Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 8 éves kislányom nagyon...

8 éves kislányom nagyon túlsúlyos?

Figyelt kérdés

8 éves (2.-os)a kislányom.

43-45 kg között ingadozik.

Nagyon túlsúlyos? Hogy tudnék rajta segíteni,hogy tudjon fogyni?

Tegnap este óta fájlalja a hasa alját... lehetséges amúgy,hogy ebben a korban "nagy lány" lesz?

2016. dec. 18. 19:02
1 2 3 4 5
 31/50 anonim válasza:

Cukorbetegség is állhat a háttérben

18/L

:) egy nap minimum 1liter sima víz esetleg egy kis citrommal

2016. dec. 19. 11:04
 32/50 anonim ***** válasza:
91%

Ahhoz hogy valaki egeszsegesen etkezzen nem kell orvos, egyszeruen csak kepeznie kell magat egy kicsit, az interneten minden szukseges informacio a rendelkezesre all.

Ha elhagyja a hulladek kajakat (csoki, csipsz, kola, stb.) akkor attol semmifele hianybetegseg nem lep fel, sot jot is tesz vele a szervezetenek, es mar pusztan ettol is lehet fogyni.

Utana jon a tobbi, az mar tenyleg igenyel egy minimalis gondolkodast es egy kis szervezest, de ne akard nekem elmagyarazni hogy ha pl. ebedre nokedli meg sult krumpli helyett parolt brokkolit eszik koretnek, akkor attol hianybetegsege lesz. vagy feher kenyer helyett teljes kiorlesu kenyeret fogyaszt.

De mar latom elore mi lesz a reakcio:

- hat nem ehet az a szegeny gyerek csokit meg csipszet, milyen szulo az aki nem ad ilyet a gyereknek

- hat en meg nem eszem a parolt brokkolit, az madaraknak valo, rendes magyar ember nokedlit eszik meg fott tesztat.

Mindig van kifogas...

2016. dec. 19. 11:05
 33/50 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Nem bántásból, de mindkettőtöknek brutál túlsúlya van. Ez az igazság, sok minden belejátszhat a genetikán az anyádon keresztül, aki nyilván ugyanazokat az egészségtelen mintákat adta át neked, mint amit te a gyerekednek.

Csakhogy te FELNŐTT vagy. Döntési helyzetben vagy. Nincs olyan genetika, ami semmilyen választási lehetőséget nem hagy, csak és kizárólag 20+ kiló felesleggel kell élned miatta.

Igen, vannak vastagabb alkatok, vannak eredendően vékonyak. Nem kell senkinek erőszakoltan csontkollekcióra fogyni. De mindketten esélyesek vagytok rengeteg későbbi betegségre, nehézségre. Nem akarsz ennél jobbat a gyerekednek? (És magadnak???)

Ha nem eszik húst, nem baj, fehérjét másból is be lehet vinni, túróval, tojással, esetleg ha arra hajlandó, hallal, tofuval, szójával. Köretnek barna rizs, zöldségek párolva vagy grillezve finom fűszerekkel, saláta, stb. stb.

Rendszeresség a kajában,

nassolni zöldség-gyümölcs esetleg kis mennyiségben olajos mag.

Péksüti, csipsz, csoki, cukorka és cukros üdítők, szörpök, teák kizárólag alkalomszerűen és nagyon kis mennyiségben. Pl. Karácsonykor nyilván egyen egy szelet sütit ebéd után.

2016. dec. 19. 13:25
 34/50 anonim ***** válasza:
Nincs sem ezzel, sem mással semmiféle traumám vicces kis önérzetes kérdező. Csak a szemem előtt zajlott le,hogyan bassa szét az egészségét és nyílván sz@r ezt látnom. Én elég hamar felismertem,hogy nem lesz ez így jó,10 éves korom óta rendszeresen sportolok valamit illetve jóideje táplálkozom tudatosan, úgyhogy így 40 évesen jobb állapotban vagyok, mint a legtöbb fiatal. A linket illet volna megköszönnöd, nem pedig arcoskodnod!
2016. dec. 19. 14:57
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

Brutál túlsúlynak nem nevezném a szülőét, ilyen számokkal már senki nem tartott kövérnek, de a 15-20 kiló túlsúly, amiről valaki írt, igen, az megvan. Van, akinek ez brutális, nekem nem, de jobb, egészségesebb nélküle.

A kislányon sok felesleg van, életmódot kellene változtatnia.

Olyan nincs, hogy valaki egy pohár víztől hízik. Vannak hízékonyabbak, vannak betegségek, vannak lassú anyagcseréjűek, de a semmiből nem lesz zsír, ez ellentmond az energiamegmaradás törvényének és a tapasztalatoknak is.

Sokat fogytam, a végén (amikor már kb. semmit) számoltam is, tudom, hogy egy kicsike ételbe milyen átkozottul sok kalória tud szorulni s nem csodálom, ha valaki úgy érzi, alig eszik, miközben bőven többletben van. 165 centisen nem nehéz túlenni magunkat, ha olyanok a körülmények (kevés mozgás, nem gyors anyagcsere, kevés izom). Hát még 136 centisen.

A nassolással nincs baj, kb. mindenki teszi. A mérték s az összbevitel az, amit tartósan jól kell csinálni, különben meglesznek a következményei.

Nem értek egyet azzal, hogy könnyű megtudni, hogyan kell egészségesen étkezni. Nagyon nehéz, minden van a Neten és az ellenkezője is, cikkekkel, kísérletek leírásával s szakszöveggel, amit egy laikus évek után sem ért. Plusz nem mindenkinek ugyanaz az egészséges. Plusz egészséges étrenden is simán el lehet hízni...

Azért lehet informálódni, én is tettem, de nagyon nagy meló, évek után sem tudom, mi az egészséges, csak sejtem, hogy számomra mi az. Az is valami :) De sajna sokan inkább arra költenek, hogy rombolják az egészségüket, nemhogy még figyelni is rá... Feladni többé-kevésbé kényelmet, bizonyos élvezeteket, megszokást... Pedig nagyon jókat lehet enni egészségesebben is, de ehhez sem árt némi kutakodás, kísérletezés, kreativitás.

2016. dec. 19. 15:36
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Segíts a kislányodon! Túlsúlyos és te is az vagy. Remélem nem leszek olyan goromba, mint néhányan, de rossz irányba mennek a dolgaitok. Nem tudom, miért nem vallod be magadnak, hogy túlsúlyos vagy, talán ilyen a nőmintád, a környezeted,vagy csak rádmegy a nyúlósabb L-es nadrág, nem kell XL. Csak magamból indulok ki 10 cm-el magasabb vagyok és ilyen súlyú, mint te. Így a husika és a kövér határán egyensúlyozok, te ne érezd magad husikának.

Ez nem értékítélet, lehetsz ettől nagyon vonzó a férjed számára és remek anya, de a gyereked táplálását át kell gondolnod, hiszen magadat és őt sem tudod jó karban tartani.

Kérd szakértő segítségét!

Addig is néhány trükk, hogy szerintem hol lehet elcsúszni. Hasonlítsd össze, hogy mennyit eszik és mozog a lányod más hasonló korú, de vékony kislányokhoz képest, figyeld meg az adagokat és utánozd.

Nasi max napi 1-2-szer, vegyél jó minőségűt és apró méretűt pl kis étcsoki, minijoghurt stb. Ha két dolog közül választasz, mindig a kevésbé hizlalót add neki, alma vs banán.

Ha bármikor is nem éhes, nem kell megennie az adagot, pláne nem a kenyeret, vagy a köretet. Nagyon káros egy kövér kislánynak a régi magyar mondás, hogy nem hússal kell jóllakni, edd a kenyeret is.

Szedjél kisebb tányérba, kisebb adagot, mint eddig (kérhet még, ha éhes, nem éheztetés a cél), a tányér 30-40%-át fedje zöldség. Ebből lehet valamennyi szénhidrátdús (borsó,répa), de több szh szegény (uborka, paprika, saláta). Ha drágállod a zöldséget egyetek savanyúságot. A gyorsan felszívódó szénhidrátok (klasszikus köret) mennyiségét csökkentsd és ahol lehet cserélj teljeskiőrlésű, durum stb verziókra. Ez a jóllakottságérzésben segít sokat. Örülj, ha otthagyja a krumplipürét és kér még a húsból, drága zöldségből. Eleinte habzsolni fog, de aztán beáll egy egészséges szintre és sokkal kevesebbet lesz éhes.

Mozgást erősítsd, gyalogoljatok az iskolába, ha lehet és sulin kívül heti min 3-szor sportoljon. Egy kisiskolásnak naponta se lenne túl sok, de azt kevesen tudják biztosítani.

Kicsit szigorúbbnak kell lenned az elején, mint azoknak akik eleve jó mintát adtak a gyereknek, de még teljesen időben vagy a javításhoz. Sok sikert!

2016. dec. 19. 18:40
 37/50 anonim ***** válasza:
0%
Te is kövér vagy, akkor nyílván a gyereked is ezt látja, olyan ételeket eszik, amiket te stb. Amúgy mennyi tejet, tejterméket iszik a lányod? A tej a tehén anyateje. Arra való, hogy hízlalja vele a borját, növekedési hormonokat tartalmaz, olvass utána a tejfogyasztás egészségügyi hatásainak.
2016. dec. 19. 19:59
 38/50 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM A LINKEKET!!! :D

Kedves "36-os"!

Köszönöm válaszod,egyáltalán nem vagy goromba!

Az ilyen fajta válaszokat jobban "elviseli"az ember mint amikor árad a rossz indulat egy válaszból! :)

Sajnos tudom,hogy rajtam is van súly felesleg és a kislányomon is!

Ezzel a kérdéssel csak tanácsokat szerettem volna kérni úgymond,hogy szerintetek is "sok-e" a túlsúly vagy sem,hogy mások,hogy látják ezt?!

Builder76...

Nem vagyok "vicces kis önérzetes"! ;)

Én nem akartam senkit sem megbántani,de a megnyílvánulásod egy kicsit kiakasztott! Jó neked,hogy te már 10évesen voltál olyan okos,hogy változtattál az életeden!csak tudod nem minden ember egyforma! Én nem akartam arcoskodni sem csak hasonló képpen reagáltam vissza mint te! (már bocs,hogy tegezlek!)nehogy ez is probléma legyen! ;)

Nincs azzal gond,hogy "szemembe"mondják,hogy mi van csak tudod a fogalmazással van probléma! Sok függ azon! Mert úgy jön le,hogy egy bunkó,romlott ember vagy! (már bocsi,de ez jön le a válaszaidból)Mert ugye sokan írtak hasonlót vagy ugyan azt amit te csak ők megtudták normálisan nem bántóan fogalmazni!

Én sem szoktam úgy válaszolni,hogy bunkó legyek,ha pedig nem bírom inkább arrébb állok! :)

A másik meg... ismeretlenül,látatlanba könnyű itélkezni elitélni másokat mikor nem is ismersz se engem se a gyermekem!

Remélem nem voltam bántó ! nem az volt a szándék!! :) ;)

2016. dec. 19. 20:34
 39/50 anonim ***** válasza:
37-es, a tejben nincs növekedési hormon, azt az agyalapi mirigy termeli, s a vérbe üríti. Egyébként is egyesszám, mivel csak egyféle van. A borjú pedig a genetikája miatt hízik, a tej csak a tápanyagokat adja, ahogy minden emlősnél.
2016. dec. 19. 20:35
 40/50 anonim ***** válasza:
49%
A bunkóság ott kezdődik kérdező, hogy nem jött neked zsigerből az,hogy megköszönd.
2016. dec. 19. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!