtermékeket, sajtokat amennyi jól esik) zöldségekből szintúgy. Szénhidrátokból próbálj jobb minőségűeket fogyasztani és mértékkel kell bánni velük, próbálj meg napi 1.5 tskg szénhidrátot bevinni, ha nem fogysz akkor ezt csökkentsd még tovább. ehetsz pl: rizs, bulgur, akár krumpli, édesburgonya, kenyér helyett teljes kiörlésű. olajban sült ételeket kerüld, pl rántotthús vagy sültkrumpli, És a gyorséttermi kajákat meg az alkoholt teljes mértékben legalább a diéta alatt. gyümölcsökből is ehetsz akár zöld almát, de a banánt és a magas cukortartalmú gyümölcsöket kerüld mert nincs helyük a diétában. Fontos hogy a szénhidrátokat nem szabad teljesen kizárni mert szédülést, rosszullétet okozhat!
Ha ezeket betartod, gyors és eredményes fogyást lehet elérni.. Mellette persze mindenképp kell sportolni, ha heti 4x el tudsz menni futni egy fél - egy órára az elég lehet. Ha heti 1kg-ot fogysz akkor jó úton haladsz.. ha kevesebbet akkor csökkents a szénhidrátbeviteleden, ha többet akkor növelj picit.. remélem segitettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!