Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 8 éves kislányom nagyon...

8 éves kislányom nagyon túlsúlyos?

Figyelt kérdés

8 éves (2.-os)a kislányom.

43-45 kg között ingadozik.

Nagyon túlsúlyos? Hogy tudnék rajta segíteni,hogy tudjon fogyni?

Tegnap este óta fájlalja a hasa alját... lehetséges amúgy,hogy ebben a korban "nagy lány" lesz?

2016. dec. 18. 19:02
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
71%

Hát pedig húst pont, hogy kéne enni rendszeresen.

Írjátok le, hogy egy nap mit eszik és mennyit. Aztán beszéljétek meg egy dietetikussal.

Nassolás mit jelent? Milyen gyakran? Mit iszik? Vizet vagy üdítőket?

Adagok?

2016. dec. 18. 21:31
 12/50 anonim ***** válasza:
91%
Ha csak 43 kg-al számolunk ehhez a magassághoz akkor is a túlsúlyos kategóriába esik. Lehet hogy tényleg genetika, próbáld meg megértetni vele és a későbbiekben is odafigyelni arra hogy ha nem figyel az étrendjére és a rendszeres testmozgásra akkor könnyen egészségügyi problémái lehetnek ebből. Jobbik eset ha tényleg kinövi majd serdülőkorban.
2016. dec. 18. 21:35
 13/50 anonim ***** válasza:
Ő én szerintem ekkora testsúly és ő ilyen magasság adatokkal lehet hogy nem megfelelő ez a sport.Túl elfárad benne vagy pedig sokkal éhesebb less mint előtte és étkezni kezd szóval szerintem lehet hogy az úszást ajánlanám mert ő a túlsúlyos embereknek általában ez sokat segít a fogyásban tudtommal.Mindenképpen egy dietetikussal tessék megbeszélni az étkezését.
2016. dec. 18. 22:00
 14/50 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező! A túlsúlyt NEM LEHET örökölni, a rossz táplálkozási szokásokat viszont igen!

Engem ne etess azzal, hogy 1 pohár víztől is hízol, meg a krémes látványától, mert nem veszem be.

Ha magadtól csak ennyire voltál képes, akkor legyen annyi eszed, hogy elmész a kislánnyal egy dietetikushoz, és megkérdezed tőle, hogy mit és mennyit kell ennie egy másodikos gyereknek! Még mielőtt nagyobb baja lesz. Pl. cukorbetegség, vagy pár év múlva rájön, hogy csúnya és kövér, és anorexiás vagy bulímiás lesz.

Nem ő nassol néha, hanem TE eteted! És te mondod meg, hogy mikor mennyi húst eszik, ha csak a csirkét szereti, akkor egyen azt, de a szükséges mennyisében. Nem szénhidráttal kell jóllakatni.

2016. dec. 18. 22:30
 15/50 anonim ***** válasza:
34%
#14 Tanultál genetikát? Vagy hol hallottad hogy nem lehet örökölni? Érdekelne hogy miből gondolod ezt. 1 éve tanulok genetikát az egyetemen ezért kérdezem.
2016. dec. 18. 22:32
 16/50 anonim ***** válasza:

Ekkora magassaghoz ez a suly rengeteg...

"Az igaz,hogy van mikor nassol.. :/ "

Aztan azt ki engedi neki? Ki adja neki a sok cukros xart? Te hizlaltad fel a gyereket, most meg csodalkozol.

Mas nem segit csak az eletmodvaltas. De azt nektek is csinalni kellene.

2016. dec. 18. 22:45
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha már beindul a felnőttkori hormontermelés, akkor lehet egy nő hízékonyabb, esetleg lehet lassabb az anyagcseréje, de genetikailag örökölt kövérség nem létezik, soha nem is létezett. Nincs olyan, hogy dagi-gén, ami a semmiből zsírt növeszt a testre.

Ellenben a nasizás, ami ezek szerint családi szokás, az bizony növeszti a zsírpárnákat. Erről kéne leszokni.

2016. dec. 18. 23:37
 18/50 anonim ***** válasza:

Kerj pajzsmirigy/hormon ellenorzest, okozhatnak tulsulyt - persze a nasi legyen ezutan egy nyers sargarepa, es csak vizet igyon uditok helyett, ugy altalaban legyen szamuzott a hozzaadott cukrot tartalmazo mindenfele etel, es a lisztbol keszultek is, kenyer, zsemle, stb.

En egy honap mulva lettem volna 9 eves, amikor az elso menstruaciom megjott. A noverem meg 16 mult, mire neki megjott az elso. A noverem olyan vekony, hogy mindenki anorexiasnak nezi, pedig eszik mindent, es nem szed fel egy dekat sem, nekem eleg, ha meglatom egy torta fenykepet es felszedek 3 kilot. Edestestverek vagyunk, szoval azonos szulok/rokonsag. Hat, ennyit a genetikarol.

2016. dec. 19. 02:52
 19/50 A kérdező kommentje:

Hmm... gondooltam,hogy lesznek ilyen válaszok! :)

Először is kedves 14-es!! Pedig elhiheted,hogy így van(sajnos).nem kell bizonyítsak Neked! ;) Magamról csak annyit,hogy 8-9éves koromig sovány voltam a koromhoz képest! Volt egy műtétem ami után elkezdtem hízni akármit is csináltam! Hiába sportoltam,"normálisan"ettem! Jártak velem is mindenféle orvoshoz mégse tudtak még ők sem csinálni velem semmit! Csak ennyit erről! :)

A másik! Elhiheted nem etetem erőszakkal a gyermekem sz*rokkal!!!! nem kell egyből lenézni a másik életét!! pff...

"Te mondod meg,hogy mikor mennyi húst eszik"... hát...

hidd el nem erőszakolom a gyermeket az evésre és ha hiszed ha nem(a te dolgod)nem eszik a súlyához képest sokat! erőszakolni már pedig nem fogom,hogy "de pedig megeszed ha akarod ha nem!"

tudja ő már,hogy mennyiből mennyi elég neki! Van olyan felfogással elhiheted!!! Mert orvosok is mondták,hogy korához képest mindenféle képpen fejlettebb!!(a kinézete,felfogása,esze stb.) ;)

A menszeszről...:)

18-as! :)

Én is 9éves koromban lettem "nagy lány" :) ezért sem csodálkoznék,hogy benne van a pakliban,hogy ő előtte is ez áll lassan.Mert mint ahogy el is mondtam a korához képest fejletteb mint a vele egy korúak! (orvos is mondta).

2016. dec. 19. 06:48
 20/50 anonim ***** válasza:

"tudja ő már,hogy mennyiből mennyi elég neki!"

""Nyomjad kislanyom a csokit meg a csipszet, te tudod mi az eleg neked.""

(sóhaj)

2016. dec. 19. 07:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!