Ha 66% zsírt,6% szénhidrátot és 28% fehérjét eszek Keto diétában, az jó? 4 napja kezdtem.1770 kcal-t fogyasztok.
Előző, nem iszonyatos s miért enne az ember fagyit? Én 6 éve nem ettem, csak saját készítésűt, amiben nincs cukor. A tortáim is jók ketogén diétában. Plusz simán ki lehet lengeni néha, így is jobb, mintha állandóan szénhidrátosan ennék, ami speciel nekem rosszul esik. Nem vagyok mazochista, ezért ketózom, ha nem is fogyok vele. Millió egy oka lehet, hogy az ember így él. Vegánnak lenni szerintem rosszabb, pedig sok ember boldog vele s még én is tudnám csinálni (persze nem szénhidrátdúsan).
Tudom, hogy extrémnek tűnik, én zöldségimádó vagyok, látom a nehézségeket, de bele lehet jönni és mit tehet az ember, ha a ketogénnel érzi magát a legjobban...? :D
Kérdező, a ketocsíkok nem megbízhatóak. Azt mutatják, hogy mennyi keton van a vizeletben, de ha nagyon hatékonyan felhasználod őket, akkor kevés van. Viszont 20 gramm alatt kb. 100%, hogy ketózisban vagy. 50 alatt bizonyára minimum az idő egy részében vagy benne. S ha csak fogyni akarsz s megszabadulni a szénhidrátfüggőségtől, akkor az sem gond, ha néha kiesel a ketózisból. De ezt mindenki döntse el maga. Ahogy azt is, hogy mennyi ch a megfelelő, ez roppant egyéni.
Nezd, a 4. napon vagy, es gyanitom hogy meg be se indult a ketozis nalad, mert a tulsulyod miatt egyszeruen meg nem urultek le a glikogenraktaraid.
Amikor ez megtortenik azt garantaltan meg fogod erezni, kozerzetben. Nalam konkretan olyan volt mintha alkoholt ittam volna, egy napig csak tamolyogtam.
Aztan beindult a ketozis es sokkal jobban lettem.
Hogy nem kivanod a szenhidratot az most nem jelent semmit, nagyon az elejen vagy. Nehany honap mulva lehet merleget vonni.
Ennek ellenere csinald tovabb, csak arra figyelj hogy heti 1 kilonal ne fogyj tobbet. Oke, most az elejen gyors a fogyas, mert megy ki a glikogen es a viz, de ez megall majd. Utana csak a kaloriadeficit fog szamitani.
Köszönöm a válaszokat. Nálam ez a részeg érzés már az első, második napon megjelent. Kóvályogtam, mint gólyafos a levegőben. Minden kiesett a kezemből, lassult a gondolkodásom, lehet azért, mert a kezdet előtt 1.5 héttel már erősen csökkentettem a Ch-t. Tegnap este halvány rózsaszín volt a teszt, gondolom ha nem is teljesen, de kezd át állni a szervezetem.
Tudnál küldeni privibe olyan receptet, süti, fagyi ami ketós? Nagyon hálás lennék. A fagyit nagyon szeretem, nálunk van 100%-os málna fagyi, se cukor semmi, de néztem a málnának is magas a ch-ja. Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!