Barna cukor vagy édesítőszer? Vagy?
Sziasztok! Általában vizet vagy zöld teát iszom, ez utóbbit nem ízesítem. Napi egyszer vagy max 2szer kávézom, igyekszem ezt is csak tejjel ízesíteni, de mostanában kívánom, hogy édes legyen.
Fogyókúra /egészség szempontjából mi a legjobb választás? Mivel nem tonnaszám enném, ezért gondoltam a barnacukorra. Ti mivel ízesítetek?
Én eritritet, de főleg xilitet használok, kávéba viszont általában egyiket sem. Mondjuk eltartott egy ideig, míg hozzászoktam, viszont rengeteget kávézom, nem lenne jó édesítőzni...
Ha keveset és ritkán használod, semmi sem kell, hogy akadályozza a fogyásod, persze a cukrot jobb kerülni. Ha fehér, ha barna, nagy különbség nincs köztük. A nádcukorban, kókuszcukorban és a mézben van ez-az, de attól még tömény cukrok azok is. Úgyhogy én a cukoralkoholokra szavazok (az eritrit és a xilit az), a stevia is jó, ha bírod az ízét. Más édesítők sem egyformán rosszak, vannak e témában cikkek, én nem jegyeztem meg, mert nekem tökéletes a xilit s amennyit használok, az ára sem rettent el (amúgyis olcsóbban veszem, mint a mézet, amit korábban ettem, sokkal nagyobb mennyiségben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!