Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » El vagyok keseredve, mit...

El vagyok keseredve, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Világéletemben vékony voltam, aztán még nincs egy éve, hogy inzulinrezisztencia PCOS kapcsán kezelni kezdett egy orvos, majd Norcolut hormonkészítményt kaptam, ami szedése alatt két hónap alatt 15 kilót híztam. Utána elmentem egy másik orvoshoz, és kiderült hogy nem szabadott volna 3 -féle gyógyszert szednem mert kicsit más a problémám és ezzel csak rontott a helyzetemen a sok gyógyszer. Abbahagytam minden tablettát, visszafogyni azóta se tudok, 19 éves vagyok, duci, és belőlem is az a folyton fogyókúrázó lány lett aki nem tud lefogyni. Teljesen el vagyok keseredve. 10 kilót minimum fogynom kéne. Mit tegyek? Koplaljak? Szénhidrátmegvonós diéta? (Azt csináltam amikor durván elhíztam, tudom, nem logikus). Mi az ami segíthet?
2016. okt. 19. 08:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Először is keres egy jó endokrinológust, hogy a hormon háztartásod rendbe jöjjön. Neked most ez az alap. Kezdjé el mozogni és próbálj egy jó étrendet kialakítani, ahol olyan ételeket eszel ami nem nyomja meg hirtelen a vércukor szintedet. Aztán kitartás kell. Mennyi ideje küzdesz a túlsúllyal? Egy-2 éve?
2016. okt. 19. 08:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha már szénhidrátmegvonásban gondolkodsz,akkor érdemes egy próbát tenni a ketogén diétval.
2016. okt. 19. 09:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Előbb hozd rendbe a hormonháztartásod, utána mozogj minél többet.
2016. okt. 19. 11:30
 4/13 anonim ***** válasza:

[link]

Tanulj azoktól akik a testük formálásából élnek...

2016. okt. 19. 11:45
 5/13 anonim ***** válasza:

JÓ endokrinológus + dietetikus.

Nem megvonni kell a szénhidrátot, hanem lassan felszívódó szénhidrátokból kell enni napi 160g-ot 5 étkezésre elosztva.

Addig amíg bekerülsz a dokihoz, nézz utána a 160g étrendnek.

Javaslok pár honlapot, akik szintén ezzel küzdenek és meglátod, hogy hogyan kell étkezni:

[link]

[link]

[link]

2016. okt. 20. 15:18
 6/13 anonim ***** válasza:
jajj ezzel a 160gramm marhasággal is elmentek már a francba... igen egyen 160grammot a 45kg os kis csaj, meg a 100kg-os izomkolosszus is, mert pont 160gramm kell mindenkinek...
2016. okt. 20. 15:42
 7/13 anonim ***** válasza:

Akinek ilyen hormonbaja van, mint a PCOS és az IR, azoknak igenis ezt írja elő az orvos. És használ. Több száz nő bizonyíthatja. Én is. Kb. 1 év alatt fogytam 10 kg-ot, három ruhamérettel lettem kevesebb, és ezt a súlyomat már 3 éve tartom.

Egyébként aki 45 kg, annak nem 160g-ot írnak elő, hanem 200-220-at. Aki 100 kg-os izomember, annak megint csak nem 160-at kell ennie, ebben egyetértek.

Mivel a kérdező azt írja, hogy duci, és legalább 15 kg-ot felszedett, neki nagy valószínűséggel használni fog a 160g-os szénhidrát diéta. Vagy nevezzük inkább egészséges életmódnak, mert abbahagyni nem lehet.

2016. okt. 20. 21:13
 8/13 A kérdező kommentje:
A 160 grammos diétát csináltam 3 hónapig, közben híztam meg azt a 15 kilót, mert szedtem mellé a gyógyszereket. A második endokrinológusom azt mondta hagyjam abba azt is mert nincs értelme ilyen értékekkel ezt a diétát csinálni, odafigyelek azóta nyilván azért mit eszek, bár.már fogyasztok cukrot fehér kenyeret de csak minimális mennyiségben (pl ha nagyon fáradt vagyok a kávémba rakok egy adagot, vagy egy müzliszelet, fornetti ha egész nap.nincs időm csak a fornetti kiszaladni, de akkor is inkább joghurtot meg gyümölcsöt veszek, vagy ha már fornetti akkor a.magvas szilvás és két három részletbe eszem egész nap, vagy két három kis pogi ebédre..) szóval a 160g -os nekem nem jött be. Mozogni mozgok majdnem minden nap (kb két hetente egy szünnap) munkámból és tanulmányaimból adódóan is és azon felül is szóltam futni, erősíteni, szaunázni, izmos is vagyok, de nem ez az én testalkatom. 175 centivel voltam 50 kiló, az az én testem volt csak picit híznom kellett (elment a mensim másfél évre, a hormontabletta meghozta de most pl megint 3 hónapja nincs és.eddig is összevissza volt) és akkor 56ra híztam amikor elkezdtem a diétát meg a gyógyszereket, amitől 3 hónap alatt 68r a híztam, ezt azóta tartom kisebb nagyobb ingásokkal, de ez az ingadozás inkább víz mert egyik.napról a másikra nem leszek 3 kilóval kevesebb vagy több. (70 volt legtöbb és 65 a legkevesebb mért azóta de ezek így naponta változnak 2 kilót akár)
2016. okt. 24. 21:56
 9/13 A kérdező kommentje:
De köszönöm a tippeket! Ja, és amúgy régebben tényleg többet mozogtam, akkor futottam napi 6-7 kilométert + erősítés, de most szétment a térdem és kímélnem kell, -futás sztornó egy ideig(heti egykét szer így is megyek meg minden nap tempós séta de hát nem ugyanaz) meg az erősítésből se mindent bír, pl a legjobb planking pozíciót nem tudom tartani mert fáj a térdem. Nyújtani se tudok rá minden irányban..
2016. okt. 24. 21:59
 10/13 anonim ***** válasza:

kérdező ha jól értem akkor most 175 cm-hez vagy 65 kiló?

Mert ha igen akkor ne haragudj ez a normális egészséges testsúlyod. Az 50 kiló nagyon soány. BMI kalkulátor szerint ilyen magassághoz az már alultláltnak minősül.

2016. okt. 25. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!