20 kg túlsúllyal mit érdemes sportolnom? Nagyon elvagyok keseredve.
Hasonlóképpen mint te én is fogytam 13 kg, és 20 kilót kéne még leadni. Én konditerembe járok, és nem tartom cikisnek. Vannak nálam kövérebbek is, és mindenki edz. Én is azért járok oda.
Szerintem menj edzőterembe, nem fogod megbánni
Nagy túlsúllyal nem könnyű a legtöbb sport, én nem erőlködnék nagyon, inkább folytasd azt a fogyókúrát, amit most is csinálsz, mozogj minden nap annyit, amennyi még jólesik (szobabicikli, minél több séta, lift helyett lépcső stb.), és 3 hónap múlva, vagy amikor már jobban esne a komolyabb edzés (és nem rettegsz annyira attól, hogy mások is látnak) menj el edzőterembe vagy amit szeretnél.
Én ajánlom a callanetics-et, mert nem ugrálós, viszont nagyon hatékonyan edzi az izmokat. Mehetsz bármilyen csoportos tornára is, ezekre főleg nők járnak, és nem arról szól, hogy cseverésznek meg másokat bámulnak vagy kritizálnak (nem mintha a konditermekben ez lenne a jellemző, de előfordulhat). Ha az egészséges mozgás és egyben gyógyulás is érdekel, próbáld ki a jógát, vagy valamilyen gyógytornát. Én mindháromra jártam (jógára 18 évesen), nekem nagyon jót tettek. 41/N
Heti 3 súlyzós edzés, a legjobb edzőteremben lenne...
Emellett heti 3-4 aerob. Tempós séta, vagy bringa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!