Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg sok lesz a mozgás?

Tényleg sok lesz a mozgás?

Figyelt kérdés

44 éves nő vagyok. 2 hete kezdtem el diétázni.

Figyelem, hogy egészségesen egyek. Nem eszek kenyeret, cukros dolgokat. Általában 1200-1300 kalóriát eszem.

A napi mozgásom a következő:

Könnyű fizikai munkát végzek ami abból áll, hogy 6 órán keresztül mászkálok, pakolok, hajolok. (nyomda). Letettem a kocsi kulcsot, így a munkába minden nap 40 percet sétálok be és haza. Délután elmegyek a konditerembe ahol 50-60 percet kardiózom. Majd este 10 óra felé újra visszamegyek a konditerembe ami szintén 50-60 perc de akkor súlyzós edzéseket csinálok. ( tréner által összeállított edzés)

2 hete csinálom, és én aki lusta ember, élvezem ezt a sok mozgást. Viszont a családom tagjai szerint túl sokat mozgok. 87 kiló vagyok a célom, hogy legalább 70 kilóra lefogyjak 4-6 hónap alatt.. Nem szentírás ez, csak valami közeli célt állítottam magam elé.

Szerintetek megvalósítható?

2016. nov. 13. 21:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sem jó így, már csak azért se, mert előbb-utóbb rá fogsz unni és teljesen abba fogod hagyni a sportot.

Velem is így volt, szóval tapasztalatból beszélek. Elekzdtem járni futni, minden egyes nap futottam, egy napot sem hagytam ki. Ezt csináltam is úgy 3 hónapig, de utána ráuntam egyszercsak és soha többé nem volt kedvem menni.

Viszont ha eleve csak heti háromszor mentem volna mondjuk, szerintem úgy nagyobb eséllyel nem untam volna meg és akkor még most is járnék, sokkal jobb lenne úgy.

Te is előbb-utóbb meg fogod unni, hogy az összes szabadidődet elveszi a sok sport.

2016. nov. 14. 08:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem azért mondják, hogy sok, mert szinte az egész napod erről szól. Nyilván így kevés idő marad a családra.

Minden nap két edzés sok. És pihenő nap is kéne.

A munkába járás is majdnem két órát elvesz így.

Én járnék továbbra is kocsival. Heti 3x súlyzós edzés, és mellé heti 2x kardió. De nem ugyanazon a napon, amikor a súlyzós is van.

2016. nov. 14. 09:18
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok korán fekvő, általában éjfélkor fekszem le, így nem gond, hogy este is járok. A családom 2 felnőtt férfiből áll ( fiam 25, és a férjem) Férjemmel járok délután és este a fiammal. Délután az edzésem a Elliptikus tréner, futópad ( de nem futok, csak hegymenet módon sietek felfelé) vagy a lépcsőzőgépből áll. Mikor melyik. Este meg csak súlyzós edzések.

2 éve már jártam rendszeresen edzeni csak akkor kevesebb mozgással, de egy műtét miatt abbahagytam. Úgy gondoltam, hogy csinálom így amíg kedvem van vagy ameddig bírom. Ha már soknak tartom akkor csak délután megyek. Pihenőnap pedig a hétvégém, akkor nem megyek, kivéve a szombati súlyzós..

2016. nov. 14. 09:33
 14/15 anonim ***** válasza:

én kb minden nap járok edzeni, ha másra nem, egy futásra lemegyek a közeli terembe.

én is azt hallgatok itthon, hogy ez milyen sok, nem jó, nem egészséges stb, de szerintem az a lényeg, hogy én jól érzem magam :) bár én csak 22 vagyok, nekem nem megerőltető. viszonylag hirtelen kezdtem mert bár régebben is szerettem sportolni, amikor új terembe kezdtem járni akkor csak heti 3 alkalom volt kb, aztán kimaradt 1,5 hónap és augusztusban indítottam egy heti 4-5 alkalommal. mostanában ez heti 6-7... néha több mert reggel futok, este súlyzós edzés van :)

szerintem majd érzed ha sok, szedjél sok vitamint, aludj eleget és szeresd amit csinálsz :)

2016. nov. 14. 10:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Csak vigyázz, hogy ne legyél mániákus. Ez is függőséget okoz, pont úgy, mint a fogyás, kalória számlálgatsá és egyebek. Ne járjon "jutalom" azért, mert elmentél edzeni/futni, mert akkor annak eleve valami kényszer az oka.
2016. nov. 14. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!