Nektek milyen cukorhelyettesítő vált be?
Az eritrit nem olyan finom, mint a xillit (ami szőlőcukorra hasonlít, fanyarnak sosem érzem), de édes, működik. A normál cukor nem annyira csodás ám, a méz és a kókuszcukor, de még a nádcukor is klasszisokkal jobb (az előző 2 azért elég jellegzetes, nem mindegy, mibe melyiket teszünk). Persze ez mind tömény cukor, a cukoralkoholok viszont szolidabbak. De édesnek édesek és nincs semmiféle rossz ízük, nekem ízre eléggé olyanok, mint a normálcukor, főleg ételben, külön már írtam, hogy az eritrit valahogy más. Plusz hűvösebb, de nekem ez sem jelentkezik, biztos megszoktam.
Problémás család... Nálunk ilyen szerencsére nincs, a párom xillitrajongó, normál cukrot nem hajlandó enni itthon, én pedig a szülinapi tortájába tettem fejenként vagy 10g eritritet... Bizonyára tett rá egy kis extra mézet, ez nálunk elég jól működik, ő édesebben eszi a dolgokat. Sok sütit amúgyis szoktak porcukrozni. Úgyhogy ha csak egy kis extra édesség kell, ilyennel el lehet játszani. Ha nem, akkor kétfélét kell sütni, esetleg ha krémes a süti, akkor elég a krémből kétféle...? Ilyenekre tudok gondolni.
De ki lehet próbálni az eritritet, akinek a xillit fanyar, annak fogalmam sincs, milyen ízű lehet az.
Kicsi off kicsi ötlet
Nem szoktam sütiket csinálni de ha édességre vágyok akkor "palacsintát" csinálok. 1 banán 2 tojás összeturmixolva, serpenyőben kisütve kis fahéjjal, a banán miatt nagyon édes és a tojás nem is érződik szerintem próbáld ki (bár kicsit nehéz ráérezni az átforgatására)
De egyébként én paleó sütit csinálnék mézzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!