Hogy fussak, ha a szálkásítás, zsírégetés a cél?
Leginkább sehogy.
A kirobbanó, gyors izommunkát igénybevevő mozgásnak gyors energiaforrásra van szüksége.
Ez szénhidrátot jelent legfőbbképp, hiszen nagyon gyorsan átalakul energiává.
A lassú, hosszan tartó, egyenletes izommunkánál a tested áttér a zsírégetésre. Ez egy lassú, hosszadalmas folyamat.
Minél nagyobb a testsúlyod a futás annál megerőltetőbb, intenzívebb. Tehát ha túlsúlyos vagy hagyd a futást, gyalogolj erőltetett menetben, vagy inkább ússz.
Ha futással akarsz zsírt leadni csak akkor tedd, ha nincs rajtad túl sok felesleg és akkor is lassan, egyenletesen csináld és jó sokáig. Ha te bírod a 60-80 perces kocogásokat tüdővel és térdkaláccsal, akkor egészségedre.
Figyelj az étkezésedre. Sovány fehérjék, napi 6-7 pici, kiegyensúlyozott étkezés, mindig annyit amennyire szüksége van a szervezetednek. Kerüld a zsíros ételeket, mint a pestist, és szénhidrátokkal is csínján bánj, hiszen a nem feldolgozott szénhidrátokból a szervezeted zsírszövetet csinál és felraktározza a szerveid között és a bőröd alatt.
Én úgy tudom a hosszú, lassú futás a jó.
Heti 5x.
1 órát
Azt hiszem 20 perc kardió után indul be a zsírégetés, de van aki azt mondja 40 perc után... gondolom ez szervezet függő.
De ha néha beépítesz 100-200 méter gyorsfutást azzal csak erősödsz és utána jobban megy a lassú hosszú futás is.
15:23-ashoz.
Mekkora az a túlsúly, aminél te már nem javasolnád a futást?
Én is pont abban vagyok amiben te... 50/158/22év/L
Sok mozgás, én lábemeléseket csinálok, feszesíteni bőrfeszesítővel + olyan kaják: citrusfélék pl. Dehát ez sem nagyon fanatikusan, mert amúgy nem nagyon szeretem őket és csak szezonban. De amúgy mozgás igen, a futás az jobb mint a lábemelés mert jobban átmozgat meg úgy jobban szikárosodsz, én feszesebbnek éreztem magam amikor futottam, lábemeléstől csak a formát alakíthatom hogy egy helyre koncentrálok, de nem feszesít. Amúgy még szauna zsírégetővel meg hideg meleg zuhany... elmélet de utálom csinálni:D
1. a futás a leghatékonyabb zsírégető folyamat a kevesebb mint 20 kg plusszal rendelkezőknek
2. én személy szerint heti 3-4 szer futok 5 km-rt ez bőven elég, és hosszútávú, lassú fogyás érhető el vele 2 és fél hete csinálom 3 és fél kg-ment eddig le.
3. lassú kocogás a legjobb szerintem, nem fulladsz ki, egyre tovább bírod.
Javaslat:
futás közben mindenképp hallgass vmi pörgős számot, ez egyfajta "ajzószerként" hat hogy bírod még, stb stb
Tempó:
kocogás, jó lassú, lásd: nekem 5 km-r lefutásához kb 45 perc kell.....
nekem így ez beválik egyenlőre, majd ha megreked a fogyás akkor kiötlök egy másfélét.
Kaja:
sokszor egyél keveset, kevés szénhidrát, sok sok zöldség, gyümölcs, saláták, mindent ehetsz csak keveset, édességeket inkább a délelőtti órákban egyél..(vagy egyáltalán ne, de én azt nem bírom megállni XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!