Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Három műszak, evés, edzés,...

Három műszak, evés, edzés, SEGITSÉG!?

Figyelt kérdés
A heyzet az, hogy úgy hozta az élet, hogy kénytelen vagyok három műszakba dolgozni. (06-14,14-22,22-06), fél év alatt feljött 15 kiló felesleg, nem találok az interneten sehol direkt három műszakra épülő "evés tervet" illetve edzéstervet. Konditerembe járni nincs lehetőségem ezért otthon szeretnék berendezni egy kisebb konditermet. Ha valaki tudna tanácsot adni hogy mit érdemes megvenni, elsőnek, mert hónapról hónapra tervezem, illetve segitene étrend-et kialakitani azt megköszönném. Bárilyen étel szóba jöhet, az anyagi háttér adott hozzá, lehetnek benne étrendkiegészitők is. az elsődleges célom a súlyfelesleg csökkentése lenne. Öszzefoglalva: étrend,edzés,felszerelés,napirend kialakitása három műszak mellett.

2016. nov. 5. 23:55
 1/6 anonim válasza:
100%

Szia,

Sajnos nem derült ki a nemed.

En nő vagyok, 12 kgt adtam le ezzel az étrenddel ugyanebben a műszakbeosztasban.

Kicsit idő igényes de nekem megérte.

Mar meló elott bekapok pl egy kocka sajtot és két szelet sonkát. Előre elveszített,kis dobozban viszek almás vagy Szilvás fahéjas zabkasat, amit 07:30 körül eszek meg. Ezt még este be szoktam készíteni. ( 3 ek natúr kisszemű zabpehely, 2 ek natúr joghurt, bármilyen gyümölcs + fahéj. A zabpehely igazi jolly joker. Millió féle képen elkészíthető. Ezzel simán kibirom délig. Ebéd kicsit egyhangú ha delelőttös vagyok. Kókuszzsiron sült cs.mell, zöldséges rizs. (70% zöldség, 30% rizs) ezt is előző este készítem, több napra előre.

Délután turmix, vagy saláta, vacsora saláta és csmell.

Délutános: reggel kiadós reggeli még otthon

Pl. Főtt tojás, sült tojás, zöldségek, sajt, kefir, joghurt, jobb minőségű sonka, néha virsli. A kenyeret puffasztott búza szelettel helyettesítem. Ebéd meg otthon: vmilyen leves(!), ha lehet mindig egyel levest! Pl frankfurti, brokkoli krém leves stb. Melóba viszek pl fahéjas reszelt almát, 10 dkg sonkát, egy két szelet sajttal. Miután haza erek mar nem eszem.

Éjszakásban ugye sokáig alszok (12:00) így reggeli nincs csak ebéd. Kiadós ebéd: leves, hus, rizs és zöldség. Délután vmi könnyű egészséges nasi (mikor mi). Este pedig 20:00 körül szoktam bevacsorazni a délutános reggelihez hasonlóan. Úgyis ledolgozom :)

Edzés: van itthon 2 db 4-4 kg-os súlyzóm, és egy ellipszis trénerem kb heti 3x1 órát bohóckodom vele. Kiegészítésnek zöld kávé kapszulat szedek, de szerintem semmi hatása, ugyanis kb egy heten 2x jut eszembe bevenni :)

Néha sütök diétás sütiket, zabpehellyel helyettesítve a lisztet, és heti egyszer csinálok egészséges muzli szeletet, amit bármikor megehetek.

72 kilorol fogytam 60-ra, 4 hónap alatt, lényegében ugy hogy elhagytam a kenyeret, tésztát, krumplit, az olajat kókuszzsirra cseréltem, a cukrot pedig édesítőszerre.

Ha vmit megkívánok amit bűnösnek érzek, kicsit eszem belőle, így nincs kísértés és utána végtelen zaba roham.

Bocsi a hibákért, telefonról írtam.

Sok sikert! :)

27/N

2016. nov. 6. 01:02
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Én 44 éves nőként szintén 3 műszakban dolgozom. 96 kiló voltam amikor elkezdtem diétázni.

Ami az első lépés volt az, hogy száműztem a kenyeret az étlapomról. Sajnos én minden ételhez kenyeret ettem, sok kenyeret. Nos, kenyér törölve.

Kalóriát számolok. Megvan a napi kalóriakeretem a napi szénhidrát, zsír, és fehérje keretem. Ezt figyelem, hogy ne lépjem túl, ha mégis túllépem akkor minimálisan. Így szerencsére bármit ehetek, csak mértékkel.

A mozgást is megoldottam. A munkahelyemre és ahová csak tudok csakis gyalog járok. Csak a munkahelyemre bemenni 40 perc gyalog. 40 perc gyalog hazafelé is menni. Kezdésként én is otthon edzetettem, hiszen biztos voltam abban, hogy nincs még arra is időm, hogy konditerembe járjak. Tapasztalatból mondom, hogy az otthoni edzésekből 2-3 hét után már semmi nem lesz. Pedig én vettem komoly futópadot, costrainert, súlyokat stb. Otthon az ember a kezdeti lelkesedés elmúlása után nem fog sportolni. Tudom, most azt mondod, hogy te igen, mert nagyon akarsz fogyni. Én is ezt mondtam.. Szóval én 3 hét otthoni edzés után amikor többször nem tornáztam mert fáradt voltam, inkább befizettem egy otthonomhoz közeli edzőterembe. Ha délelőttős vagyok, akkor rögtön meló után megyek edzésre. délutánosként meg úgy megyek, hogy előbb megyek edzésre, és onnan dolgozni. Ha éjszakás vagyok, akkor szintén munka előtt megyek edzőterembe. Egyik nap kardió, a másik nap súlyzós edzéseket csinálok..Enni meg napi 5x eszem, de keveset. Mindent eszek (kivéve kenyeret) csak figyelem, hogy a napi 1400 kalóriámat ne lépjem túl. 22 kilót fogytam...Lassan megy a fogyás mert olyan 7 hónapja csinálom, de volt olyan hónap, hogy semmit nem fogytam, de nem is híztam.. szóval én így csinálom..

2016. nov. 6. 03:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Szobabiciklit vegyél mindenképp,meg pár egykezes súlyzót.
2016. nov. 6. 06:16
 4/6 anonim ***** válasza:

40 F vagyok szintén három műszakban dolgozok. Azért nem találtál "három műszakos" étrendet,mert nincs olyan. Ami számít,az az ébren töltött órák,az aktivitás, a bevitt kalória illetve makrotápanyagok mennyisége.Ha te éjszakás vagy és nappal alszol,akkor az ébredés utáni első étkezés lesz a "reggeli". Az alapokhoz itt egy jó kiindulási pont:

[link]

Ebből el lehet indulni, persze idővel kell majd egy kis finomhangolás. Nekem például napi négy étkezésem van plusz az edzés utáni turmix.

2016. nov. 6. 08:23
 5/6 anonim ***** válasza:
47%
Mielőbb hagyd ott azt a helyet, mert későbbiekben nagyon megbosszulja majd magát az éjszakázás, emellett felejtsd el az edzést meg a konditermet! Ha fogyni akarsz akkor éjszaka semmit se egyél, és fuss reggelente (kivéve éjszakai műszak után). Annak a feljött 15 kiló feleslegnek is utánanézetnék orvossal, mert gyanítom hogy vizesedsz..
2016. nov. 6. 11:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! 21\F
2016. nov. 6. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!